En semestersaga


GOTT OCH BLANDAT. Idag fyller bloggen nio år och för nionde året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Tyvärr var inte redaktionen intresserad då och jag tror knappast att de är det nu, trots att de efterlyst sommarberättelser.  Medierna glömmer ofta berätta om det faktum att i länderna som människor ”flyr” ifrån och åker hem på semester till lever miljoner människor ett bra liv. 

Därför finns Petterssons blogg.

Nåväl, vi och ni har sedan starten skrivit mer än 50.000 inlägg och över 540.000 kommentarer. Antal besök på bloggen har varit över 84 miljoner.

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel. Du saknar vännerna och den släkt som är kvar hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp landet istället.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst tre flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Kabul, Bagdad, Erbil, Suleimanya, Damaskus, Mogadishu med flera orter. Det är inte lätt att välja men det finns direktflyg, lite dyrare eller billigare med mellanlandning. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Afghanistan, Irak, Syrien eller varför inte Somalia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


24 responses to “En semestersaga

 • Hajo

  Den här killen måste vara Ännu en hjälte i Svenska personers ögon som har rösträtt!
  Han höll sig kvar så länge och sitter på 8 år nu!!

  https://petterssonsblogg.se/2018/12/15/irakiern-haktad-for-krogbrander-i-nykoping-och-katrineholm/

  Gilla

 • Maja

  Finland skall utvisa 139 från Uzbekistaner. De arbetar inom byggbranschen och har kommit till Finland med falska skolbetyg.

  ”Särskild förvirring väcker det i ministeriet hur med så dåligt förfalskade papper de har lyckats ta sig till Finland .
  Yrkesskolbetyg har kopierats i en vanlig kopieringsmaskin och en del har t.o. m samma nummer . Hur är det möjligt att dessa papper går obemärkt förbi av MGV?”
  Skolan de har nyligen examinerats har slutat verksamheten 1996.
  Utöver dessa har Finland bestämt att avvisa ansökningar av ytterligare över 100 sökande.
  Finland skriker efter arbetskraft inom bygg och apotek, så ni som kan och vill tjäna pengar kan gått åka dit och tjäna bra och få ett bra liv.
  Undrar vilken kontroll Sverige har ?

  Gilla

  • Brasklappen

   Sveriges kontroll är helt obefintlig, de behöver varken pass eller ID här för att få asyl!!! Politikerklassen vill ha det så, de är globalister och EU:s och FN:s slavar och knähundar!!!

   Gilla

  • Olof.p

   Sämre än Finland. De som kommer hit berättar bara att de är läkare och ingenjörer, för betyg, legitimation och pass var dom tvungna att fly från. Inga papper ens.
   Det verkar bara som det var Löfven och migrationsverket som gick på deras lögner.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice lever i verkligheten. Den som många politiker har ”bjudit in till”.

  https://www.gp.se/ledare/ett-högskatteland-som-tar-sina-medborgare-för-givna-1.16116653

  Gilla

 • ruben

  Myndigheterna utvisar en av de överlevande offren från terrordådet på Drottninggatan. Hon blev av med ett ben och hon utvisades med sin dotter efter att hon gjort sin plikt och vittnat i rättegången mot terroristen. Varför finns det ingen normalt sansad rimlighet i myndigheternas val? Hon är ett av de offer, som borde stämma myndigheterna och få flera miljoner i skadestånd. Skadestånd för att myndigheterna brustit grovt med att skydda allmänheten. Terrormannen skulle ha varit utvisad för länge sedan.
  https://www.expressen.se/nyheter/iryna-forlorade-benet-i-terroray/
  Sverige är nog trasigt.

  Gilla

  • Olof.p

   Kan inte terrorfinansiäreren Uzz betala lite skadestånd till henne. Det var ju tack vare Uzz han kunde genomföra sin terroraktion.

   Gilla

  • Ali

   Hon är kvinna endast skäggbarn är välkomna här av den feminina delen av befolkningen..

   Gilla

 • grunehetgrot

  Man kanske skulle åka till Syrien på semester. Det verkar vara funt där.
  Inte tillstymmelse till KRIG så långt ögat når.

  Gilla

  • Tanten

   Men lite folktomt?

   Gilla

  • Maja

   En bekant var i Afghanistan och säger att det är paradiset. Han kanske satsar med sitt företag där. Undrar hur Fatema Khaveri får det till att de är mordhotade, när landet blomstrar. har inte Margot med flera gjort ett studiebesök dit och att inse bluffen.
   Dem som är här är lata bidragstagare, anser jag. Kanske rent av portade i sitt land, när de via Iran kommer hit mangrant.

   Gilla

 • Olof.p

  Ja tyvärr Allan, sanningen kan vara svår att höra. Som du kanske märkt vågar inte gammelmedia, SR och SVT ha några kommentarsfält efter lögnerna dom serverar. Det är skillnad med Petterssons blogg. Här får tillochmed med sådana som dig yttra sig, Allan.

  Gilla

  • Pettersson

   Tyvärr Olof.p, jag tillåter inte sådana som Allan att yttra sig, han eller hon följer inte reglerna om ett vårdat språk, hotar och bytet signatur vid varje inlägg. Jag raderar när jag ser kommentarer från den personen.

   Gilla

   • Tanten

    Bra!!

    Gilla

   • Maja

    Har Petterssons blogg blivit så populär bland vänstern att 106 har läst och tummat ner kommentaren. Eller är det Allan på heltid som förföljer här med 106 olika signaturer.

    Gilla

 • Andersson

  Har funderat i många år vad det är som gör att människor som Allan är så blinda och naiva/blåögda. Jag funderar än idag hur det kan komma sig.

  Tack Pettersons och övriga för en mycket intressant blogg med mycket bra innehåll och mycket ” huvudet på spiken ” inlägg

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Hehe skönt att se att Pettersson är en nagel i ögat på sommarlediga ungdomar.

  Och du en styvnackad attityd kommer man långt med trots hårdnackat motstånd.

  Till sist vill jag önska dig en god fortsatt sommar….Mvh Bajen.

  Gilla

 • Holden

  Vilka är de flesta, de flesta av dina två kompisar?

  Gilla

 • Bajen666

  Bajen666 säger grattis och att ni/du gör ett förbannat bra jobb fortsätt så, fler och fler hittar hit….även vänsterblivna stolpskott så som Sigvold ovan här men det är smällar man få ta i den demokratiska alternativa bloggvärlden.

  Gillad av 1 person

 • Ali

  Han klankar inte på dom som flytt från krig och svält, han klankar ner på lycksökarna som kommer hit svammelpelle.

  Gilla

 • Olof.p

  Dom som verkligen dragit igång hatet är gammelmedia, SR och SVT. Målet har varit Jimmy Åkesson. Hade han varit neger hade han fått miljontals kronor i skadestånd. Nu är han ju bara en vit, svensk man, då får han stå ut.
  Hade det funnits någon rättvisa hade den sett helt annorlunda ut och kommunister och vänsterfeminister hade inte fått del av samhällskakan, för det de tillför är bara hat och bakvändheter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: