Hade inte råd med bostad – tackade nej till jobb


25-åriga Elise erbjöds ett jobb i Stockholm, men tvingades tacka nej p.g.a. den höga kostnaden.

I Stockholm står 636 000 människor i bostadskö och de som står sist i kön får i teorin vänta 100 år på ett hyreskontrakt.

I Stockholm erbjöds 2018 endast 6 000 lägenheter till den öppna hyresmarknaden, 1 326 var vikta för den interna kön och 6 129 var ”öronmärkta” till andra och jag tror ni vet vilka.

För Elises del erbjöds hon svarta hyreskontrakt eller månadskostnader hon inte mäktade med. Hon tvingades därför med sorg i hjärtat tacka nej till tjänsten hon erbjöds.

SVT

Otur för Elise att hon är svenska, att hon har ett arbete hon försörjer sig sonen med och att hon betalar skatt till sin välfärd. Som nyanländ hade hon erbjudits en nyproducerad lägenhet till en mycket billig penning.


7 responses to “Hade inte råd med bostad – tackade nej till jobb

 • Anders Nilsson

  Alliansen gjorde om många hyresrätter i Stockholm till bostadsrätter. Tråkigt att de inte hann göra om alla hyresrätter för då hade det inte funnits någon kö att tränga sig före i. Dessutom hade utbudet av bostadsrätter säkert bromsat prisuppgången, så alla som har ett jobb och kan därför låna och köpa en bostad hade gynnats.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Har en vän som växte upp i Vasastaden. Hon vill gärna flytta dit igen och står i bostadskön. 2018 fick hon höra att hon hade 8 år kvar att vänta i kön. I år fick hon höra att hon hade 11 år kvar att vänta i kön. På ett kalenderår ökade hennes kötid med 3 år så det är många som tränger sig före i kön.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Hela tiden kommer det nya analfabeter från Afrika som går före i denna bostadskö så hon kommer inte att avancera en enda plats på flera hundra år.

  Gilla

 • Tony

  Som nyanländ kan man väl säga att fått den gratis,’
  för det lilla dom betalar med är ju bidragspengar
  Dom har mer förstånd på Ebberöds Bank än man
  har hos våra styrande,.

  Gilla

 • Kungen

  Vem f.n vill bo i fjollträsk ???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: