Hyresvärd frågar om kunder är ”svenska” eller ”utländska”


BOSTÄDER. En privat hyresvärd i Bergsjön, Göteborg, använder kriterierna ”svensk” och ”utländsk” när personer ansöker om en lägenhet hos dem, enligt SVT Väst. Det får Hyresgästföreningen att gå i taket.

– Jag tycker det är helt häpnadsväckande och helt oacceptabelt, det är ändå 2016. Vi har haft mycket diskussioner om vad man får registrera, säger förbundsjuristen Susanne Skogsberg.

-Pettersson menar att hyresvärlden har rätt. Det är hans ansvar att få en bra mix mellan hyresgästerna och gör man som Hyresgästföreningen och PK-media vill så blir det snart för många utom-europeiska invandrare som hyresgäster och då börjar svenskarna flytta och på så sättuppstår invandrarghetton och integrationen försvåras.

Dessutom borde hyresgästföreningen tänka på att utom-europeiska invandrare ofta, men inte alltid, medför betydligt högre kostnader, det vill säga högre hyror för alla.

Brandkärr i Nyköping är ett av miljonprogrammets bostadsområden, byggt mellan 1967 och 1975 och liknar andra förorter byggda under denna period. Det är Nyköpings största bostadsområde med 1 800 lägenheter och cirka 3 000 innevånare. Drygt 60 % av invånarna är nysvenskar vilket lett till att området hos många har dåligt rykte och det är inte obefogad. Ryktet beror på invånarna och hur de uppför sig.

Fastighetsägarens stora bekymmer är att många av invandrarna inte klarar av att sköta ett hushåll, att sopsortera, att städa, att hålla ordning i lägenheter och gemensamma utrymmen. Extra bovärdar måste anställas och de får varje dag ägna många timmar till att städa upp efter hyresgästerna. Miljörummen sköts inte, sophanteringen är ett skämt, trapphusen skitas ned och på gårdsplanen kastas all möjligt bråte.

Nyköpingshems vd Christer Gustavsson berättade år 2012 att bolaget lägger ut 8 miljoner varje år på att reparera akuta skador i Brandkärr. Läs igen – 4 500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll.

Av Nyköpings kommuns befolkning är 21 % utrikes födda och dessa 21 % står för drygt 60 % av socialbidragen. Tyvärr finns det ingen statistik på andelen med utländsk bakgrund och innan vi får se den fryser nog helvetet till is. Lägg detta till extra kostnader för städning, renoveringar, reparationer, medborgarkontor, m.m. så inser nästan alla att det är ett gigantiskt problem som drabbar andra hyresgäster, skattebetalarna och alla invånare i kommunen.

Naturligtvis vet lokala politiker och journalister om problemen men de väljer fegt nog att tiga och försöker få området att framstå som ett multikulturellt paradis.

På en annan ort i Sverige vill fastighetsägaren höja hyran med c:a 30 % på de lägenheter som Migrationsverket hyr. Migrationsverket erkänner problemen men vill bara gå med på 8 % extra. Fastighetsägaren ger sig inte, han vill att de som orsakar kostnaderna ska stå för dem och att det inte ska drabba alla hyresgäster som brukligt är.

Anledningen till den begärda hyreshöjningen är….

 • Varmvatten spolas i timmar för att få varmt och fuktigt i lägenheten
 • Ugnen sätts på med luckan öppen för att få värme
 • Spisplattor används till att glödga kol, kolet läggs i en ståltrådsbehållare som sedan stääls på plattan till kolet glöder. Kolet används sedan till vapenpiperökning
 • Termostater demonteras på raidatorerna (elementen) vilket gör att full värme står på hela tiden
 • Miljöstationer – soporna kastas direkt på golvet eller ställs utanför, sopor sorteras ej, glödlampor, elskrot, grovsopor med mera slängs tillsammans med hushållssoporna
 • Brandvarnare plockas bort – många röker inomhus i dessa utrymmen
 • Parapoler monterade mot regler och dessutom felaktigt, farligt
 • Skadegörelse i lägenheter, luckor och hyllplan försvinner, liksom innerdörrar
 • Koppartrådar i stället för säkringar i elskåpen
 • Olja och annat hälls i avloppen, stopp i stamrören flera gånger
 • 6-9 vuxna bor i en trea, kylskåp överfulla, slitaget onormalt, el och vattenförbrukning likaså
 • Tvättstugorna städas ej efter användandet, åverkan på maskiner, tider bokas inte

När det blir för många nysvenskar i ett område, börjar gammelsvenskarna flytta därifrån, fler nysvenskar flyttar in osv. integrationen fungerar inte.

Detta är ett grovt svek mot skattebetalarna och de hyresgäster som sköter sig och ett ändå större svek mot invandrarna – Talar ingen om vad som gäller i vårt land så kommer varken nysvenskarna eller deras barn att veta vad som gäller och fortsätta stå utanför samhället.

Asylsökande förstör lägenheter – Migrationsverket vägrar betala


77 responses to “Hyresvärd frågar om kunder är ”svenska” eller ”utländska”

 • Observator X

  Om jag hade ägt ett/flera hyreshus, hade mina kriterier sett ut ungefär som så här:
  # Du/Ni skall vara vit från Norden(nån norsk-neger eller dansk-blatte eller liknande, nope!)
  # Du/Ni skall vara pensionärer eller nära pension. Ungdomar: Om jag känner dem personligen samt med en timmes uppsägningstid(vid busliv)
  # Rökfritt, helt och hållet! Rökning förbjudet överallt.
  # Inga störande moment, alls. Det ska vara pensionärtyst(Rapport med väder kl.19.30-20.00 undantas med tanke på Herbert och Signe, 85+. Sen går väl de och lägger sig…)

  Så enkelt är det att hålla ordning. Tyvärr är vi i Sverige alldeles för blöta för att kunna göra det enkla och självklara som ovan eller med andra ord: Heder åt mannen och densamme hyresvärden i Bergsjön!

  ps.Vid fastighetsövertagande bygger man en fem meter hög mur runt området samt monterar dubbla grindar. Det bör hålla ahmet och abdul på avstånd.ds

  Gilla

  • Rasist, ja visst!

   Helt rätt! Norden är enkom nordeuropéernas land, och ingen annans. Vi kan dock samarbeta med öst- och sydeuropéerna i kampen mot islam och sionismen, men sedan är det även dags för dem att återvända till sina hemländer. Vi nordbor är mer rasmedvetna än andra vita, och det är därför som vi är så framgångsrika.

   Gilla

 • Lena

  För många år sedan så hyrde jag ut en bostad, alla intressenter som då inte längre kunde hoppas de ringde jag upp. När jag ringde för att meddela en av de sökande, så vrålade han…..”är det bara för att jag är neger som jag inte får hyra”….ganska skrattretande då jag inte hade träffat honom, så hur kunde jag veta, han hade ett fullständigt svenskt för och familjenamn, adopterad.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Att ställa frågan ”svenska” eller ”utländska”, är väl inget att brusa upp för.

  Den frågan ställs jag inför flera gånger varje vecka, precis som flertalet av alla människor i detta land.

  Jag handlar bara svenska köttprodukter, så långt det går.

  Så i affären blir då frågan naturlig, svenskt eller utländskt?

  Så med tiden, har jag registrerat in alla produkter efter mallen svenskt eller utländskt.

  Gilla

 • Rasist, ja visst!

  Det borde varje normalt funtad människa göra, all heder åt honom! Mina vänner, ge ett jakande svar om någon anklagar er för att vara rasister, ni kommer att vinna på det i längden!

  Hell seger!

  Gilla

 • Dumstruten

  Dieter huvudsakliga ärende är inte att reflektera över de artiklar som presenteras?

  Dieter är till synes här för att kommentera de andra som kommenterar?

  Dieter-meriter – ibland slickar han och andra gånger sparkar han? Det kan vara så att han är långsam i sin tanke och bara har några standardiserade formuleringar som han inflikar vare sig de passar eller ej? När tankarna inte är så snabba blir det svårt att ställa om och orientera sig för varje ny artikel?Han håller sig i kanten och fäktar med sitt väl nötta, numera oslipade och slöa rasismsvärd? Alltid träffar han nåt?

  Trist att han saknar den kommunikationsbredd som behövs för att addera något till artikelns innehåll?

  Gilla

 • TheMinimizer

  Det finns inga problem som är så stora att en gemensam städdag med fika inte kan lösa dem.

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   Totalt irrelevant kommentar.

   Gilla

  • Argus

   Ha, ha. Du använder dig av retorikens motsvarighet till kampsport, man tar motståndarnas argument och förstärker dem i absurdum så att de faller platt på marken av egen tyngd.

   Gilla

 • Britt-Marie

  Det är nazism att ställa sådana frågor. Man utgår från rasbiologiska aspekter när man ställer den typen av frågor. Det är ren och skär nazism i sin allra vidrigaste form!!!!

  Gilla

  • Mr Q

   Tack Britt-Marie nu har du på ett utmärkt sätt förklarat innebörden för ordet ”nazism”,för mig !
   Visste inte tidigare att detta anspelade på Hyreslägenheter,och då även människor som du,som tjänar storkovan på invällarna !
   Trodde i min enfald,att ordet för verksamheter som din,och Bert K
   benämndes ”egenberikning”.

   Gilla

  • Bosse

   Du framstår här som en parodi på dig själv. Du är bara fruktansvärt pinsam.
   Jag tror att du bara är ute efter någon form av uppmärksamhet.

   Gilla

   • Mr Q

    Bra Bosse !!
    Skulle i så fall vara Ulan som hon är ute efter …
    Troligen den ende hos Pettersson som gärna flyttar till Filipstad !

    Gilla

  • dave

   Borde passa dig som hand i handske, du är ju socialist.

   Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

   Ditt satans skämt till människa!
   ”Nazism” finns inte annat än i Hollywoods lögnfabriker och i Sions utgivna hittepåböcker och naturligtvis i programmerade papegojors hjärnor som din som hakat upp sig på upprepning. Det som mest liknar den påhittade karikatyren av nationalsocialisternas PÅSTÅDDA brott är det judiska Sovjets folkmord av 66-140 miljoner människor av europeiskt ursprung. Detta judiska socialistiska helvete som slaktade vita europeer i princip dygnet runt 24/7 under långa perioder. De har projicerat sina egna brott på de tyska nationalsocialisterna.
   Förklaring av siffran: 66 miljoner mördade är helt fastslaget vid den direkta handlingen som t.ex. det judiska NKVD:s specialitet, nackskottet. Sen tvistar man om hur hög den andra siffran blir som innefattar familjer där t.ex. föräldrarna slaktades av de judiska bödlarna och barnaskaran sedan svalt ihjäl pga att de blev föräldralösa etc.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Britt-Marie….En personlig fråga till dig ang ditt flyktingboende! Visst är det väl så att du ”ställer upp” när det pockar från invällarnas sida….?! Det är nog svårt för en sådan som dig att ”sätta gränser”….-det finns väl inga gränser för vad som är tillåtet för dessa enligt din sort….!
   Är inte i Sverige MEN jag spyr på din sort!

   Gilla

 • ÅMÅL

  SVENSKFIENTLIGE RASISTEN ”DIETER ERZBERG” ÄR MEDSKYLDIG TILL FÖRSTÖRELSEN AV SVERIGE!

  Gilla

 • Kommendanten

  Islams makter visar sig även innanför klimatskärmarna och medför således höga kostnader för hyresvärdarna.

  SD säger jag bara, då 7-klövern blundar för föreliggande och förestående problem.

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   SD förespråkar öppen svenskhet, vill du verkligen vara med och stödja detta?

   Gilla

   • Mr X

    Nu är du kommer till sköldpaddornas nivå !! Föreslår än en gång,att du talar med de dina i ZOO…Petterssons blogg finns i första hand,för kontakter mellan olika människor.Även om det från tid till annan finns besökare,(som du)från den djuriska världen. ;(

    Gilla

 • Olle

  Dieter Erzberg etymologin är denna.
  Blatte är en ofta pejorativ (förolämpande/nedsättande) benämning, ibland identitetsskapande självbenämning, på en mörkhyad person med en etnisk bakgrund som uppfattas som icke-nordeuropeisk eller icke-europeisk, exempelvis en person med ursprung från Sydeuropa, Östeuropa, Sydamerika, Afrika, Mellanöstern eller Sydasien.[1] Termen används huvudsakligen som slanguttryck.[2]

