Slummen i Sverige

INVANDRING. Under och efter migrationskrisen fylldes bostäder som länge stått tomma, många av dem i dåligt skick. I dag är hyresgästerna fast. I Dalarna har en utsåld allmännytta på 700 lägenheter blivit en egen värld där mutor, kackerlackor och slagsmål med startkablar är vardag. rapporterar Expressen

 

Allt började på asylboendet i grannkommunen Norberg. Där mötte Yahya, som egentligen heter något annat, en person som visste hur han skulle få tag i en bostad i det nya landet.

I samhället runt den stora tågstationen Avesta-Krylbo fanns ett privat hyresbolag med över 700 lägenheter och en anställd som gick att förhandla med. Vad Yahya inte visste var att Migrationsverket backat ur från att skriva avtal med fastighetsbolaget i Krylbo eftersom lägenheterna var i för dåligt skick. Istället fick etableringslotsarna och deras kontakter de nyanlända att själva skriva på kontrakt. Yahya kom över en stor lägenhet som tidigare stått tom i många år men nu snabbt renoverades. Det var så han hamnade på Ponsbachs väg.

Läs hela historien på Expressen…

-Pettersson läser om att migranter som på papperet är luspanka betalat för att få kontrakt på utdömda lägenheter, om hur statliga etableringslotsar tar mutor, om kriminella, att hyresgäster inte törs besöka tvättstugan, om kackerlackor, om en migrationspolitik som fullständigt havererat.

Men det låtsas Stefan Löfven (S) inte om, han trycker på snooze…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

4 thoughts on “Slummen i Sverige

  1. Bidragen blev nationen Sveriges förfall. Ta bort alla bidrag så skall ni se att det löser sig av sig själv. Fast det är väl dit vi är på väg men ingen vågar ta beslutet man kraschar hellre hela ekonomin.

  2. Statliga etableringslotsar
    Ännu ett hitte på jobb med blatte arbetskraft det förstod man när mutor var inblandat
    När statliga pengar och babbar är inblandat är mygel en röd tråd i sammanhanget.

KommenteraAvbryt svar