Invandrare lär sig åka buss

INVANDRING. Det är tragiskt att en del skolbarn knappt klarar av de enklaste ting och att trafikbolagen måste utbilda dessa barn hur man beter sig kring och på ett fordon. Dock lär inte media och politikerna erkänna vilka barn det handlar om.

Det har blivit en hårdare stämning i kollektivtrafiken. Så tycker man på bussföretaget Keolis som därför har börjat utbilda skolbarn i hur man reser säkrare och trevligare, rapporterar Sveriges Radio.

– Vi ser att det har blivit tuffare, hur man beter sig och hur man bemöter förare, säger Kristin Starman, marknadskommunikatör på Keolis, ett av bussföretagen som kör för Västtrafik i Göteborg.

För att sprida ett mer ansvarsfullt sätt att resa så har företaget satt ihop en kurs där chaufförer träffar skolbarn och prata om saker som varför man ibland kan bli ifrånåkt på en hållplats, vad det vita strecket längs hållplatskanten betyder och vad som händer vid kraftiga inbromsningar.

-Pettersson säger att det kallas sunt förnuft och uppfostran och jag fick lära mig det av mina föräldrar, nu har de tydligen andra metoder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Invandrare lär sig åka buss

 1. Konstigt att ingen kurs ordnas av bankerna hur man tar ut pengar på sitt kort. 🙂

  Kanske för att det vet de redan hur man gör.

 2. Vem lär invandraren att INTE

  våldta
  skjuta på öppen gata
  spränga hus och bilar
  starta bilbränder
  gängråna

 3. Som fastighetsskötare i diverse ghetton vet jag att dessa, eller i vart fall marioteten av muslimerna, enbart skaffar barn för bidragen dessa ger… ungarnas uppfostring är i det närmaste noll… kanske för att föräldrarna uppfostrades så? Jag vet inte men nåt skumt är det med just muslimer.
  Kristna negerbarn exempelvis verkar få hårdare uppfostran än svenska barn i vissa fall.

 4. Är det någon som tror att dessa urtidsmänniskor som i många fall även är analfabeter ska rädda våra pensioner. De kommer hit av en anledning : Att få ett bättre liv och leva på oss resten av livet

 5. I vanliga fall är journalister väldigt måna om att visa upp alla osvenskar. I detta fall har man en svensk flicka i blickfånget.

  När jag tänker på dessa journalister får jag tankar som skulle inneburit tankebrott i DDR och kanske snart i Sverige.

 6. Jaa dra mig baklänges.
  Om man inte vet hur en nyckel fungerar, hur ska de då kunna fixa vår framtid? Dessa Raketkirurger?
  Lampa I taket?????
  Tack Reinfeldt. Tack Sossar o annat patrask….
  Jag tar o fixar ett självmord innan ålderdomshemmet…..

 7. Mannen blir elingenjör när han kommer på varför solen går upp och ner när han trycker på knappen.

 8. Helsnurrigt! Och dessa som påstås vara så berikande för Sverige och så kan de inte ens bete sig normalt på en buss en gång.

  • Den enda rationella förklaringen är att många som kommer hit är mycket svårt efterblivna.

Kommentera