Stäng

Det är skillnad på folk och folk enligt Expressen

MEDIA. Ni vet att Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare, Thomas Mattsson, dömd för förtal och vapenbrott, anser att det är viktigt att media följer pressens publicitetsregler. Där det står att man inte ska publicera sådant som kan kränka privatlivets helgd.

Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

Tänk på att en person, misstänkt för brott, i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger. Den slutliga utgången av en skildrad rättssak bör redovisas.

Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.

Om inte namn anges undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig.

– Pettersson har konstaterat att dessa regler gäller inte svenskar, reglerna används precis som media vill och verkar vara försedda med en väldigt mjuk gummisnodd.

I går rapporterad Expressen om skjutningarna och morden i Stockholm, inga namn, inga bilder ingen etnicitet på de inblandande. (Det ena mordoffrets namn har kommit till idag). Expressen skrev också om att Nordiska Motståndsrörelsen anlänt till Almedalen, där de har tillstånd att vara. Här är media inte så noga med namn, bilder, etnicitet, politisk tillhörighet osv.

Är allmänintresset större att visa upp bråkstakarna i NMR än att få veta vilka det är som skjuter, spränger och mördar på våra gator Expressen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Det är skillnad på folk och folk enligt Expressen

 1. Det är skillnad på folk och folk.
  De förstnämnda ska berika Sverige och vi ska vara stolta och tacksamma över att de har valt Sverige enligt Fredrik Reinfeldt.
  De vanartiga gossarna i NMR är väl merparten födda i Sverige av helsvenska föräldrar och således inte berikande utan endast en stor skam för Sverige.

 2. Moderaten Jan Eriksson har svurit i kyrkan, han har ju sagt
  att klimathotet bara är en stor bluff, och att Greta är lurad
  och skrämd av av människor som vill tjäna pengar på henne.
  Javisst är det så, och detta får ju M P att gå¨i taket, en
  Miljöpartist uttalar sig om att detta uttalande borde
  M ledaren Kristoffersson ta avstånd ifall partiet ska
  räknas som Rumsrent?? Ha Ha, är det något parti som
  inte är Rumsrent så är det just Miljöparasiterna, och dom
  sitter till och med i Regeringen, dom försöker att leka
  Miljöexperter på ren skrämselpropaganda, men kommenterar
  inte på något sätt alla dom tusentals bilbränder, där verkligt
  mycket skit släpps ut, och man förstår varför, det är ju
  samma M P som föreslår helt öppna gränser där kreti
  o pleti med goda eller onda avsikter kan välla in.
  Ibland borde vissa hålla käften och inte kasta sten
  när man sitter i glashus!

 3. Jag är inte förvånad över vad HE xpressen skriver men kan
  aldrig sluta förvåna mig över varför det finns en enda
  människa som lägger pengar på att köpa Möget?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: