Stäng

Idag är det väder

VÄDER. För någon dag satt Pettersson och flämtade på trappen vid torpet, intryckt i hörnet för att få skugga. Idag är det annorlunda i den sörmländska skogen. Det är tur att värme är klimatförändringar och kyla väder, annars skulle Greta bli orolig idag, den 2 juli 2019 klockan 14:05.

+10 klockan 14 i början på juli är inte så skönt men inget att gnälla över. Köldrekordet för Svealand i juli är -4 grader.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 reaktioner på “Idag är det väder

 1. Som jag skrev så finns det olika orsaker varför man vill dra till med skrämsel propaganda. En är om man lever på det och får sin lön av att staten har fortsatt intresse av det. Jag förnekar inte att isarna smälter mer ibland och mindre andra tider. Senaste varma perioden var mellan 800 till 1100-talet, då var det avsevärt varmare än nu. Finns det underlag om Antarktis issmältning från den tiden, då kan man jämföra, annars bara spekulationer och skrämselpropaganda.

  1. Hej,

   Tror du att forskare på te.x. NASA tar fram ”skrämselpropaganda” för att försvara sin egen anställning? 97% av alla forskarrapporter runtom i världen är överens om att klimatet förändras och att det är vi som är ansvariga för det. Vad ska vi göra med det? Avfärda det med att vi vet själva bättre för att det just nu snöar i Norrland och haglar i Mexiko?

   Mvh
   Helge

 2. Det har smält is och bildats is i alla tider och kommer att göra det i tusentals år efter oss och Expressens bortgång.. Inget konstigt med det. Men vill man få till att allt som sker är extremt, finns det bakomliggande orsaker, en är att sälja fler ex. en annan är att öka skatteuttaget, finns säkert många fler.

  1. Hej igen,

   det är inte Expressens reportrar som snickrat ihop artikeln för att sälja lösnummer. Det är en grupp av framstående forskare från bl.a NASA som studerar just isens förändringar på Antarktis. Om de säger att det är en väldigt överraskande och oroande förändring, ska vi då som lekmän slå ifrån oss detta med argument att isar kommer och går? Vet de inte vad de talar om menar du?

 3. De globala klimatförändringarna slår till, I Mexiko hagelstorm, ovanför Kiruna fler decimeter snö, extremt kallt och regnigt, och det är sommar. Ändå, isarna smälter i Antarktis enligt Expressen. Det är globala klimat uppvärmnings katastrofen som slår till, oavsett om det är soligt och varmt eller regnigt snöigt och kallt på sommaren. Dom får till det, oavsett vad det är för väder är det extrem. Hur man än vänder på sig, har man ändan bak, Matsson. Är det extremt med 32+ i slutet på juni i syd Sverige, så är det väl än mer extrem med minus 4 och snöstorm i början på juli i norra delen. Men då är det väl bara väder, förstås.

  1. Hej, tror du det är fake news som Expressen (från the Guardian) rapporterar att Antarktis isar smälter mycket snabbt? Eller är det också något helt normalt?

   Mvh
   Helge

   1. Fullständigt normalt när den kilometerdjupa isen dagligen bygges på i nordliga poldelarna,är det naturligt att massan drives söderut,och till del smälter eller flyter ut i Atlanten.
    Nu har vi lärt dig något nytt ”Helge”…
    Återkom om du behöver mer skolning !

   2. Hej stenbock,

    Har du skrivit en uppsats själv i ämnet, eller refererar du till någons annans verk? Vems i så fall?

 4. Lite OT

  MSM har tappat läsare till förmån för alternativa media. Det finns nu ett ”projekt” som startats för att stoppa detta så MSM får tillbaks sina läsare.

  Läs mer här. https://thetrustproject.org/

  Jag tror aldrig MSM for tillbaks en enda läsare.

  1. Nej hade de bara gjort sitt journalistiska jobb hade läget varit betydligt bättre för msm, precis som sjuklövern skött sitt politiska uppdrag hade inte SD funnits,eller iaf. varit betydligt mindre, men allt är historia nu och msm kommer att försvinna sörjd o saknad av ingen…

 5. Ja o. Stenbock ser på sin startsida att i morgon väntas 15+ o- på torsdag 2 grader värmare. Detta mitt i ”Sommaren” på Väst/sydkusten…Som vanligt full storm,och det lilla hår som finns kvar riskera blåsa bort !

 6. Kan rapportera globaluppvärmningskattastrof i Kuala Lumpur, nu kl 21,10 är det 31 grader! Kommer sydpolen att smälta ??
  Fast å andra sidan en rätt vanlig temp här på kvällarna!

 7. Exakt, jag precis fått en släng av allvarlig klimatångest när jag kollar temperaturen ute som är 12 grader kl 1500 och när man ser 10 dagars prognosen som meddelar mellan 13-17 grader närmaste veckan. Regeringen borde utlysa klimatnödläge pga kallt väder och samtidigt höja skatten på långkalsonger.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: