Dubbla vulkanutbrott på Papua Nya Guinea…


NATURKATASTROF. Vid vulkanutbrott frigörs enorma mängder koldioxid till atmosfären, hur mycket och om det är bra eller dåligt får andra diskutera. Vulkanutbrottet i Ulawun har tvingat nära 15 000 människor i Papua Nya Guinea att fly sina hem, rapporterar Reuters. Utbrottet skedde i onsdags och två dagar senare hade även vulkanen Manam i närheten ett utbrott.

Skriet – en flicka med klimatångest

Inga människor uppges ha dött, men flera hem har förstörts av utbrotten. De boende har ingen tillgång till mat och vatten och har tvingats lämna sina hem.

Enligt Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) har drygt 11 000 personer flytt Ulawun och närmare 3 800 utbrottet från Manam.

En 18 kilometer hög askpelare steg från vulkanen. I fredags hade även vulkanen Manam i närheten ett utbrott och aska flödade ned för sluttningarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Dubbla vulkanutbrott på Papua Nya Guinea…

 • Plurikus

  Nu kan jag inte franska men den videon som visas i reportaget när det smäller har jag sett tidigare och är från ett vulkanutbrott på andra sidan Gazellhalvön, East New Britain, utanför staden Rabaul.
  Att ön Manam ligger i närheten beror på vilken måttstock man har, det är 740 km mellan de två vulkanerna.
  Det är ett vulkanrikt område, det brukar smälla med 10-30 års mellanrum i området.
  En liten pikant detalj är att Stockholm Airport ligger alldeles nordost om Ulawun, Dock används den inte längre, den anlades på stranden till kokosplantagen Stockholm som ligger på västsidan av Gazellhalvön.

  Gilla

 • eugenecork

  liksom vi, måste moder jord släppa en brakskit då å då…antingen som gaser, eller i mer i fast illaluktande form…men skilj på varbölder (karbunklar) och magma…
  varbölder ligger mer på ytan och innehåller inte magma, utan en annan sorts kladdig sörja, kallas oxå finnar/kvisslor på oss.. många pumpar upp, de i kallar olja ur Moder Jord… människan däremot klämmer ut skiten ur sin kropp, men förädlar de som ryms i Moder Jord och används bl.a som drivmedel till gräsklippare

  Gilla

 • Tony

  Det är väl den globala uppvärmningens fel, att sådant händer
  som hänt på jorden innan människan fanns. skäms på dig
  människa!

  Gilla

 • Wally Walrus

  Undrar om flyktingar därifrån skulle tillåtas bära traditionell klädsel på våra gator, d v s endast penisfodral och kvinnorna topless och bastkjol?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: