Stäng

Varför hyllar svenska medier terrorister och mördare?

TERRORISM. För en tid sedan rapporterade och hyllade svensk media att Abdel al-Basset Sarout, eller ”Den sjungande målvakten” hade dödats i Syrien. Sveriges Radio Ekot kallade Sarout för ”oppositionens affischnamn”, nedanstående plus mycket mer finns på rektor Hamids Twitter

För några år sedan sände SVT dokumentärfilmen ”Tillbaka till Homs”, ett hjälteporträtt om Sarout.

Vad svensk media ”glömmer” att nämna är att Jaish Al Izza, den grupp som Sarout stridit för är allierad med Al Qaida i Idlibprovinsen. Här kallar han tex IS och Al Qaida för sina bröder.

Nåväl, enligt svensk media var herr Sarout en hyllad och älskad rebell som personifierade revolutionen absolut inte en terrorist. Att han kallade Al Qaida och IS sina bröder samt att han sjöng hyllningssånger till 9/11-terrordåden är ju en baggis för svenska PK-medier.

Svenska Dagbladets Saeed Alnahhal, har sina rötter i Syrien och borde förklara vad de som kallar Al Qaida och IS sina bröder menar med frihet och värdighet.

Aftonbladet skriver att Abd al-Basset al-Sarout var en känd fotbollsmålvakt och sångare som blev en omtalad rebell i Syrien men inget om hyllningarna till terrorister och terrordåd.

Ett undantag finns dock. Det är tidningen Proletären som skriver: ”Kriget i Syrien har pågått i över åtta år. Under kriget har svenska medier mestadels gett en förvrängd och partisk bild av konflikten. Det är i huvudsak ”oppositionens” eller ”rebellernas” påståenden som okritiskt spridits vidare. Under årens lopp har det avslöjats att mycket av det som rapporterats har varit halvsanningar eller rena lögner. Ändå fortsätter västvärldens journalistkår att försvara öppet demokratiföraktande och våldsbejakande extremister. Den gångna helgen var det dags igen, när medier i Sverige och övriga västvärlden publicerade förskönande minnesartiklar om en känd syrisk terrorist. Abdel Baset Sarou…”

-Pettersson tror inte att medierna är okunniga, eventuellt är de lata, men när de vill ha bort president Bashar al-Assad så har de nog inte tänkt på vad alternativet är.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Varför hyllar svenska medier terrorister och mördare?

  1. Någon slags mangling pågår gällande våra åsikter. Så fort man nämner vissa ord tar det lång tid tills kommentarer blir publicerade. Statlig kontroll …. skrämmande.

    1. otroligt slappt av Sverige att inte reagera. hade han flytt undan förföljelser skulle han inte kunna åka runt där”! Bluff hela flyktinganstormningen. Och det som retar mest är att det är troligen med våra skattemedel han har fått studera till journalist!

  2. Såg på tv en reportage om yazidifolket. En flicka berättade att det var hemskt att se sin tio åriga lillasyster bli våldtagen framför henne flera gånger om dagen! 3500 är fortfarande försvunna. Skamligt att Sverige tar hit IS folk!

  3. Hela deras utgåvor är ju numera fyllda med fullständig smörja.
    Har funderat över om det rent av är avsiktligt,för att reta upp sina läsare.
    Kom dock fram till,att dagens skribenter ligger på en 4-6 årsnivå,vad gäller förstånd o, kunnande !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: