Stäng

Yulin ”hundätnings” festival

Från 21/6 till 30/6 pågår den traditionella hundätnings festivalen i Yulin i Kina. Mer om denna ”traditionella” festival, den startades 2009 kan ni läsa HÄR

Att äta hund i Kina är inte speciellt ovanligt, Eder FjärranÖsternRedaktör, som bott ca 1,5 år i Kina vart flera ggr erbjuden ”hundmat” när jag var i staden Wuhan, som ligger ca 100 mil från Yulin.  Man har uppskattat att cirka femtontusen hundar äts upp under festivalen!

Några video snuttar från ”festivalen” nedan.

 

 

 

 

 

 

6 reaktioner på “Yulin ”hundätnings” festival

  1. jag har varit gäst på en av Hanois otaliga hundrestaranger, det finns endast hundkött på menyn och som gäst måste man äta, de smakade inte gott, nästan lika äckligt som sköldpadda. vem som bestämmer vilka djur man får äta o inte är väldigt PK svenskt. Hundarna är oftast farmade för ändamålet precis som grisar, biffdjur och kaniner som alla har det gemensamt att de kan gå i koppel o bli tränade och är trevliga husdjur. I sverige åt jag som barn ofta hästkött med pepparrotmix på macka, det var gott. Jag har ätit det absolut mesta i köttväg, reptiler, råtta, duva, mm mfl, nästan allt utom katt, fast man kan aldrig vara säker i Asien. Så klart hatar jag djurmisshandel o andra avarter

  2. jag har varit gäst på en av Hanois otaliga hundrestaranger, det finns endast hundkött på menyn och som gäst måste man äta, de smakade inte gott, nästan lika äckligt som sköldpadda. vem som bestämmer vilka djur man får äta o inte är väldigt PK svenskt. Hundarna är oftast farmade för ändamålet precis som grisar, biffdjur och kaniner som alla har det gemensamt att de kan gå i koppel o bli tränade och är trevliga husdjur. I sverige åt jag som barn ofta hästkött med pepparrotmix på macka, det var gott. Jag har ätit det absolut mesta i köttväg, reptiler, råtta, duva, mm mfl, nästan allt utom katt, fast man kan aldrig vara säker i Asien.

    1. Tycker du ska testa äta människa nästa gång så slipper alla djur dödas.
      Tror du att du imponerar på någon med ditt uppräknande av stackars djur? Du är ju bara en idiot. Jag är vegan, min mage är ingen kyrkogård för torterade stackars djur.

  3. BOJKOTTA ALLT FRÅN DETTA OCIVILISERADE LAND, DÄR MAN BEHANDLAR MÄNNISKANS BÄSTA VÄN SÅ AVSKYVÄRT. NÅGOT HAR GÅTT VÄLDIGT SNETT I DERAS FÖRTVINADE HJÄRNOR. Ett land UTAN djurrättslagar är ett land fullt av vildar.

  4. FRUKTANSVÄRT och bör FÖRBJUDAS och med STRÄNGA straff sen om förbudet inte hålls!!!!

  5. Vi är många över hela världen som försöker stoppa detta BARBARI. Att äta kött görs i olika länder, MEN att som kineserna gör : tortera, flå hundarna levande, grilla dem levande, slänga ner dem i kokande kärl, hacka dem i stycken etc. är OACCEPTABELT! VI i fria västvärlden måste stå upp för hunden, MÄNNISKANS BÄSTA VÄN. Jag är vegan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: