USA släpper video som påstås visa Irans skuld för fartygsattackerna

UTRIKES. USA har släppt en video som påstås visa att Iran ligger bakom veckans attack mot två oljefartyg i Omanbukten, rapporterar flera medier.

I videon påstås Irans revolutionsgarde hämta en odetonerad bomb från ett av fartygen, enligt en talesperson för USA:s Central Command som leder USA:s militära verksamheten i Mellanöstern.

Utrikesminister Mike Pompeo har tidigare sagt att Iran är skyldigt men då hänvisat till underrättelseuppgifter. Iran nekar till all inblandning i attacken.

Ägaren till det japanska oljefartyget som attackerades i Omanbukten säger att besättning såg ”flygande objekt” innan attacken. Uttalandet går emot USA:s version om att attacken skulle ha skett med bomber eller minor. Besättningen på det japanska fartyget ska också ha sett ett iransk militärfartyg, men det är oklart om det var före eller efter att fartyget skadades.

Iran nekar till alla amerikanska anklagelser om att iranska revolutionsgardet skulle ligga bakom attacken på två oljefartyg i Omanbukten, rapporterar flera medier.

I ett uttalande skriver Iran till FN att landet ”kategoriskt tillbakavisar USA:s ogrundade anklagelser” och att man ”fördömer attacken i starkaste möjliga termer”.

Pressmeddelandet från US Central Command

Läs mer på The Drive…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “USA släpper video som påstås visa Irans skuld för fartygsattackerna

 1. Hoppas att detta inte eskalerar men svårt att tänka sig annat än att Iran ligger bakom! USA bör skaffa sig 100% vattentäta bevis innan de vidtar några militära åtgärder mot Iran. Iran är krigshetsare, de har en ideologi oförenlig med all mänsklig fredlig samvaro mellan människor. Inte minst på grund av detta har de offentliga avrättningar mitt i city Tehran och ingen vettig människa sätter sin fot där som turist. Skulle gärna besöka Israel men det är svårt att hitta resor, TUI har inga och man förstår varför, vi har en utrikesminister som inte ens är välkommen att besöka landet! Hoppas som sagt att detta inte eskalerar, vi har nog med flyktingströmmar mot EU och bidragsparadiset Sverige….

 2. Jag säger:
  – Var uppehåller sig alla israeliska ubåtar just nu? Har de beställt någon ny, som skulle vara under insegling till Israeliska vatten just nu (men som tagit en liten “omväg”)?
  Sedan kan man fråga sig om det någonstans längs Omans resp gulfstaternas kuster ligger ett relativt stort fartyg för ankar nära kusten? Hur länge har det legat? Vilka aktivitéter är det i anslutning till fartyget? Är det israeler ombord?
  Det finns inget land som hatar Iran i den grad som Israel. Hatet är ömsesidigt. USA:s statsledning skulle alltid stötta Israel i allt vad de gör, speciellt så länge det kan hållas oklart om Israeler är inblandade.

  Israel skickar hur gärna som helst USA i krig mot Iran, om de kan. Likaså NATO om de kan.
  ISRAEL ÄR STALLTIPSET!

  • Roland S:
   Intressant teori….Har också funderat över vad Sionisterna skall ha alla U-båtar till,i ett land med såååå ringa kuststräcka.
   Och detta just nu när deras största Fake (Anne Frank) genom alla tider,skulle fyllt 90 år i dagarna… Något de inte missade att påminna om,och celebrera.
   Nu gäller det kanske att smida medan järnet är varmt !

  • Självklart har du rätt. Alla som tummar ner behöver bara söka på t.ex “Operation Susannah” och “attacken på Liberty” (USS Liberty).

 3. Jo före angreppet på Irak och början till allt elände,bl.a. vi i Abzurdien nu tvingas uppleva påstod US också rena sagor. (gas/nervgift)
  Stenbock ser för tillfället lite sämre p.g.a. av ögonbesvär. Men mitt i allt diset av Video,tycks jag skymta att de som sysslar med bomberna var prydligt klädda i kostym och slips, Faktiskt så man kan förmoda 007 Bond leder gruppen sabotörer !!.

  • Om nu din teori stämmer måste de vara väl korkade och visa videon
   för resten av världen, Amerikaner må vara dumma men inte så dumma.

   • Kurt:
    Om det var mina rader då åsyftade på vill jag påminna dig om att även bilder på den “gasanläggningar”,som US visade upp från Irak,godtogs i FN av majoriteten !!
    I verkligheten var det om jag minns rätt någon form av depå för gamla järnvägsvagnar….
    Att du inte kan lita på “Ankorna” och deras propagandabilder lägger jag in ett bevis för,från samma krig. En bild som gick runt världen,myglad samman framför datorn,av en Brian Walski.
    https://moderskeppet.se/wp-content/uploads/ms/2014/12/walski_smaller.jpg

 4. Det kliar i fingrarna hos krigshetsarna nån har troligen tagit fram ett nytt vapen som måste testas.

Kommentera