Därför flyr inte migranterna till arabländerna

INSÄNDARE. Den här artikeln har jag fritt översatt från ungerska, för mig blev det en aha-upplevelse. Här har vi roten av problemet.  Här kommer artikeln i sin helhet:

Varför åker inte migranterna till de rika Arabiska länderna och söker ”skydd”?

För några dagar sedan tittade jag på en mycket intressant intervju på kinesisk tv. Ahmed Aboul Gheit, president för Arabförbundet, intervjuades av Tian Wei. Frågan om migranter och journalisten riktades till Gheit, som värdländerna inte vågade begära, varför arabiska länder inte accepterar dessa invandrare.

Arabförbundets ordförande Ahmed Aboul Gheit

 TW: Varför kommer inte dessa migranter till er?

 AAG: Eftersom vi inte är destinationslandet. Vi är öppna.

TW: Förklara för mig varför dessa flyktingar och migranter inte söker skydd hos er?

AAG: Mycket enkelt. Vi gör inget undantag för dem. När de passerar gränsen och söker asyl, är nästa steg att de behöver underteckna ett åtagande för att följa reglerna i värdlandet. Om de begår brott, får de samma straff som andra invånare i landet (som kan vara dödsstraff i svårare fall) det blir påskyndat förfarande, och efter straffet (om inte dödsstraff) kommer de omedelbart att utvisas till sitt eget land. De måste också underteckna att de måste betala tillbaka det integrationsstöd de fått under de två åren, för om de inte gör det kommer vi att konfiskera deras värdesaker och omedelbart deportera dem. Om någon inte kan läsa och skriva, får han samma frågor och han undertecknar med fingeravtryck. Det finns ingen ursäkt för att inte känna till kulturen dit man kommit, och arabernas kultur är mycket tveksamt. De verkar ha nåtts av informationen och vill inte bosätta sig i arabiska länder.

TW: Tycker du inte att det här är en drastisk process, herr Gheit? Denna fråga är mycket mer flexibel i Västeuropa.

AAG: Inte alls, för om jag på andra ställen söker skydd och hjälp, är det min plikt att lyda lagarna där, för gör jag det inte är det bara att lämna landet. Västeuropa kommer att vakna en gång och se realistiskt på situationen. De bör skicka några av sina tjänstemän och be om preliminär asyl i Doha, Qatar eller Saudiarabien så de lär sig av sin egen erfarenhet vad som har sagts. De kommer att vakna upp.

Med vänlig hälsning, från en pensionär som har lämnat Sverige p.g.a. otryggheten.

-Pettersson säger att araber är inte dumma…

 1. Lära sig landets lagar och regler, annars hemresa. Inga konstigheter, det står i FN:s flyktingkonvention, bara att följa den. Det står dessutom i koranen.
 2. Begår du brott blir du hemskickad
 3. Inga bidrag, bara lån…
 4. Svenska politiker och tjänstemän borde söka asyl i arabvärlden…
 5. Vi kanske skulle hyra in några saudiarabiska tjänstemän till Migrationsverket, det genomskådar nog de flesta lögnerna

29 thoughts on “Därför flyr inte migranterna till arabländerna

 1. […] AAG: ” Mycket enkelt. Vi gör inget undantag för dem. När de passerar gränsen och söker asyl, är nästa steg att de behöver underteckna ett åtagande för att följa reglerna i värdlandet. Om de begår brott, får de samma straff som andra invånare i landet (som kan vara dödsstraff i svårare fall) det blir påskyndat förfarande, och efter straffet (om inte dödsstraff) kommer de omedelbart att utvisas till sitt eget land. De måste också underteckna att de måste betala tillbaka det integrationsstöd de fått under de två åren, för om de inte gör det kommer vi att konfiskera deras värdesaker och omedelbart deportera dem. Om någon inte kan läsa och skriva, får han samma frågor och han undertecknar med fingeravtryck. Det finns ingen ursäkt för att inte känna till kulturen dit man kommit, och arabernas kultur är mycket tveksamt. De verkar ha nåtts av informationen och vill inte bosätta sig i arabiska länder. “ (fritt översatt Petterssons blogg). […]

  • Jag har hört att det är noll, och källan min betecknar jag som mycket trovärdig.

  • Jag såg en dokument från Saudi- Arabia där de tydligt säger att de inte vill ha icke arbetsvilliga människor till landet. Det är var och ens eget ansvar att försörja sig på arbete.
   Därför vill alla latmaskar hit.

  • https://www.aljazeera.com/news/2019/08/ethiopians-abused-gulf-route-forcibly-deported-saudi-190815173205742.html

   “HRW-rapporten säger att etiopiska, jemenitiska och saudiska tjänstemän har vidtagit få, om några, åtgärder för att begränsa våld som invandrare möter.
   “Rapporten sa också att de har misslyckats med att underlätta återkomsten av hundratusentals etiopier som fångats in i en storskalig saudisk deportationskampanj som inleddes i november 2017.”

   15 aug 2019″

   Det här är en reportage om hur flyktingar blir en börda i överfyllda båtar och kastas i havet när båten börjar sjunka.
   Hur de blir misshandlade och skickas tillbaka till sina hemländer. Ingen bryr sig .Arabländerna ser Europa som räddningsbåt för icke önskade flyktingar.

 2. Den dan du skapar ett parti lägg till stopp för invandring i all evighet så har du min röst.

 3. Helt rätt! Dagen jag skapar ett parti ska jag ha med dessa punkter eller åtminstone flera av dem. Bidrag bör man få i max 2år, sedan blir det lån.

 4. “Pettersson säger att araber är inte dumma…”
  Märkligt, men måste nog hålla med. Googlar man på IQ-nivåer i de olika länderna, så ligger ju Sverige (och västeuropa) högre än arabländerna.

  Så vad beror då våran situation på. Kan det vara som så att regeringspolitiker av någon anledning har en helt annan IQ nivå än folket i övrigt. Eller kan man trots hög IQ nivå ändå vara dum och inte förstå konsekvensanalys och förhållandet mellan orsak och verkan.

  • Det beror på att kvinnor har för mycket att säga till om i Sverige. Dom är för känslostyrda. I arabiska länder har kvinnor inte mycket att säga till om.

 5. Exakt sådana regler borde Sverige ha så hade vi inte varit
  en magnet för jordens alla lycksökare

 6. När Sverige var friskt och normalt fick även flyktingar till Sverige från t o m Finland umdertecka liknande avtal bla rörande brottslighet, som ledde till indraget medborgarskap och deportering!

 7. Muslimer hatar muslimer så länge egna klanen (inaveln) håller ihop.
  Jag har förövrigt aldrig träffat nån Svensk som är så fulla av hat som muslimer är; generellt.

 8. läser man hur man blir medborgare i iarn, irak, syrien etc så måste du kunna språket, du är “prov medborgare” mellan 10-15 år innan du får ett riktigt medborgarskap och du måste vara kriminellfri och försörja dig själv. Annars åker du ut

 9. Jag pratade med en asylsökande där jag bor och han kom från Syrien och utan att jag ens frågat honom så berättade han att syrianska medborgare inte är välkomna till andra arabiska länder som ligger runt omkring i Mellanöstern och av den anledningen så kom han och många med honom hit till Sverige.
  Märkligt tänkte jag med tanke på att alla länder i området är väl mer eller mindre muslimska och man tycker att dom borde tas emot med öppna armar och det med anledning av att dom dela samma VÄRDEGRUND och religion.

   • Det er over 80% muslimer i Syria, men er vel det eneste av araberlandene som ikke har islam som statsreligion.

   • 10 % av syrianerna är kristna.. Man har ingen statsreligion, men i konstitutionen finns att presidenten måste vara muslim..

  • Nallen:
   Dina rader var verkliga,med undantag av dina teser,att “Syrer är mer eller mindre muslimer”… Jo i Syrien som är en stat med många olika folkgrupper,lever en stor del muslimer.
   Men långt ifrån majoritet.
   Saken är den att stridigheterna mellan de olika grupperna av “Allans folk”,är enormt delade i M-Östern.I Syrien är huvuddelen Shiiter, (liksom i Iran) i grannländerna är det deras värsta fiender,de krigiska Sunniterna, (S-Arabien) som är i majoritet.
   Dessutom finns det otal olika undergrupperingar av islamska parasiter,som lever på att undertrycka övriga grupper i området.. Hamas och Hizbolla som lever söder o. norr om Israels gräns,är som hund och katt och enbart två av otaliga.

 10. Socialdemokraterna säger i kör….åhh vilka hemska människor som ställer krav på dessa barn ( de räknas som barn enligt 7-klövern, om de är under 50 år ) som är så snälla och vill alla gott…. dessa som ställer kraven måste vara rasister, nazister och så hemska människor.

  Ni ser, t.o.m muslimer vill undvika muslimer 😳😁

 11. Samma religion samma språk men inte intresserade av att hjälpa sitt brodersfolk, det finns bara en muslimsk hjälporganisation röd halvmåne det är röda korset som bekostar den dom vill nämligen inte bli hjälpta av en organisation med ett kors i sin logga.
  Bland världens rikaste länder ligger i närheten av Syrien men det är ingen som är sugen på att hjälpa till.
  Utan den stora humanitära byfånen i långt uppe i nörden hjälper så hjärna till med skattebetalarnas pensionspengar.

Kommentera