  Ordet blatte definieras i SAOL som ”mörkhyad (utländsk) person” med stilmarkörerna vardagligt och kan uppfattas som nedsättande.[3]

  Under 2000-talet har människor med invandrarbakgrund försökt neutralisera ordets nedsättande karaktär genom att aktivt införa det i den egna gruppens språkbruk (jämför ”nigger”, ”bög”).
  Studier visar att vissa ungdomar med invandrarbakgrund använder begreppet som identitetsskapande självbenämning, och att begreppet bland storstadsungdomar har varierande tolkning.[4][1]
  Tidskriften Gringo, som gjort sig känd för sitt provocerande språkbruk, har bidragit till att betydelseförskjutningen även fått ett visst genomslag i etablerade media. Gringoredaktionen har påverkat SAOL att förortssvenska ord som ”blatte” ska komma in i ordboken.[5]

  Blattens motsats i vardagsspråket är ”svennen”. De är båda arketyper i populärkulturen.

  Beträffande utbildade som kommer hit har du helt fel .
  Det är INTE arbetskraftinvandring Sverige tar emot.
  De som kommer är illegalt hitkomna vuxna män som kastar identitetshandlingar och vägrar uppge namn och var de kommer ifrån.
  (Landsförrädare och desertörer)Ensamkommande ”baaaarn” och analfabeter från Somalia och Eritrea.
  Detta betalar Sveriges akattebetalare.
  Här kan du se liiite av hur Sverige ser ut idag.
  Detta kan knappast kallas ”känsloutfall

  Filmen Publicerades den 18 feb. 2016

  Rekommenderar dig att följa denna blogg.
  https://meritwager.wordpress.com/

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Såg reportaget på SVT om detta och fokus låg på hyresvärdens fråga om etnisk tillhörighet….-typiskt SVT och politiskt korrekt! Hyresvärden har rätt att fråga om detta anser jag, de vill ha skötsamma hyresgäster, de har dåliga erfarenheter av vissa grupper som bränner bilar, skolor och inte respekterar NORMALA ORDNINGSREGLER…..
  Hyresvärden skall naturligtvis vara i sin fulla rätt att kunna neka patologiska socialfall från Somalia för att ta ett exempel!

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   Det håller jag med om. Man bör dock kunna acceptera assimilerade somalier eller araber.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Tillägg: Hyresgästföreningen bör ligga lågt i frågan, OM ingenting görs kommer inga normala människor att vilja bo i hyresrätt. Problemen finns där, ingen vill ha Zoomalier till grannar, kalla det rasism eller vad ni vill, så är det….SÅ ÄR DET….Jag kallar det gott omdöme att inte vilja bo på ett ZOO…
   HYRESRÄTTEN har nog sett sin tid, kanske svenska staten ska gå in som hyrsvärd för detta, det går aldrig att få ekonomi när detta patrask och SKIT-folk beter sig som djur!

   Gilla

   • Dieter Erzberg

    Om du anser att ALLA somalier, även de skötsamma, är undermänniskor är du nog rasist.

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Dieter….99% av dessa Zoomalier lever på bidrag från FÖRSÄKRINGSKASSAN….
    Dessa är inga man vill ha något att göra med och det är inte ”rasism” Dieter – det är INSTINKT, sitter naturligt i våra gener….De tillhör INTE vår flora och fauna, de borde vara där de hör hemma i Zoomalia!

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Jo, det är visst rasism. Undviker man en somalier bara för att den är somalier är man i allra högsta grad rasist. Vanlig invandringskritik är däremot inte rasism, men du tycks vara mer radikal i dina åsikter.

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Dieter…De flesta av dem är muslimer, förstår du hur de tänker ?

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Vad tycker du om kristna somalier som Mona Walter och Ayaan Hirsi Ali då?

    Gilla

 • Dumstruten

  Det högt uppdrivna behovet av värme och fukt vittnar om att deras fysiologi i första hand är avpassad till varmare klimat. Våra hus är inte konstruerade för den typen av inomhusklimat.
  De skriker ofta och hör därför sämre eller om det är tvärtom. Våra hus är inte byggda för att utestänga den decibel som de producerar. Här betraktas dessa nivåer som störande och är fullt mätbara. Människor med intellektuella yrken kräver god vård av nervsystemet. Vilket bl a innefattar möjlighet att fokusera tankar och skapa stillhet i omgivningen. De skrikande har svårt att se nödvändigheten eftersom de inte är lika intellektuellt vältränade och oerfarna att fokusera sin försörjning kring tankearbete. Detta märks väl i så väl kollektivtrafik som på bibliotek. Försäljningen av elcyklar ökar och en populär förklaring är att det är bilister som väljer att cykla i stället. Det troliga är att många gör detta val för att slippa den allt mer högljudda miljön i kollektivtrafiken. Människor som värderar sin intelligens och den inre dialogen högt prioriterar miljöer med stillhet och bidrar gärna till att skapa detta i sin omgivning.
  Av beprövad erfarenhet och väldokumenterat ser vi hur vissa miljöer blir skrikiga och otrygga. Att blunda för variationer i ljud och ljus är inte aktuellt om man vill optimera sitt lösningsalternativ. Att välja boende utefter stillhetspotential är begripligt och en fördel för den som uppskattar stillhet.

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   En person som säger precis vad han tycker. En stor eloge till dig som vågar vara rak och ärlig!

   Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

   ”Människor med intellektuella yrken kräver god vård av nervsystemet. Vilket bl a innefattar möjlighet att fokusera tankar och skapa stillhet i omgivningen. De skrikande har svårt att se nödvändigheten eftersom de inte är lika intellektuellt vältränade och oerfarna att fokusera sin försörjning kring tankearbete.”

   Detta var nog den bästa formuleringen jag hört på länge, kanske någonsin. Tack för den!
   I takt att man bytte ut chefsskapet på min gamla arbetsplats inom IT från familjefäder med militära meriter som plutons och kompanibefäl etc mot karriärister av alla de slag som ”sex and the city”-kvinnor, homon, ungkarlar och folk utan barn så hakade de på trenden att ”förtäta” och ta bort enskilda arbetsrum och istället placera folk i storrum. Många av de nya cheferna hade inte någon erfarenhet av liknande arbeten och förstod inte värdet av stillhet och lugn och ro i arbetsmiljön.
   Behöver jag säga att produktiviteten sjönk och folk tvingades sitta kvar på sena kvällar för att överhuvudtaget få något gjort när sorlet, pratet, hostningar, andra kollegors besök och ”telefonväxeln” slutat att ringa. Många drabbades av stressproblem och ett antal medarbetare fick hjärtinfarkt..

   Gilla

 • Mary Agnes

  Dieter – skriv vad fan du vill i dina kommentarer och inlägg, jag och många andra är inte intresserade av dina inskränkta åsikter och vi tänker inte debattera. Läs Kamratposten, Mein Kampf, Aftonbladet och liknande diktaturpublikationer, och se om du får lov att kommentera där…

  Gilla

  • Trynbald

   Den bor nog på behörigt avstånd från mångkulturen.

   Gilla

  • Dieter Erzberg

   Du lever inte som du lär (ljuger). Du värnar om yttrandefriheten så länge den gynnar dig och dina gelikar. Vad kallas det då? Jo, hyckleri, egoism och inskränkthet (som du anklagade mig för).

   Gilla

 • Mary Agnes

  Housing discrimination är olagligt även i Texas. Men förekommer ändå. För hyresvärden handlar det om att att undvika hyresgäster som förstör, stör och inte sköter sig. OM detta kallas ”diskriminering” so be it.

  Du får som arbetsgivare inte fråga om en kvinnlig platssökande väntar eller planerar barn etc. Det är mycket man inte får fråga i dessa dagar.

  Heter man Abdul Achmed så är sannolikheten stor, att man inte är rågblond. Men vad är det för fel på att fråga? Har man ett engelskt-klingande namn så är man kanske inte heller svensk.

  När jag ringer på telefonen så frågar de alltid var jag kommer från; inte fan blir jag sur för det. Eller så gissar dom. För svensk låter jag inte.

  TV-serien med Lennart Johansson, dansbandskillen från Örebro, är faktiskt riktigt bra. och kul. Rekommenderas.

