Invandrare åtalad för synnerligen grovt vapenbrott i Skärholmen

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson har väckt åtal i ett ärende där en 30-årig man är misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. 

Den 8 april 2018 påträffade polisen ett mycket stort antal vapen samt sprängmedel och narkotika i två bilar i ett garage i Stockholmsförorten Skärholmen. Efter ett omfattande utredningsarbete åtalas nu mannen, som varit frihetsberövad sedan november 2018.

– Polisens insats som möjliggjorde att dessa skjutvapen, explosiva varor och narkotikan kunde beslagtas i Skärholmen och deras fortsatta utredningsarbete är mycket betydelsefullt för arbetet mot den organiserade brottsligheten. I utredningen har vi skickat in betydande mängder material till Nationellt forensiskt centrum för teknisk undersökning. Forensikernas insats har resulterat i teknisk bevisning som väsentligt bidragit till att jag i dag väcker åtal, säger kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 15537-18

Pressmeddelande

Om Skärholmen på bloggen…

-Pettersson vill tillägga att den åtalade heter Ozan Sarikaya, är född 1987 och av någon anledning medborgare i Sverige. Av mängden vapen och annat så kan man konstatera att herr Sarikaya och/eller hans vänner funderat på att startat ett mindre krig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

2 thoughts on “Invandrare åtalad för synnerligen grovt vapenbrott i Skärholmen

  1. Tacka förespråkaren : EN VINST FÖR SAMHÄLLET eller TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE.

    Vill ni ha mer av detta eller inget alls !?
    Det är ni som väljer med era val, eller genom erat agerande.

  2. Andra generationens invandrare i Iran (afghaner) är mer kriminella och mer benägna att gå med i IS än andra människor.

    Så vart än i världen andra/tredje generations invandrare befinner sig ju sämre mår de av att föräldrarna har en kultur samtidigt som barnen måste befinna sig i två kulturer (sina föräldrars och landet de befinner sig i inoms kultur)

    Så en kultur är bevisligen bättre än mångkultur.

    https://lifos.migrationsverket.se/dokument?documentSummaryId=42809

KommenteraAvbryt svar