170 ton skräp plockades på svenska stränder

NEDSKRÄPNING. Flaskor, snabbmatsförpackningar och plastpåsar. Vid årets upplaga av Nordiska kusträddardagen plockades 170 ton skräp från svenska stränder under en enda dag. – Jag tror det börjar sjunka in för många att problemet finns även här, säger Johanna Ragnartz, vd på den ideella stiftelsen Håll Sverige rent, som står bakom initiativet.

Städdagen arrangerades för tredje året i följd i början av maj, och engagerade rekordmånga 48 000 personer.

 

Bild från Håll Sverige Rent

-Pettersson antar att det måste städas så länge det skräpas ned, mycket skräp kommer dessutom med fartyg som fortfarande slänger allt överbord och förs med strömmarna till kusten. Speciellt Bohuslän är drabbat.

Myndigheterna efterlyser enkla jobb, jag tycker vi ska införa arbets- och städplikt för de bidragstagare som är oanställningsbara, plocka skräp i naturen klarar de nog av och frisk luft gör dem gott..

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “170 ton skräp plockades på svenska stränder

 1. Om jag återvinner en radio eller TV som någon slängt på återvinningen, så blir SYSAV fly förbannade.
  Men dom får ju tillbaka den när jag använt den i många år och den är slut.

 2. 170 ton skräp är inget jämfört med om du staplar alla vänstertuffingar, miljöfeminister, vänsterclowner, åsiktsuppfostrare, chefskommunister, träskallar som klonats till Greta-kopior, vänsterliberala godzillaarslen och hela deras skitiga PK-svans in alles. Där du, där talar vi miljontals ton av skräp färdigt för den historiska soptippen! Fokus på det politiska avfallet istället!

  • Farbror Ingvar:
   Du förekom mig…Vad är 170 ton skräp vid kusterna,jämfört med alla tvåbenta som strossar kring,runt om ilandet ?
   Den gamla slogan “Håll Sverige rent” är ju sedan många år inaktuell.
   Betänk så mycket skit som översköljt oss,sedan dessa rader skrevs !

 3. Skräppigt folk som kommit hit oxå.Det är bara och åka och titta där dom bor…

 4. Tror aldrig jag fått så mycket hot i hela mitt liv när jag la ut en förslagslista vad svenska ungdomar kan göra i handling för at förbättra miljön på en dagspress fb sida……Saker som greta skulle kunna uppmuntra unga med i sverige istället för att rikta vapen mot politiker och föräldrar. Att liksom leva i den förändringen de vill att andra ska göra men inte sig själva……

  – sluta använda elektroniska prylar – som mobil telefoner, paddor, datorer – då de bidrar till miljöförsöring och drar el…..

  – gå eller cykla överallt – ta inte bussen och sluta åka bil – det är ju mördar bensin……våga säga nej till busskort

  – sluta köpa nya kläder – köp bara begagnat – då gäller det ALLT som stuentkläder, balkläder allt som är nytt. Då bara ETT par jeans kostar: 6200 liter vatten ungefär 41 fyllda badkar. 1,4 kilo kemikalier är lika mycket som behövs för att köra en diskmaskin 78 gånger. Och 17 kilo CO2e motsvarar koldioxidutsläpp från 89 kilometers bilkörning med en medelstor bil.(källa natur skyddsföreningen)

  – köp bara begagnade möbler eller sov i en halm madrass då våra skumgummit/plast madrasser kostar på klimatt.

  – vägra följ med på utlands semestrar och fjällen semestrar då dubbelt boende och resa kostar mycket på miljön

  – Stäng av all el i ditt rum – använd stearinljus och våga avstå från element

  – duscha max 5 min i kallvatten när du måste duscha då varmvatten drar massa el och kostar på klimatet

  – kissa och bajsa i skogen och gräv ned din avföring så den blir kompost till skogen – vattenreningsverk kostar massvis på klimatet.

  • Den var bra Linn. Men jag har en bättre. Alla världsförbättrare kan cykla ner till Afrika och bo hos någon stam i djungeln, utan el och telekommunikation. Med tanke på hur många afrikaner det nu är i Europa, måste det vara mycket ledig plats i Afrika.

 5. En majoritet av skräpet i havet kommer inte från fartyg utan från floder. De flesta i Asien och Afrika. Kunde man städa upp där vore mycket vunnet.
  De skräpigaste floderna i världen är
  1. Ganges River.
  2. Citarum River.
  3. Yellow River.
  4. Sarno River.
  5. Buringanga River.
  6. Marilao River. …
  7. Mississippi River.
  8. Jordan River.

 6. Och nästan allt står sannolikt utlänningar och utländsk sjöfart för. Jag har badat vid Norrlandskusten och där finns knappt någonting! Media! sluta att skylla på vanligt SVENSKT folk och deras plastpåsar mm.

 7. Vi tackar speciellt Greta och hennes strejkande kompisar för sin insats och djupa engagemang i städningen av Svenska stränder, eller har dom inte tid för dom skall rädda världen?

 8. Du glömmer en sak Pettersson, de svarta, muslimer och zigenare kom för en sorglös tillvaro i vårt land. Somalierna är nöjdare än svenskar i Sverige för svensken arbetar och somaliern köper statusprylar för bidragen hen får. Allt betalat av svenne banan.

Kommentera