”En situation som spårat ur”


INSÄNDARE. Har länge haft funderingar på att besöka min barndomsstad Karlskoga samt min första grundskola Aggerudsskolan. Tanken dök åter upp när jag förra veckan såg en artikel i NWT om just denna skola. Anledningen till att tidningen tog upp saken var att det förekom viss skadegörelse där på kvällar och att grupper av ungdomar ”hängde” vid skolan. Tänkte inte så mycket på detta utan mer på att det kunde vara trevligt med ett återbesök sådär femtio år senare.

Idag skrevs det på nytt om Karlskoga och Aggerudsskolan i NWT (Tyvärr bakom betalvägg) . Denna gång lite djupare och som en första del av tre. Rubrik: En situation som spårat ur. Nu visar det sig att detta ”ungdomsgäng” begått återkommande brott och våldshandlingar över hela Karlskoga under senaste året utan att det lett till några åtgärder. Dessa ungdomar verkar vara helt immuna mot samhällets s k rättsinstanser. Nu vågar föräldrar inte längre släppa ut sina barn själva.

” – De går runt och skapar kaos var de än går. De rånar, slår sönder rutor och misshandlar utan att någon har gjort någonting”

” När man lyssnar på de händelser som ges som exempel påminner det mer och mer om ett laglöst land på lokal basis”

Journalisten har pratat med ett antal föräldrar som alla tycker att situationen är ”totalt oacceptabel”. Ingen verkar vilja ställa upp med namn och bild – vilket med tanke på dagens samtalsklimat är fullt förståeligt. Ingen vill heller närmare specificera vilka som ingår i detta ungdomsgäng eller varför föräldrasamtal inte verkar hjälpa.

Jag tror jag hoppar besöket i Karlskoga och behåller mina minnen ifred.

Gunnar H


4 responses to “”En situation som spårat ur”

 • Maja

  OT
  En muslimkvinna berättade i dag för en person på tandläkarmottagningen hur bra hon har det i Sverige. Hon visade kvitton på tandvården ,inplantat för några hundralappar.
  Samt berättade att hon har sju barn, varje en får 20 tusen i månaden och varje en får bostadsbidrag.
  Kan det här vara möjligt.
  Väninnan som berättade är trovärdig men jag undrar.
  Hon var så förbannad för hennes tandläkarräkning närmar sig 100 tusen för samma arbete.
  Det här är andrahandsuppgifter, men ingenting är omöjligt i dag.

  Gilla

 • GH

  Precis! Det var ju vägarna, byggnaderna, cykelställen, skogsdungen och skolgården jag ville se. Uppleva hur mycket som hade förändrats på fem decennier. Gå lite sakta i egna tankar och uppleva tidens gång.
  Men, men.., nu sticker jag till Polen istället. Flyger!
  /GH

  Gilla

 • Fred

  Du gjorde rätt. Själv besökta jag min förort i västra Stockholm och har fortfarande inte hämtat mig. Samma hus, samma vägar men inte en enda svendian. Det är så långt ifrån lyckad integration man kan komma och hur man ska få ordning på detta övergår mitt förstånd.

  Gilla

 • age

  Invällarna tar över VÅRT FOSTERLAND!

  Återstår att skapa små ”källargrupper”, Grannsamverkan mot våld?
  Vi kan hjälpa dem att få en intensiv hemlängtan (utan tolk).

  Men tänk på att medborgargarden är förbjudet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: