Fika med Åkesson

Det har blivit något av en tradition att Expressens David Baas presenterar en “skandal” i samband med att SD ges lite extra utrymme i media.

Den pågående Almedagsveckan är inget undantag, men nu dras också Moderaterna in när David Baas vädrar sin avsky till Sverigedemokraterna.

Att Moderaterna i Sölvesborg inlett ett samarbete med Sverigedemokraterna är naturligtvis inget Baas tänker acceptera, inte när han nu i snart tio års tid gjort allt för att svärta ned SD:s namn och de som representerar partiet på alla nivåer. Nu är det Emilie Pilthammar, f.d. kommunpolitiker i Sölvesborg, som ska hängas ut och användas som slagträ mot SD. Att Baas presenterar sin traditionella “skandal” i samband med att Moderaterna har sin dag i Visby är naturligtvis ingen slump. Vi känner igen mönstret sedan flera år och det är så han jobbar. Syftet är förstås att skrämmas, att få politiska representanter att lämna sina uppdrag och att få väljarna att fly.

“Skandalen”, som David Baas kallar det, är den fingerade bild där hon och två manliga kommunpolitiker simulerar en trekant, ni vet en sådan många människor deltagit i och ännu fler längtar efter. Baas refererar också till en mejlkonversation som Pilthammar hade med Mattias Karlsson 2012. Just det, den här “skandalen” är även den flera år gammal, men presenteras som ett avslöjande idag, på Moderaternas dag i Visby. Pilthammar bad i ett mejl några från SD om hjälp efter att hon hamnat i blåsväder p.g.a. några kommentarer hon fällt i sociala medier. Detta är en del av “skandalen”.

En annan del i denna är att Emilie Pilthammar fikat tillsammans med Jimmie Åkesson. Är detta av ett sånt nyhetsvärde att en av Sveriges största dagstidningar väljer att dra upp det sju år senare? Givetvis inte, men i David Baas tillsynes tragiska liv är allt som kan svärta ned SD en viktig händelse.

Pilthammar har i många år varit vän med Åkessons sambo Louise Erixon, de har bott i samma stad under många år och är det verkligen en unik händelse att man då tar en fika tillsammans? Är en fika utanför partigränserna av en sådan karaktär att det måste tryckas löpsedlar med stora rubriker?

Visst har jag förståelse för att David Baas måste göra skäl för sin höga lön och att han är anställd av Expressen för att jaga rubriker om SD. Bläddra på den här sidan och försök finna nyheter och “skandaler” om andra partier. Fast titulerar man sig som “vinnare av Guldspaden” är kanske inte köpta “skandaler” det man bör förknippas med, utan kanske han borde ägna sin tid på jobbet åt att jaga riktiga brottslingar. Detta är också något han tidigare gjort på ett förtjänstfullt sätt. Fortsätt med det David och lägg ned din kamp mot SD. De har vuxit i varje val trots dig och dina “skandaler”.

Undrar ni förresten hur dessa mejlkonversationer lyckas hamna i Baas händer? Det finns det nog många som gör och agerade SD på ett sätt många förväntar sig, kanske det inte är så svårt att hitta källorna?

En annan sak man reagerar över i fall som detta med Pilthammar, kan förklaras i dessa ord från en liberal politiker i Sundsvall; “Jag har flera vänner som valt att avsluta sitt politiska engagemang på grund av det här”. Det handlar om hot, hat och våld mot förtroendevalda. Ingen ska behöva hotas, hatas eller utsättas för våld, oavsett vilket parti man valt att representera. Fast hur är känslan hos förtroendevalda om media jagar medborgare för att de fikat med en impopulär person, varit på samma fest som någon eller är vänner privat med någon från andra sidan? Hur många skräms inte bort från politiken p.g.a. medias häxjakt på i deras tycke obekväma personer?

Expressen

Nu är inte Emilie Pilthammar främmande för en comeback inom politiken. Det lär inte bli i Moderaterna som vände henne ryggen efter den fingerade bilden, men vi hoppas hon gör slag i saken och återkommer som politiker. Detta inte minst för att knäppa vissa journalister på näsan och visa att det inte är media som sätter agendan. Håller hon sig borta från politiken, kan hon kanske falla tillbaks på sin musikaliska karriär. 2012 gjorde Petterssons ett inslag om Pilthammar där en låt från hennes dåvarande band Irish Pitch spelades. Petterssons spådde då att Pilthammar kan bli en kommande Sverigedemokrat….

 

7 thoughts on “Fika med Åkesson

 1. Vilket eländigt liv David Baas kommer att ha som pensionär. När han sitter ner och tänker tillbaks.

  Det blir då mycket tid för att rannsaka sig själv. Till hur han kunde ägna sitt “journalistiska” liv åt sitt enfaldiga “arbete” på Expressen.

  • Där sitter han bakom låsta dörrar med tre tillhållarlås, larm och kamera för att han är rädd för det som pågår utanför .
   Idiot.
   Tänk att tjäna pengar på att avveckla sitt land.

 2. Varje gång som David Baas öppnar sin kommunistkäft
  så ökar medlemsantalet i S D. men det begriper inte fjanten.

 3. David Baas denne en av detta lands mest misslyckade figurer. Han har misslyckats gång på gång misslyckats att fälla SD. Han är så pinsam så om han var medveten om det själv så skulle han ta livet av sig.

KommenteraAvbryt svar