  Gilla

 • Utan oss SVENSKAR så slutar ju allting att fungera

  Mehmet Kaplan från Miljöpartiet är stadsutvecklings- och bostadsminister. Han är även en mycket aktiv islamist, som har fingrarna nedstoppade i den lukrativa asylindustrin.
  Det säger det mesta.
  Men SD lär tacka och ta emot om det här förslaget blir verklighet, för då kommer SD att få egen majoritet i nästa val.

  Det Boverket i praktiken säger är ju att alla bostadsköer ska stängas ner/sättas i dvala till förmån för nyanlända.

  Gilla

 • Vart är Sverige på väg?

  regering betalar av medmänsklighet de nyanlända höga hyror med dina pengar och mina.

  Gratis boende,gratis mat,gratis sjukvård,gratis kläder och gratis allt som Inte är gratis för dig och mig.
  Så är det.
  Dagen sanning. Regeringen skiter i att du redan är medmänniska mot dem som är dig närmast. Även om du har full upp med personliga kriser runt dig så är du enligt dem ett arsel.
  De nyanlända går ALLTID före i bostadsköerna.

  Just därför har jag aldrig förstått mig på svenskar som vill att det ska byggas mer. Liksom ni tror väl seriöst inte att ni kan bjuda över migrationsverket?

  Bara kolla nybyggda lägenheter i Södertälje. 9400kr för en hyrestvåa.
  Vilken normal svenne har råd med detta?

  Nu bor det en massa flyktingar i dessa lägenheter.
  Vi skattebetalare betalar för deras boende.
  Men när vi själv hamnar i en kris (skilsmässa tex.)
  Så finns ingen hjälp att få.
  Mina damer å herrar. Detta land är kört!!!

  Gilla

 • JEX

  Hyresgästföreningen och Pk-vänstern vill väl att Bergsjön ska bli ett invandrargetto,vilket vissa delar redan är.Våra Svenska ungdomar problem att få tag i en lägenhet nämns inte i media utan hela tiden pratas det om dessa krav maskiner som ska ha allt hela tiden . Våra ungdomar ska leva på sina föräldrar bara för att regeringen prioriterar jobb och bostad till dessa outbildade kameldrivare.

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   En majoritet av dem är varken outbildade eller kameldrivare. Påståendet saknar därmed verklighetsförankring, och bör avfärdas såsom ett känsloutfall.

   Gilla

   • Mr X

    Nej finns även getaherdar och vanliga orientaliska dagdrivare bland dem !

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Finns ja, med betoning på ”finns”.

    Gilla

   • Dumstruten

    @dieter
    Har du så lågt förtroende för känslor ska du inte kritisera andra personers tillit till sina.
    Känslor är långt större informationsbärare än tankar. Du förlorar mycket på att vara så självdestruktiv men det är ditt val. Därmed verkar du ha svårt att respektera och hålla fingrarna borta från andras känslor, vilket du ju naturligtvis inte har kompetens att yttra dig om.

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Jaså, det är helt plötsligt okej med känsloargument, bara för att det är en nationalist som kommer med dem? Ni är verkligen hycklare, försvarar alltid era egna, oavsett vad de gör. Denna attityd hör hemma i djurvärlden…

    Gilla

   • Mr X

    Dieter Erzberg:
    Bingo !!! Just därför som vi av omtänksamhet,söker sänka oss till din/er nivå inom djurens värld…….

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Mr X

    Snarare höja er till vår nivå….

    Gilla

   • Dumstruten

    Dieter
    Människan tillhör djuren. Men om du hellre vill tillhöra plantriket så är det bara att respektera att du är en planta.

    Gilla

 • Harry mustache

  vi frågade hyresvärd hur många blattar bor i fastigheten?

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   OT: Vad är etymologin bakom den pejorativa benämningen ”blatte”?

   Gilla

   • Mr X

    Mörkhyad ”untermensch”,dock ej nigger….Med stolt gång,och ringa förstånd !!

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Intressant.

    En fråga bara. Anser du att man förtjänar att bli föraktad om man är mörkhyad, lågintelligent och framgångslös?

    Gilla

   • Mr X

    Jo men visst, liksom att bli allmänt föraktad,när man har sådana sjuka åsikter som en viss Dieter Erzberg !

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Mr X:

    Nu får du allt förtydliga dig. På vilket sätt har jag ”sjuka åsikter” anser du?

    Gilla

   • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

    *Dieter
    ”En fråga bara. Anser du att man förtjänar att bli föraktad om man är mörkhyad, lågintelligent och framgångslös?”

    Anser du att man istället förtjänar att bli upphöjd?
    Och förtjänar att få det som de högintelligenta och framgångsrika skapar, dessutom på deras dubbla bekostnad?
    Dels blir de av med det de skapar, dels trängs de undan plus allt ytterligare negativa skit som att de blir rånade, misshandlade, bestulna, våldtagna och mördade precis som sina barn och till slut Förintade(tm) som folk, och ingen påhittad förintelse denna gång.

    Gilla

 • Lofas

  Hur tusan kan något vara mer skrämmande och absurt än att inte hitta ett enda svensk klingande namn i en trappuppgång?

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   På vilket sätt är det absurt? Jag har besökt bostadshus i Ryssland där en majoritet av de boende härstammar från Centralasien, och ingen tycker att det är konstigt eller ”absurt”. På sätt och vis är Ryssland ett exempel på ett fungerande mångkulturellt samhälle.

   Gilla

   • dave

    Med den stora skillnaden att dom också är ryssar. De som kommer till Sverige är inte svenskar. Därmed faller ditt försök till resonemang.

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Dessa var inte ryssar, utan kalmucker, kazaker och tunguser.

    Gilla

   • Mr X

    Tror du får konversera med de andra djuren på ditt Zoo.
    Här på denna bloggen platsar du inte,och inte hellre andra nättroll !

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Här vistas bara argsinta vilddjur, som bara väntar på att få hugga oss i strupen.

    Gilla

   • Kurt

    Dieter, då kan du väl flytta ditt om du ömma så mycket för det multikulti

    Gilla

 • Dieter Erzberg

  Det finns folk som resonerar på det sättet, det är bara att inse. Jag tror dock knappast att dessa är i majoritet.

  Gilla

 • Bror

  Förvånansvärt att en som skall vara representant för hyresgästerna kan uttala sig så. Det är ju ett mycket viktigt kriterium vid val av bostad vad man kommer att få för typ av grannar…

  Gilla

 • Argus

  Bättre dock att fråga efter referenser. Sedan kan man själv välja och vraka.

  Gilla

 • ossie

  Klart att han måste veta vem som ska stå sist i bostadskön = Svensken naturligtvis.

  Gilla

 • Blodsven

  ”Hyresgästföreningen går i taket”. Det var ju denna odugliga utsugarorganisation som uteslöt en SD:are i en lokalavdelning just för att han var SD.are, trots att denna ”nyttiga” pissorganisation är opolitisk….

  Gilla

 • Förbannad

  Helt rätt!

  Gilla

 • Mari

  Har man ingen talan när man äger ett hyreshus?? Får man inte hyra ut till vem man vill?? Självklart får man inte det och självklart har man inga rättigheter – bara skyldigheter när man äger någonting. Är det inte staten så är det någon annan myndighet med maktbehov som skall lägga sig i.
  Vem ger hyresrättsföreningen bestämmande över vem jag skall hyra ut till?? Har de investerat i mitt företag? Tar de del av förluster som kan bli?
  Som sagt, som egen företagare i Sverige har du ingen talan över ditt livsverk. Man investerar pengar, familj och tid för att någon annan skall ta del av fördelarna men vänder dig ryggen när det går dåligt.
  Migrationsverkets hyror behöver vara minst 30% dyrare. Bevisat är att det blir så mycket reparationer på dessa lägenheter att hyresvärdarna går back. Jag förstår att de inte vill hyra ut till utlänningar. Det finns kommunala bolag som kan göra det. De kör ju ändå över oss vanliga Svenskar så då kan de ta den smäll som det innebär att hysa migranterna. Låt de privata måna om sina företag som är deras – deras att styra över. Jag är väl medveten om att det finns hyresvärdar som missköter sina bostäder – dem kan hyresnämnden jaga.
  Detta är ju en av orsakerna till att man inte vågar hyra ut om man har extra boenden hemma. Man har ju ingen talan den dag man får en hyresgäst. Inga rättigheter, bara skyldigheter. Det speglar det mesta i Sverige nu för tiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: