Brutal gruppvåldtäkt av 12-14 åriga pojkar, ingen utvisning, de är EU-medborgare


BROTTSLIGHET. Den fjortonårige bulgaren Simeon står barfota framför häktet och vinkar glatt mot kamerorna. Han är släppt ur häktet och hämtas av mamma, trots att han anses vara ledaren i ett brutalt överfall förra veckan då en ung kvinna överfölls av fem barn. Simeon greps nämligen, tillsammans med fyra andra unga knappt-tonåringar, och alla är nu misstänkta för en gruppvåldtäkt mot en 18-årig flicka som drogs in i en skogsdunge bakom en lekplats.

Barnen begick en tortyrliknande våldtäkt vars grymhet, sexdrift och hänsynslöshet skakar befolkningen i den sömniga tyska staden Mülheim. Skakar, inte minst med tanke på gärningsbarnens ålder, mellan 12 och 14 år. Mot de två tolv-åringarna kommer inget åtal att väckas och de kommer att gå helt fria, till stor vrede i staden. De andra tre är också straffomyndiga men har sannolikt efterräkningar att vänta. Men det mest upprörande, anser ortsborna, är att det inte går att utvisa förövarna ur landet.

Påstås inte gå…Varför? Jo, för att våldtäktsbarnen är bulgariska medborgare och försvaret menar att de därmed inte kan utvisas ur Tyskland, helt sonika eftersom de är EU-medborgare och har rätt att vistas i Tyskland. Myndigheterna är förbryllade över paragraferna och rättigheterna man har som EU-medborgare men rättsexperter menar att det är fullt möjligt att utvisa EU-medborgare, även om hindren är höga.

Den fria rörligheten inom EU, som innebär att en EU-medborgare har rätt att röra sig fritt i de 28 (snart 27…) medlemsstaterna, går nämligen förlorad för en person som skadar vistelselandets ”säkerhet och hälsa” Ett exempel man pekar på är IS-terrorister, som kan vara medborgare i ett EU-land men som planerar ett attentat i ett annat. Dessa är utvisningsbara eftersom riktmärket är att brott som ger fem års fängelse är skäl för utvisning. Gärningsmannens ålder spelar ingen roll; regeln gäller även minderåriga. Kasimir och Aleks, de två tolvåriga, kommer som sagt helt undan straff tack vare sin ålder, trots att de deltog i ett det utdragna överfallet som upphörde först efter ett ingripande från en granne som hörde flickans skrik.

De kan fortsätta springa runt i Mülheim som om inget hade hänt. För den fjortonårige medbrottslingen Georgi, som redan hade dömts två gånger för våldtäkter, gick det värre och han är fortfarande häktad ”…eftersom återfallsrisken var stor. Simeon och den tredje fjortonåringaringen släpptes med rekommendationen att de inte skulle gå i skolan. Tyskarna undrar nu om det handlar om enstaka sporadiska gruppkvinnoöverfall eller om gruppvåldtäkter är ett nytt fenomen i landet. Mellan 2013 och 2015 låg antalet anmälda gruppvåldtäkter runt 300 per år, i ett land som är 10 ggr större än Sverige.

I Tyskland anmäldes 45000 fall av sexövergrepp år 2018. Motsvarande siffra i Sverige – med tanke på folkmängden – skulle vara 4500. Den är i Sverige 22500. År 2016 steg plötsligt antalet gruppvåldtäkter till 524, varav en del hänför sig till nyårsnattens händelser från viket man i Tyskland, (som i Sverige) pumpar ut från myndighetshåll att antalet våldtäkter har ALLTID varit högt MEN att anmälningsbenägenheten sannolikt har ökat för att media belyst frågan hårt.

Experterna hävdar, liksom i Sverige, att det inte går att dra några slutsatser från statistiken mer än att andelen misstänkta ”utan tyskt pass” är konstant ca 40% oavsett mängden anmälda våldtäkter. Den mycket höga representationen av invandrare är densamma inom andra brottstyper. Den 18-åriga flickan överlevde fysiskt och kunde skrivas ut från sjukhuset efter några dagar

-Pettersson fick ovanstående översatt och klart av en bloggläsare…

Bild.de


7 responses to “Brutal gruppvåldtäkt av 12-14 åriga pojkar, ingen utvisning, de är EU-medborgare

 • Maja

  https://nyadagbladet.se/utrikes/tyska-gruppvaldtaktsman-var-egentligen-turkar/
  Tyska turkar som våldtog en flicka på Mallorca lär få 15 år för dådet.

  Gilla

 • SVENSK

  Återigen ett så övertydligt exempel på varför det är så alarmerande viktigt att så snart som möjligt befria SVERIGE från EU!

  Gilla

  • Maja

   Åtminstone ha samma straffskala över alla EU länder. Inte som i Sverige ge straffrabatt och inte utvisa dårar som härjar här.

   Gilla

 • jens2417

  Det är sorgligt hur illa det har blivit i hela Europa sen denna folkvandring satt igång. Jag såg ett inlägg om FN stadgar om yttrandefrihet här men nu hittar jag inte den kan du lägga upp den igen eller var hittar jag den? En av FN stadgar om yttrandefrihet

  Gilla

 • grunehetgrot

  Jag har råkat ha oturen nog att födas på jorden, den sämsta av universums planeter. Här verkar det ju vara så att ju färre hjärnceller du har desto bättre människa är du och får automatiskt rätten att styra över befolkningen.

  Gilla

 • Tony

  Är där krig i Bulgarien? Vad fan gör annars aset här?

  Experter kan inte dra några slutsatser om ökade grupp
  våldtäkter? Märkligt för EXPERTER brukar ju vara duktiga
  på det annars? SVT hänvisar ju ofta till just Experter,
  Ännu ett nytt lotsas ord!

  Gilla

 • rustibus46

  Ny myndighet (har vi inte tillräckligt. ..)Ska
  inrättas.Namn: Myndigheten för romska
  frågor!! Ytterligare några hundra miljoner
  bortkastade.Vore bättre att sÖrja för
  svenska pensionärer som har det svårt.
  Arma land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: