100 personer tvångsutvisade till Afghanistan i år, det borde vara tusentals…

ÅTERVANDRING. Antalet personer som tvångsutvisas till Afghanistan har flerdubblats sedan 2016 – samtidigt som antalet personer som frivilligt återvänder har minskat rejält, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Under 2016 tvångsutvisades 24 personer till Afghanistan, en siffra som under förra året ökat till 151 personer. Fram till och med april i år hade 100 personer tvångsutvisats.

Enligt Patrik Engström, gränspolisens chef, är det bland annat ett samarbetsavtal med Afghanistan och den uppdaterade gymnasielagen som lett till att utvisningarna ökat.

– Den första gymnasielagen innebar på grund av en felskrivning möjlighet för alla att stanna nästan hur länge som helst. När det korrigerades i juli förra året så innebar det förbättrade möjligheter att verkställa, säger Patrik Engström.

-Pettersson undrar hur landet sköts “första gymnasielagen innebar på grund av en felskrivning möjlighet för alla att stanna nästan hur länge som helst” Felskrivning i en lag!!!

Varför inte använda lagar och regler som finns, exempelvis första säkra land, eller att den asylsökande som saknar asylskäl ska åka hem…Vi har tagit emot tiotusentals unga, ljugande män, många från Iran, utan asylskäl så i stället för skryta om 100-tals utvisade borde det vara många tusen. I Afghanistan bor trots allt 35 miljoner människor, några få av dem drabbas av våld.

Merit Wager Twitter

Afghanistan är oerhört rikt och vackert, här staden Kandahar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “100 personer tvångsutvisade till Afghanistan i år, det borde vara tusentals…

 1. “Söndag 23 jun 2019 E-post1616
  SVERIGE Ett 50-tal afghaner har återvänt frivilligt till Afghanistan under 2019 vilket är en kraftig minskning från tidigare år, uppger Sveriges Radio. Samtidigt är det få som tvångsutvisas – knappt 100 hittills i år. – De som är kvar i Sverige är personer som inte vill återvända, säger Terje Tonvik, verksamhetsexpert på Migrationsverket till Sveriges Radio.”
  Källa; Nyheter i dag

 2. Borde vara tusentals som utvisas plus Stefan Löfven plus
  Annie Lööf, dom som har massimporterat dem,
  finns nog en ganska stor del från Syrien, Somalia och
  andra Afroländer som hade behövt att ha tillbaks folk
  till att bygga upp sina länder, så att där är något att
  riva ner för nästa generationer?

 3. Sverige – 450 295 km² – 10.000.000 människor.
  Afghanistan – 652 237 km² – 35.000.000 människor.

  Och nu ska Sverige rädda Afghanistan! Och efteråt ska dom rädda hela jävla världen. Wo-hooooo! Det är inte omöjligt alls, heja Sverige. 🙂

 4. Att jämföra med Pakistan som skickat tillbaks flera hundra tusen av dem förra året. Förekommer inga krig i området så några flyktingskäl finns icke.
  Flertalet av dessa snyltare kommer ifrån grannländerna dessutom men är falskflaggade som afghaner.
  Resebyråerna lockar dessutom med intressanta resor till landet vilket visar på att de vet det förekommer inga krig där…
  De som befinner sig i Sverige bör åka hem igen omg

 5. Såg just på Sky Sports att Afghanistan förlorat en cricketmatch mot Indien igår.
  Kanske rent av någon av dessa småpojkar skulle åka hem och förstärka sitt hemlands cricketlag

 6. Idioter,man importerar 9000 småpojkar som man inte kan uppfostra.Pojkar behöver sina fäder,som sätter ned foten och visar den rätta vägen.I dagens Sverige har vi många kärringar som har totalt misslyckats att uppfostra sina söner.Hur skall det gå med 9000 småpojkar som har varken mamma och pappa???Har i tänkt på det?

  • Flera av dem har fått en ” amma ” .Tanterna som tar så väl hand om de små liven alldeles frivilligt.

Kommentera