Allt färre dör på Medelhavet trots att PK-media påstår motsatsen


INVANDRING. Igår skrev vi att Italien har minskat antalet asylsökande med 97 procent, en annan effekt av den hårdare politiken är att antalet döda på medelhavet minskar kraftigt. Tyvärr är inte det bar enligt svenska medier. 

DN, SVT med flera slår på stora trumman om hur inhuman och orättvis EU och Italiens nya policy är att inte låta migranttaxibåtarna drivna av Läkare utan gränser och Rädda barnen att gå i hamn i Italien.

Igår publicerade SVT:s sanningsfabrik en artikel med titeln: ”Vägen över Medelhavet allt dödligare för migranter” där tesen är att Italiens och EU:s nya policy att inte skjutsa migranter från Libyens kust till Italien ökat dödligheten.

Problemet är att SVT fipplar med siffrorna.

 1. Antalet migranter som dör på medelhavet har aldrig varit lägre. Italiens nya policy att vägra ta emot ger effekt. Incitamentet att försätta sig i sjönöd är brutet.
 2. SVT väljer då istället att räkna i procent och jämföra med 2015 – då EU helt släppte gränskontrollen vid Grekland. Då kom ca en miljon människor den vägen. Resan mellan Turkiet – Grekland är mycket kortare och ofarligare.
 3. Tittar man på enbart rutten mellan Libyen – Italien så är dödligheten i procent ungefär detsamma. Faktum är att dödligheten fortsatta öka för den rutten trots att ”räddingsinsatserna” intensifierades.

Nästan så att man kunde ana att fler gav sig ut på den farliga resan och fler försatte sig i sjönöd när diverse godhetslajvare erbjöd dem en chans att bli upplockad på vägen.

DN stämde i backen och började yra om anständighet. Tydligen anständigt att låta tusentals människor drunkna och oanständigt att vi har rekordlåga dödstal på vårt hav.

DN yrar om att det är krig i Idlib, Syrien. Men faktum är att enbart 9 st av de omkomna hade bakgrund i Mellanöstern. Det är främst bengaler, marockaner och sub-sahariska ekonomiska migranter som använder rutten. Så kom ihåg folk, det är krig i Syrien så därför måste nigerianer bo i Bromölla.

Från Hanif Bali

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Allt färre dör på Medelhavet trots att PK-media påstår motsatsen

 • odalkvinnan

  Det är några båtar kvar, två tyska, som samarbetar med smugglarna. Många har slutat då kalkylen inte gick ihop. De skulle till Italien men fick inte lasta av, det är riktigt illa på dessa pråmar. De har inte mat vatten toaletter hytter. Det är gamla lastpråmar där de sitter på durken. De delar på pengarna,. Smugglarna kör ut dem i gummibåtar, sådana som på playan. De tar av motorn. Sedan är NGO båten där som av en slump…Samlar upp dem kör förbi Tunisien. Där tas fartyget i beslag. Alex kom denna vecka.
  I Spanien kommer afrikanerna från Subsahara mest och Marocko där de tar plastflotten. De betalar men familjen har inte råd med allt. De sätts i skuld direkt. Barnen används som mulor i knakrtrafiken flickorna i trafficking.I veckan kom runt hundra. Då man särar på barnen och mannen blir det upplopp. Genom att stötta detta, som i Sverige, stöttar man också en modern slavhandel. Tänk på detta då ni ser msm medier och politiker tala i Sverige. Och låt siffrorna tala!
  Då de går genom Sahara dör många även där, de har recruiters i byarna som visar guld och gröna skogar. De flesta hamnar i ghetton utan jobb. De skickar hem fina bilder för de skäms, de kommer inte ur det.En del blir manteros. de som säljer grejer till turisterna på tygsjok som de knyter ihop då polisen kommer. Det är nu kriminaliserat på flera ställen att handla av dem. De bor helt gräsligt, droghandeln är samma, de är slavar! Jämför tiggeriet i S.
  Allt är dokumenterat i siffror och bilder. Journalister i Spanien har filmat, intervjuat.Varit i läger, i byar.
  I länderna säger man ta inte emot dem. Det blir fler ungar för föräldrarnaöverbefolkning. De föder fler då barnen ska trygga deras ålderdom.

  Gilla

 • Kungen

  Vår media klarar INTE att visa fakta. De vrider ALLT i sin egen agenda. Jag litar inte på nåt de säger. Inte ens väderrapporten stämmer ju….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: