Expressen desinformerar om klimatet

MEDIA. Expressen Klimat är en ny satsning tidningen gör, där redaktionen tar till alla medel för att bevisa att vi står inför en klimatkatastrof. De ljuger och vinklar så det står härliga till enligt principen att värme är klimat och kyla är väder. 

Expressens nya klimatredaktion, har inget med naturvetenskap att göra. De är rena propagandister. Konsekvensanalyser klarar varken svenska politiker eller svensk media.

Bevisen för de globala hotbilderna om till exempel extremväder lyser med sin frånvaro, men hur kan genomsnittsläsaren veta vad som är sanning, vad som är överdrift och vad som är rena missförstånd eller förenklingar? Varför redovisar ingen fördelarna med högre koldioxidhalt och temperatur?

Världen blir grönare, skog och nyttoväxter mår och växer bättre, färre människor dör av kyla (en mycket större dödsorsak än värmeböljor), det går åt mindre energi till uppvärmning (men mera till avkylning, jag har inte sett några uträkningar av nettoeffekten) etcetera.

Enligt SMHI är de gångna nätterna de kallaste på 40 år i juli. Om detta hittar jag inget hos Expressens klimatredaktion, märkligt.

Varje dag publicerar Expressen siffror på koldioxidhalten i atmosfären, det är siffror och staplar som inte säger ett dugg för Greta och andra med klimatångest. Thomas Carlsson föreslår att Expressen fortsätter rapportera värdena i procent istället. Tror faktiskt inte gemene man med klimatångest vet att vi pratar om 0,04% koldioxid i atmosfären.

För den som inte kan procenträkning så består alltså atmosfären till 99,96% av andra gaser än koldioxid. 

Expressen redovisar och talar alltså om den vita och röda pricken, men glömmer allt det blå…

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Expressen desinformerar om klimatet

  1. Om man ser tillbaka på alla de klimatförändringar som vi haft på jorden sedan den bildades så har han rätt i att det blir dyrt.
    Det blir inte bara dyrt ( en 9 och trettontusen nollor ) utan det är OMÖJLIGT. För att få stopp på klimatförändringen måste vi faktiskt separera jorden och solen från varandra.

  2. Finlands president Niinistö säger i en intervju angående klimatet med Al Goore att samling av svart kol i arctic beror delvis på att Ryssland bränner gas på gasfälten. Skogsbränder i Sverige och Rysslands gammaldags kärnkraftsverk påverkar Asiens klimat.
    Vi fick aldrig reda på om skogsbränderna var anlagda. Jag tror inte på att så stora mängder bränder skedde på grund av tågen? Tågen, framtidens färdmedel enligt MP och Greta.

  3. Det måste vara skönt för de som har eller går på semester nu i juli. De behöver inte känna någon ”klimatångest” i varje fall. Då vädret inte verkar bli för varmt eller soligt.

  4. Under 1900-talet har koldioxidhalten i atmosfären ökat från 0,03 % till 0,04 %. Om koldioxidhalten i stället hade minskat med 0,01 % till 0,02 % hade vi varit illa ute. 0,02 % är nämligen gränsen för livet på jorden. Under 0,02 % koldioxidhalt i atmosfären innebär slutet för allt liv på jorden. Att den gränsen inte underskrids är viktigare att bevaka än ökning med någon hundradels procent.

  5. Läste just att Danmark riskerar sjunka ner under vattenytan. Hoppas vattenmassorna stoppar upp vid Ven o. Kullaberg. Annars lär ni slippa Stenbock framöver !

  6. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    I verkligheten så har de senaste ca 20000 åren inneburit en övergång från EXTREM VÄRME till en långsamt avtagande värme, avbrutet med ett köldbakslag ca 13000 – 11000 f kr (Yngre Dryas), fram till idag. De första 12000 åren inkl Yngre Dryas kräver enorm värmeenergi för att smälta av all glacialis – det förstår säkert t o m journalister/politiker? Det finns inga reala tecken på att avkylningen övergår i uppvärmning. Den bästa markören för avkylning är att nordgränsen för växters naturliga förökning stadigt flyttar all längre söderut, eftersom klimat är en matematisk kalkyl för rullande 30-års period av väderdata samt väder är vad som uppmäts i data varje dag.

    Trenden för avkylningen är dock så ”nära noll”, att vid första påseende klimatet verkar vara förvånansvärt ”stabilt”. Men avkylningens trend mal oemotståndligt vidare – mot nästa glacial. Det värsta är att en ny ”domedagsreligion” verkar för att mänskligheten skall förebygga för mer uppvärmning, när faran för mänskligheten är AVKYLNINGEN.

    Jorden gick inte under perioden 20000 – 8000 f kr, när det faktisk var enormt varmare (hur skulle annars isarna kunna smält?), men nu påstår undergångsreligionen att tilltagande värme, som är en falsk förespegling, skulle utgöra faran.

  7. Kanske Expressen har fått i uppdrag av regeringen att slå på stora trumman för klimathysterin.
    Det räcker inte bara med SVT, SR, DN, Aftonbladet, SvD och flera andra pkmediaalster.
    Skatter måste höjas för att bekosta den heliga invandringen från dysfunktionella Mena länder.
    Klimatet ska också bli vår nya religion. Har alla tecken på det med barn som vittnar om att de har sett ljuset och framtiden, kändisar som vittnar om hur de förändrar sina liv till mer ”klimatsmart” sätt.

  8. SSU ordf. talade om på SR P1 i Almedalen om klimatet, med att vi måste betala 200 miljarder kr/ år.
    Tala om SSU när SwebbTV därefter gör en intervju med honom och vill prata mera om klimatet.
    Pressekreteraren blev redigt byxis och avbryter bryskt när de tog reda på vad SwebbTV är.

    ”SSU–ordf. ”måste springa” mitt i intervjun när frågorna blir för svåra”

  9. Det allra värsta är att många som styr Expressen inte är idioter utan har en agenda med sin propaganda och desinformation!

KommenteraAvbryt svar