Fira med måtta


Visst, det finns de som firar vår nationaldag med måtta, de som inte firar alls och t.o.m. de som avskyr allt vad nationaldag heter…om den inte firas av våra nya svenskar, för då hyllas den unisont av de nämnda grupperna.

Det är och ska vara helt frivilligt att fira en nationaldag, så fungerar en demokrati. Om de som raljerar över en nationaldag, en nationsflagga och en nation, inte begriper att det rör upp känslor bör denna ta sig en ny funderare. När detta sker via våra etablerade medier, bör ansvariga ta sig ytterligare en funderare.

Lokaltidningen, som blivit allt mer korrekt under det nya styret, låter idag publicera en krönika där textförfattaren mellan raderna har en uppenbar och minst sagt avhållsam inställning till att vi firar Sverige den 6:e juni.

Jodå, dessa väl inövade floskler får vi oss till dels.

”jag vet mycket väl att det är viktigt att inte lämna walk-over och låta abortmotståndare och andra mörkermän lägga beslag på gemensamma symboler som folkdräkter, gamla polskor och det blågula”

Vi vet alla vilka detta riktar sig mot. Orden kan dock te sig märkliga när vi igår fick oss till dels att de stoltaste av alla stolta svenskar är somaliska kvinnor. Nu tror jag inte att kulturer där kvinnor placeras i köket, där unga flickor könsstympas, där unga flickor gifts bort och påtvingas religiösa symboler i offentliga sammanhang, har tankar på att ockupera det svenska. Fast förnedrar man det som en nation ska samlas kring, lär det inte underlätta integrationen i det samhälle dit de valt att flytta.

Textförfattaren kallar vår nationaldag för ett spektakel. Det är givetvis hennes rätt att ha den inställningen, men hur tänker man som yrkesutövare när man hånar något som ”mörkermän” istället hyllar? Frågan är fri att besvara.

Textförfattaren låter oss också få veta att hon har en avog inställningen till anledningen bakom just den 6:e juni. Gustav Vasa, som nyligen hade befriat Sverige från danskarna, kröntes till kund av Sverige denna dag. Textförfattaren missar dock det andra skälet till att vi firar, nämligen 1809 års regeringsform.

Därefter får vi veta att textförfattaren har åsikter om följande.

”…till exempel amerikanska playboys som måste mutas för att hänga på till Skansen och hissa flaggan med resten av HKH:arna”

Vi får anta att HKH:arna är Hans Kungliga Höghet och hans familj. Visst kan jag till del hålla med, då vår svenska nationaldag gjorts till ett jippo i många avseende.

Som när TV4 visade denna bild från Nationaldagen 2017…

…eller när Anders Ygemans medhjälpare stack svenska flaggor i händerna på partiets nya väljarbas, så han kunde stoltsera med dem i Rinkeby.

Textförfattaren i lokaltidningen kallar firandet av vår svenska nation för besynnerlig. Det är givetvis hennes val och det valet har hon rätt till i vår demokratiska nation. Precis som de är vår demokratiska rätt att opponera oss mot denna olust och mot det mångkulturella spektakel som många gjort vår nationaldag till.

Tänk er ett kryssningsfartyg som anländer till Stockholm med tusentals turister från USA eller Japan och de möts av burundiska folkdanser, chilenska folksånger och somaliska folkrätter när de bevittnar Sveriges nationaldag. Räck upp handen alla ni som tror att de förväntar sig detta.

SN


6 responses to “Fira med måtta

 • Maya

  Jag har ett förslag : låt årets pridevecka och pridetåg gå av stapeln i Tensta eller RInkeby.Eftersom hbtq rörelsen och alla feminister har fått tunghäfta när det gäller islam så vore det väl ett utmärkt tillfälle att genomföra denna festlighet där.Obs …glöm inte att dela ut små prideflaggor till alla vuxna och barn så dom har något att vifta med !!

  Gilla

 • Tony

  Ynkelman var vissty det enda blekansiktet?

  Gilla

 • Hasse

  För inte så länge sedan hette det svenska flaggans dag och det var inte helgdag.
  Dom tog ifrån oss annan dag pingst.
  Och skapade en national dag till helg dag.

  Gilla

 • GM

  Midsommar har jag alltid firat får den högtiden är trevlig och enkel att förstå sig på. God mat och lite sprit. Men att fira nationaldagen när man konstant under 40 års tid gjort allt för att förstöra nationen känns bakvänt för mig. Det känns bakvänt att vård, skola och omsorg inte funkar bättre. Det känns sjukt att vi tar in de lataste asen och de mest kriminella och låtsas de är som oss. Jag avskyr dem, jag avskyr kungen, jag avskyr riksdag & regering. En sak älskar jag dock, det är det svenska hårt prövade folket som år efter år skinnas på sista kronan för att hålla maskineriet i rullning.

  Gilla

  • eugenecork


   2 läger som firar den s.k nationaldagen!
   Nationalsocialiser och lismande Blatts
   Själv firade jag i Syrenbersån med att
   dricka saft…va äckligt varmt dessutom,
   faktist lagom då tempen ligger runt 10+
   å inte hett som i Gobiöknen…så de så

   Gilla

  • eugenecork

   hur kan man ÄLSKA ett korkat folk
   som valt en regering vars huvudupp-
   gift är att sko sig själva, samtididigt
   som de diskriminerar en stor grupp
   äldre svenskar…förklara gärna detta,
   skulle va kul veta, din tanke där?

   I samma veva ondgör dig över de
   mesta i dagens sverige…tyvärr så
   består ju inte hela folket av SD:are,
   isf skulle du haft rätt…fast fel ändå
   kanske, sannolikt hade det blivit in-
   resestopp vid alla tullstationer

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: