De stolta somalierna…förlåt, svenskarna


Stoltast av alla stolta svenskar är somalier. Åtminstone om man ska tro Bi Puranen vid Institutet för framtidsstudier.

Hanna Stjernes skattefinansierade SVT vore inte SVT om man inte publicerade en sådan information den dag på året som bara är för oss svenskar.

Mats Dagerlind bemöter detta på ett bra sätt i ett inlägg på Samnytt. Att just somaliska kvinnor är de som är stoltast av alla stolta svenskar en dag som denna, har förstås en del underliggande orsaker. Dessa nämner Dagerlind och visst kan det tyckas märkligt att de stoltaste av alla stolta medborgare i Sverige är personer som kanske står allra längst från de samhällsnormer som en gång byggt Sverige till vad det är idag…eller åtminstone var.

Bi Puranen var förövrigt en av de som kritiserade Pew Research Centers omstridda undersökning från 2018 som sade att Sveriges befolkning kan bestå av 30% muslimer redan 2050. Å andra sidan har hon i flera år försökt lyfta frågan om utomeuropeiska invandrares värderingar, men mötts av samma rädsla för ordet rasism som många anger.

Apropå stolta somalier, så bör man kanske läsa Håkan Boströms artikel från 2017, eller denna från 2016.

 


5 responses to “De stolta somalierna…förlåt, svenskarna

 • Kenth Andersson

  Vilken tur för oss infödda naiva konflikträdda äkta svenskar att importen av kreativa och arbetssugna Somalier bara fortsätter så att Folkhemmet räddas från undergång !
  Ett stort tack till 7 klövern dess trygga väljarkår och det övriga vänsterextrema mångkulturälskande svenska etablissemanget.

  Gilla

 • Olof.p

  Det hade varit bra med en beskrivning av vad stolt innebär. Men det är nog som vanligt, vänsterfeministerna hittar på allt möjligt skit för att förnedra oss svenskar.
  Vi kanske ska snacka somaliska män som kraftigt överrepresenterade i våldtäktsbrott? Är dom också stolta över valde de åstadkommit?
  Som samt en luddig parameter

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: