Anders Lindberg om döden, den minst farliga…


MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg Twittrar om en ledare i Aftonbladet som skrivits av Susanna Kierkegaard.

-Pettersson säger att herr Lindberg givetvis har rätt, kärnkraft dödat liksom alla andra energikällor. Men livet är också dödligt till 100 procent.

Bioenergi är väldigt dödligt, exempelvis förbränning av biodrivmedel och inte minst inomhus vedeldning. Enligt Världens hälsoorganisation (WHO) använder 3 miljarder människor öppen eld och ohälsosam förbränning för matlagning och värme. Uppskattningsvis dör 4,3 miljoner årligen i förtid av sådan förbränning.

Det talar dock media tyst om, döden i fossilbranschen är så vanlig att den inte omtalas utom vid vid dramatiska olyckor. Enligt U.S. Centers for Disease Control kräver olyckor vid olje- och gasborrning cirka 100 liv per år i USA. Senast tisdag 23 januari 2018 dödades fem arbetare i en gasexplosion i Oklahoma när de borrade efter naturgas.

Om sådana dödssiffror hade tillhört vilket som helst annat energislag, till exempel vindkraftbranschen, så hade det resulterat i stora rubriker och folkstorm. Om fem arbetare hade förolyckats i ett kärnkraftverk hade det blivit orkan bland miljömupparna som krävt omedelbar stängning av alla kärnkraftverk i hela världen.

James Concas uppräkning över antal dödsfall globalt, per biljon kWh, sett i relation till produktionens storlek (del av marknaden):

  • Kol – 100 000 dödsfall (41 % av global elmarknad)
  • Olja – 36 000 dödsfall (33 % av global energimarknad/4 % el)
  • Bioenergi/biodrivmedel – 24 000 dödsfall (21 % energi/2 % el)
  • Naturgas – 4 000 dödsfall (22 % av global elmarknad)
  • Vattenkraft – 1 400 dödsfall (16 % av global elmarknad)
  • Solenergi – 440 dödsfall (< 1 % av global elmarknad)
  • Vindkraft – 150 dödsfall (2 % av global elmarknad)
  • Kärnkraft – 90 dödsfall (11 % av global elmarknad)

Källa

Sedan kan man om man vill lägga till socialismen som lågt räknat orsakat 100 miljoner människors död men jag har inte sett några tendenser till att Lindberg vill avskaffa socialismen.


12 responses to “Anders Lindberg om döden, den minst farliga…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: