Bildbeviset om klimatkrisen är en bluff


KLIMATBLUFFEN. Den senaste veckan har en bild av slädhundar som ser ut att springa på vatten vid Thule på Nordvästra Grönland delats på sociala medier och visats i olika ”seriösa” medier som bevis på att Grönland smälter. 

Forskare och lokalbefolkningen betonar dock att det är ingen klimatkatastrof utan visar faktiskt ett vanligt väder på Grönland. Fenomenet, kallas ”imaq”, och har enligt lokalbefolkningen observerats sedan 1800-talet.

”Det händer alltid”, säger Apollo Mathiassen, »Särskilt där uppe på Thule, där bilden är tagen. Det beror bara på hur tjock isen är. Det kan inte hända när isen är tunn. Det beror på att isen är så tjock – då finns det inga hål som vattnet från den smälta snön kan rinna igenom”

Läs mer på danska Berlingske.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Bildbeviset om klimatkrisen är en bluff

 • Olof.p

  Den största paradoxen är att det är människor från vårt land Sverige som driver frågan om global uppvärmning, när vi har det så jävla kallt i vårt land. Dom kan flytta till nordpolen om dom tycker det är för varmt här.

  Gilla

 • villervalle03v

  Samma bluff som bilder på magra och eländiga döende gamla isbjörnar, som tappat tänder och ork att jaga föda. Klimat förändringar orsaken, säger fake media. Liknande bilder, men av människor, kunde dom ta på många av våra ålderdomshem, där många gamla magrar, har dåliga tänder, flera dör av svält. Men det passar inte in i deras agenda, för där är det uppenbart vem och vad som är orsaken, till deras elände, de sista åren av deras liv.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför är vissa människor kategoriska klimatförnekare och andra icke klimatförnekare, vad spelar det för roll om det är människan eller inte som förändrar klimatet när resultatet ändå blir som det blir ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: