Uteblivna pengar från Migrationsverket kan leda till rivningar

INVANDRING. Ljusnarsberg och Filipstads kommuner kan tvinga riva bostäder om de inte får ersättning för skador som uppstått när Migrationsverket hyrt. Ljusnarsbergs kommun ställde upp med bostäder till Migrationsverket under flyktingkrisen 2015 fram till årsskiftet. Nu har lägenheterna lämnats tillbaka. Men i ett skick som gör dem omöjliga att hyra ut utan att först renoveras.

Hem & Hyra närvarar vid en besiktning av 30 lägenheter i det lilla samhället Bångbro och ser fuktskador, mögel, hål i väggar, klotter, brännmärken, trasiga köksutrustning och trasiga rutor.

Skadorna beräknas kosta mellan fyra och fyra och en halv miljon att åtgärda och har ännu inte registrerats hos Migrationsverket.

– Tanken var att vi ska kunna behålla hälften av husen och att vi skulle riva det som var i absolut sämst skick. Men får vi inte några pengar från Migrationsverket för att rusta de övriga, kommer vi tvingas riva fler än vi räknat med, säger Jimmy Sander.

Lägenheterna är 30 år gamla och bland de nyaste i Ljusnarsbergs bestånd.

Hem & Hyra

-Pettersson säger att så ser det ut i hela landet. Många ansvarsfulla hyresvärdar vägrar hyra ut till invandrare, det är helt enkelt för dyrt…

Det är nog inte så att det bara är regeringens fel att integrationen fungerar. Många vill eller kan inte integrera sig och de bör skickas hem.

I Nyköping berättade Nyköpingshems vd Christer Gustavsson år 2012 att bolaget lägger ut 8 miljoner varje år på att reparera akuta skador i Brandkärr. Läs igen – 4.500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll.

På en annan ort i Sverige vill fastighetsägaren höja hyran med c:a 30 % på de lägenheter som Migrationsverket hyr. Migrationsverket erkänner problemen men vill bara gå med på 8 % extra. Fastighetsägaren ger sig inte, han vill att de som orsakar kostnaderna ska stå för dem och att det inte ska drabba alla hyresgäster som brukligt är.

Anledningen till den begärda hyreshöjningen är….

 • Varmvatten spolas i timmar för att få varmt och fuktigt i lägenheten
 • Ugnen sätts på med luckan öppen för att få värme
 • Spisplattor används till att glödga kol, kolet läggs i en ståltrådsbehållare som sedan ställs på plattan till kolet glöder. Kolet används sedan till vattenpipsrökning
 • Termostater demonteras på radiatorerna (elementen) vilket gör att full värme står på hela tiden
 • Miljöstationer – soporna kastas direkt på golvet eller ställs utanför, sopor sorteras ej, glödlampor, elskrot, grovsopor med mera slängs tillsammans med hushållssoporna
 • Brandvarnare plockas bort – många röker inomhus i dessa utrymmen
 • Paraboler monterade mot regler och dessutom felaktigt, farligt
 • Skadegörelse i lägenheter, luckor och hyllplan försvinner, liksom innerdörrar
 • Koppartrådar i stället för säkringar i elskåpen
 • Olja och annat hälls i avloppen, stopp i stamrören flera gånger
 • 6-9 vuxna bor i en trea, kylskåp överfulla, slitaget onormalt, el och vattenförbrukning likaså
 • Tvättstugorna städas ej efter användandet, åverkan på maskiner, tider bokas inte

När det blir för många nysvenskar i ett område, börjar gammelsvenskarna flytta därifrån, fler nysvenskar flyttar in osv. integrationen fungerar inte.

Detta är ett grovt svek mot skattebetalarna och de hyresgäster som sköter sig och ett ändå större svek mot invandrarna – Talar ingen om vad som gäller i vårt land så kommer varken nysvenskarna eller deras barn att veta vad som gäller och fortsätta stå utanför samhället.

Asylsökande förstör lägenheter – Migrationsverket vägrar betala

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Uteblivna pengar från Migrationsverket kan leda till rivningar

 1. SVERIGE VAKNA ,UPP TILL KAMP FÖR BEVARA FOSTERLANDET .DET ÄR NÅG NU!!!!!

 2. Politrukerna vill INTE ha inte-grering,de vill ha KRIG..
  Svårare än så är det inte.
  Ni fattar väl hur deras konton kommer att fyllas på från FN(Förinta Nationerns) och de “militär-industriella-spionella-komplexet”.
  Vad är vikitigare än det??

 3. Så, grattis till Kungsbacka som beslutat att ge 52 nya lägenheter till invällare. Hur länge tror ni det dröjer innan dom är obeboeliga och måste totalrenoverad? Jag ger det 5 år, sen är både lägenheterna och utemiljön totalförstörda.

 4. Detta är absolut inget nytt, det är så överallt där de är boende.
  Det är fuktskador, det är skyhöga vattenförbrukningar, det är söndriga väggar, det är uppbrutna golv, det är dörrar som är borta, det är förstörd parkett, det är sopor överallt, det stinker i lägenheter och trappuppgångar, det är skadedjur, såsom loppor, löss, möss, råttor, silverfiskar i mängder och andra oidentifierade skadedjur. Sopsortering har de aldrig hört talas om, och kommer aldrig göra, men senaste nya mobiltelefonen kan de sköta perfekt.

  Men…enligt han som vet allt, och har tydligen förmågan att se in i framtiden säger:
  DET ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  ”Man kan ta människor ur kaos och idioti, men man kan inte ta kaos och idioti ur människor.”

  Sverige är mycket, mycket sjukt !

  Ps. Det finns bra människor som levt i kaos, men då är de intelligenta och vill förstå och göra det rätta….DE ÄR TACKSAMMA !

Kommentera