SD-politiker: ”Infantilt att skylla på koldioxiden”

INRIKES. Det är ovetenskapligt att lasta koldioxiden för klimatförändringarna. Det anser Bertil Malmberg, Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Region Sörmland, som för andra gången i år kräver att regionens hållbarhetsprogram görs om. – Koldioxiden påverkar inte klimatet. Att skylla allt på koldioxiden, det är fullständigt infantilt, det är ovetenskapligt, säger Malmberg till Sveriges Radio P4 Sörmland.

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) är inte imponerad och kräver nu svar om SD-gruppen i regionen ställer sig bakom Bertil Malmbergs reservation.

-Pettersson inser att klimatet förändras som det alltid gjort, på 1970-talet lät det ungefär som nu, forskarna är nästan eniga om att människan påverkar klimatet. Skillnaden var att då påstods vi gå mot en ny istid.

Idag är avsaknaden av debatt ungefär lika, det påstås att forskarvärlden är enig men de som inte är “eniga” brännmärks och får inte komma till tals. Någon debatt där man diskuterat för och emot, bevis mot bevis, fördelar med uppvärmning mot nackdelar har det aldrig varit.

Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD-politiker: ”Infantilt att skylla på koldioxiden”

 1. Jag gillar inte bilden ovan med en fabriksskorsten som spyr ut svart rök. Den är grovt missvisande. Koldioxid är en osynlig gas. Den kallas också för livets gas eftersom den är en förutsättning för allt liv på jorden. Det är bara Greta som enligt sin mamma kan se koldioxid, inga andra människor.

 2. Boken : Tänk om det blir kallare . Författare : Te Ge Tornvall . Den är bra att ha som referens . Jacob Nordangård Marion Radetski samt Karl- Erik Karlsson är några andra väl valda . Läsvärda . . Mvh Sjöström

 3. Intet nytt under solen. Kunskap är makt och därför är det viktigt att folk läser och lär om solens iverkan på jordens klimat. Vi är nu på väg in i Solar grand minimum och det blir kallare på norra halvklotet under flera decennier.

  Solen dominerar klimatförändringarna, inte koldioxiden

  “Att solen påverkar klimatet rapporterade William Herschel redan 1801, då han funnit ett samband mellan klimatet och det cykliskt varierande antalet solfläckar. Ändå har klimatpanelen IPCC envist negligerat solforskningen och hävdat att Solens verkan är obetydlig.”

  http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/solen-dominerar-klimatforandringarna-inte-koldioxiden/

  • Nej, säg inte att det ska bli kallare. Jag lyssnar hellre på Greta som säger att det ska bli varmare. Hade hoppats slippa flytta till Spanien som pensionär.

 4. Håller med. Jag har talat med flera forskare som säger ungefär samma sak,
  – I dagens politiska klimat kan jag inte säga något om koldioxiden. Det är en komplex fråga.
  Fritt översatt betyder det, i dagens mediadikatur är ingen intresserad av sanningen, utan media får fritt spelrum att hitta på vilken skit som helst.

  För övrigt tycker jag att vi ska flyga mer så vi får lite värme till midsommar. Bara 15 grader idag.

 5. Det är den internationella “Globalistmaffian” som fått de dumma svenskarna och andra också, att gå på deras skrämselpropaganda, detta eviga tjat om klimatet står mig upp i halsen!
  Vad denna maffia vill är att skrämma alla vanliga dödliga för att själva kunna leva som herremän och styra alla övriga enfaldiga idioter som tror på deras falska propaganda.
  Som verktyg till detta använder man sig bl.a. av barn (Greta) som inte har vare sig förstånd eller vetskap om någonting av det som det predikas om.
  Måtte folk få upp ögonen för dessa lögner innan det är försent och maffian vunnit slaget om de stackars arma folket.

 6. Han har helt rätt. Koldioxid förmår bara absorbera i fyra smala våglängdsområden. När den träffas av utstrålningen från jorden kommer den att omedelbart skicka ut strålning åt alla håll i ett våglängdsområde som motsvara dess temperatur. Redan vi låga halter är absorbtionsnivån hög vilket gör att en fördubbling av dagens halter skulle medför en procentenhets ökning.

 7. Så sant att det är bara de som sjunger med i hallelujakören om klimatet som vågar uttala sig, de resterande får inte komma till tals eller så tiger de för säkerhets skull.

 8. Läste någonstans att det här med nästan alla forskare kommer från en undersökning där man skickade ut frågan till drygt 1200 forskare. 2/3 svarade inte och de flesta svaren fattade man inte. Kvar blev 77 svar där 75 trodde på klimatkrisen 2 var emot dvs. 75/77 97% av alla forskar tror på klimatkrisen. Man skulle kunna vända på det och påstå att 75/1200 dvs. bara 6% av alla forskare tror på klimatkrisen.

 9. Skönt att någon vågar säga sin egen mening i klartext. Men nu blir han nog utesluten ur SD. Partiledningen vågar ingenting längre och städar för att slippa bråka med övriga partier och media.

Kommentera