Ingen får be på arbetstid i Bromölla


BROMÖLLA. Socialdemokraterna har styrt Bromölla i Östra Skåne sedan kommunen bildades för c:a 50 år sedan, men efter senaste valet  styr Sverigedemokraterna med hjälp av Moderaterna, Kristdemokraterna och det lokala partiet Alternativet.

 

Nu har kommunen börjat styra upp flummet med muslimer och deras specialregler. Bönestunder kommer inte längre att vara tillåtna för de som arbetar inom Bromölla kommun, skriver Kristianstadsbladet, tyvärr bakom betalvägg. Kommunen har arbetat fram riktlinjer för hur arbetsplatser ska förhålla sig till religionsutövning under arbetstid.

Bromöllas arbetsgivarhållning ”baseras på ett bejakande av mångfald och pluralism” – men de menar även att det finns de som vill ”slippa religiösa manifestationer”, enligt tidningen.

Beslutet innebär att ingen oavsett religiös tillhörighet kommer kunna be på arbetstid. Hur det ska kontrolleras är inte bestämt men enligt Eric Bengtsson (SD), ordförande i kommunstyrelsen, handlar det om att bönestunder inte ska få störa arbetet.

– Intentionen är att man inte ska lämna sina arbetsuppgifter för att gå och be. Att det inte ska hindra arbetet, säger Eric Berntsson (SD).

-Pettersson säger att det är ofattbart att ingen säger åt muslimerna att följa koranen.

Det finns nämligen något som heter Darura, det är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

  • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
  • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
  • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
  • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…
  • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

− Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er! Så mitt råd är att säga åt muslimerna att läsa koranen…

p30.1 Allah den högste säger, ”Jag finner ingenting i det som har uppenbarats för mig som är olagligt för en person att äta utom oslaktat kött, blod utgjutna, eller kött av svin, för allt detta är smuts ‘”(Koranen 6:45).
p30.2 Den som avsiktligt äter dessa när han inte tvingas av nödvändighet är en brottsling.

Sharia har två principer som ger vägledning i den situation då muslimer inte kan inte utöva sin rena islam enligt sharia. De tekniska namnet är Tayseer, vilket betyder ”lätta någons börda” eller ”gör det lätt”.

Koranen 04:28 Allah vill lätta er börda, för människan skapades svag.

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet daruranödvändighet.

Om det är nödvändigt, är det som är förbjudet tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim är där de inte kan be, då kan bönen göras senare.
Om sharialagar inte har genomförts i ett land, då kan en muslim hantera fläsk utan några konsekvenser som exempel.

Kort sagt, om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är ”önskemål” inte nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

Förbjud islam på arbetstid med hjälp av koranen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Ingen får be på arbetstid i Bromölla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: