Guatemala, ett rikt land där misskötseln drabbar ursprungsbefolkningen som i Sverige


UTRIKES. I Guatemala har problem med undernäring bland små barn, under en lång tid har varit ett känt problem. Hälften av alla barn under fem år är kroniskt undernärda. Men från statens sida är åtgärderna för att förbättra barnens situation små eller obefintliga. Det visar en ny rapport, som bland annat finansierats med svenska biståndspengar. Med nuvarande takt kommer det dröja 90 år för Guatemala att hamna på samma nivå av barnundernäring som grannlandet El Salvador har, rapporterar Sveriges Radio. 

-Pettersson tänker på några saker när jag läser och lyssnar på reportaget:

  • Svenska bistånds pengar finansierar, trevligt för dom, mindre trevligt för oss.
  • Guatemala är rikt, men korrupt och pengarna fördelas ojämnt.
  • Det drabbar främst ursprungsbefolkningen, samma som i Sverige med andra ord.

När människor sedan flyr från Guatemala, El Salvador, Honduras och Nicaragua trots att länderna i grunden är rika men vanskötta så blir det av någon konstig anledning Donald Trumps fel.

Har ni någon gång hört svenska medier kritisera regeringarna i dessa rika länder för att vansköta länderna och ekonomin?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Guatemala, ett rikt land där misskötseln drabbar ursprungsbefolkningen som i Sverige

  • Roland Salomonsson

    Kan det vara så att dessa länder styrs av (i praktiken) kommunistiska diktaturer och i samarbete med globala storbolag (som finansierar partierna) under beskydd av den internationella bankoligarkin?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: