Regeringens Klimatkliv är ren kapitalförstöring


KLIMAT. Riksrevisionen kritiserar den rödgröna regeringens satsning Klimatklivet i en ny granskning.  – Riksrevisionen ser ju att stödet inte är kostnadseffektivt, det vill säga man skulle kunna få mer utsläppsminskningar för de satsade pengarna, säger Charlotte Berg, projektledare för granskningen. Syftet med Klimatklivet var att stötta projekt på lokal nivå som bland annat skulle minska koldioxidutsläpp. Enligt SR gick 14 procent av statens utgifter för miljöpolitik till satsningen förra året., rapporterar Dagens Industri. 

Skriet -en flicka med klimatångest

Klimatklivet har fått mängder med kritik. Inte bara från meningsmotståndare, utan även från expertmyndigheter. Riksrevisionen var senast i raden att ansluta sig till samma utlåtande som gjorts av Konjunkturinstitutet – Klimatklivet är inte kostnadseffektivt.

Det kanske inte är så konstigt att kostnaderna för klimatklivet blir hisnande höga. Pengar har bland annat gått till att finansiera så kallad klimatångestterapi, där deltagare får lära sig laga vegansk mat, pröva att cykla elcyklar och prata om tankar och känslor kring klimatomställning. Säkerligen kul och samvetslindrande, men föga resultatgivande.

-Pettersson säger att Sveriges regering kastar bort pengar fullständigt i onödan, pengar som kunde ha gått till våra gamla, skolan eller vården men som nu går till galenskap som klimatångestterapi!!!

Sverige släpper ut drygt en tusendels av världens totala utsläpp. Om vi lägger oss ned och dör och släcker ned hela Sverige skulle den ”vinsten” var uppäten av övriga världens ökande utsläpp på några veckor.

Regeringen vill att vi ska vara ett föredöme, det blir vi inte genom att slänga pengar i sjön och uppträda som dårar. Pengar i klimatåtgärder ska användas klokt och inte på elcyklar, klimatångestterapi, kurser i veganmatlagning eller att prat om känslor om klimat.

Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Regeringens Klimatkliv är ren kapitalförstöring

 • Kungen

  ALLT regeringen gör är kapitalförstöring

  Gilla

 • Tony

  Hela Sosseregimen är en enda stor kapitalförstöring

  Gillad av 1 person

 • Hajo

  ….och lärare och dagispersonal hjärntvättar alla ungar ifrån tidig ålder….

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Europa, och framförallt Sverige, får svårare och svårare att klara konkurrensen med Kina, Sydkorea, Indien etc. så ekonomien blir sämre och sämre.
  Till detta skall nu läggas att totala galningar har tagit över makten i Europa, och igen framförallt i Sverige.
  Dessa galningar massimporterar dysfunktionella analfabeter från Afrika och Mellanöstern, satsar landets mer och mer knappa resurser på emotionell, irrationell, anti-vetenskaplig klimat, genus och trans-dårskap, och har infört de facto censur.
  Det är Roms sista dagar.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Vår ledning är amatörmässiga klåpare av aldrig skådat slag i allt som de företar sig. Tyvärr så är det vi skattebetalare som får betala och lida för eländet.

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  MP är klimatpopulister, man väljer det som syns mest hellre än det som gör mest nytta.

  Gillad av 1 person

 • Caroline

  Det är en avgrunds-stor skillnad mellan alternativa media och seriösa media i ganska många frågor. Seriösa media backar upp sina alster med svenska forskare/experter vilket alternativa media inte gör. Vi har t.ex. Sarnecki som forskat på Stockholms Universitet (som anställd) och ordförande i Stockholm Prize in Criminology (världens största pris inom kriminologi) så det är ingen halvdan professor vi har att göra med här.

  Vi har Johan Rockström inom miljöområdet som de seriösa media också refererar till, han har en gedigen bakgrund inom miljövetenskap vilket han är professor inom.

  Ingen av dessa får ut något av att manipulera siffrorna fattar ni väl?!?

  Vi måste ha invandring och vi måste sluta förbränna!

  BASTA!

  Gilla

  • centurion

   Jösses, att komma med domedagsprofetior och siffer-manipuleringar, är ju naturligtvis det som får dessa falskspelare att ticka. Utan sensationella larmklockor med jämna mellanrum, skulle det ju inte bli några ekonomiska anslag. Och då skulle det ju knappast löna sig att gräva i dyngan. Dessutom måste man ju skapa ett fiktivt berättigande för diverse ljusskygga miljömuppar, så att de kan få komma med på bild och gläfsa lite då och då. Således ett gigantiskt falskspel och svek, som bara syftar till att skrämma och tysta de naiva och nyttiga idioterna.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: