Kärnkraft är farligt, hälsar Annika som sett en TV-serie


ENERGI. HBO Nordic är ett amerikansk TV-bolag verksamt bland annat på den nordiska marknaden. HBO:s huvudkontor ligger i New York, USA. Spännande att en minister använder amerikanska TV-serier för sin politik och att hon minns och var intresserad av kärnkraftsolyckan i Tjernobyl som 11-åring. 

Nåväl, härdsmälta kan ske på olika ställen men jag tror inte det riktigt går att jämföra svensk kärnkraft med vad som hände i Tjernobyl för 33 år sedan. Vi vet att händer det en dödsolycka på ett kärnkraftsverk blir det ett herrans liv på media och politiker medan dödsolyckor i de andra energislagen är så vanliga att ingen höjer på ögonbrynen.

-Pettersson menar att man ska inte leka med kärnkraft, det är farliga saker, men vad jag begriper det minst farliga energislaget vi har och får vi igång en fjärde generation går det utbrända kärnbränslet från tidigare generationers kärnkraft att använda.

Second Opion har sammanställt en ”dödslista” över de olika energislagen, källor finns på länken.

Uppräkning över antal dödsfall globalt, per biljon kWh, sett i relation till produktionens storlek (del av marknaden):

 • Kol – 100.000 dödsfall (41 % av global elmarknad)
 • Olja – 36.000 dödsfall (33 % av global energimarknad/4 % el)
 • Bioenergi/biodrivmedel – 24.000 dödsfall (21 % energi/2 % el)
 • Naturgas – 4.000 dödsfall (22 % av global elmarknad)
 • Vattenkraft – 1.400 dödsfall (16 % av global elmarknad)
 • Solenergi – 440 dödsfall (< 1 % av global elmarknad)
 • Vindkraft – 150 dödsfall (2 % av global elmarknad)
 • Kärnkraft – 90 dödsfall (11 % av global elmarknad)

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll uttalar sig så mycket och så ofta så jag undra om hon har luft i däcken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “Kärnkraft är farligt, hälsar Annika som sett en TV-serie

 • Onkel Björn

  Nu är jag inte insatt i hur säkerheten är uppbyggd på de svenska kärnkraftverken. Har aldrig besökt ett dito.

  Men minns att det har varit flera incidenter under de senaste 10-15 åren. Bla då greenpeace aktivister togs sig in på Forsmark område. Vi ska nog vara glada att det då inte var terrorister som gjorde detta.

  Själv tillhör jag skaran som anser att vi behöver kärnkraft. Men säkerheten är viktig och med tanke på hur våra myndigheter idag sköts, så gnager trots allt en oro över just hur säkerheten är ordnad.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/greenpeace-inne-pa-karnkraftverk

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Annika Strandhälls twittrande…..

  När kommer det en med rätt koppling?

  ”Strandhälls härdsmälta: Uppläxad av ”Chernobyls” skapare.”

  ”Strandhäll får bakläxa – av seriens skapare och författare Craig Mazin. Mazin skriver nämligen på Twitter att ”Läxan från Tjernobyl är inte att modern kärnkraft är farlig. Läxan är att lögner, arrogans och undertryckande av kritik är farligt”.

  https://nyheteridag.se/strandhalls-hardsmalta-upplaxad-av-chernobyls-skapare/

  Gilla

 • Billy Boy

  Mikael Odenberg i kritik mot Annika Strandhäll: Avsätt henne

  Den tidigare moderata försvarsministern Mikael Odenberg stämmer nu in i den kritik som riktas mot socialförsäkringsminister Annika Strandhälls hantering av fallet kring Ann-Marie Begler.

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/dinapengar/m-profilens-harda-kritik-mot-strandhall-avsatt-henne

  Annika Strandhäll (S) har ju avslöjat sin bottenlösa inkompetens i varje politikområde hon tillträtt ända sedan Stefan Löfven (S) år 2014 utnämnde henne till minister i sin odugliga ”feministiska humanitära stormakts-regering”.

  Gilla

 • Per

  Beror på vad man jämför med. S anser jag vara större risk eftersom de fullständigt havererat utan lämna någon energi. Strålande jobbat.

  Gilla

 • Bosse S

  Det finns en förklaring till varför många politiker tror att alla från mellanöstern som kommer hit är ingenjörer och doktorer. Själva är dessa poitikerimbeciller tekniskt efterblivna idioter och utan någon vettig utbildning, totalt oförmögna att föstå behoven och sammanhangen i verkligheten. Just nu är det anti kärnkraftspopulism som gäller.

  Gilla

 • carl ekström

  Tänk att vissa individer aldtig lärt sig något fast man är gammal..Läser indiividen Maos lilla röda varje kväll.Man undrar hur det är ställt där uppe..Hur kan en son individ sitta i regeringen vet inget kan inget…Tänker bara på sig själv….
  Struntar i oss vanliga .
  Skäms

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Undrar om hon vill ha sparken för att ta ut riksdagspensionen, det är därför man skriver om allt som det inte finns en tanke bakom hela tiden.

  För inte kan man vara så urbota dum i huvudet, och fortfarande vara och ha förtroende som en minister i landet.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vi får förstå henne!

  Eftersom allt annat i dagens Sverige är som det forna Sovjetunionen, med övervakning, politisk förföljelse och där man hamnar i fängelse för att man säger sanningen, så är det klart att hon tror att kärnkraften också befinner sig på den nivån!

  Gilla

 • Tony

  Jaha Annika, du som till och med kan hålla reda på
  klockslagen kan kanske då upplysa oss andra om du har
  kunskap om hanteringen av kärnvapen, om dessa är säkra??
  Givetvis kan du inte det, det är den fredliga kärnkraften
  du hamsar om ,och vill förbjuda att DU ska fatta att det går
  inte att ersätta kärnkraften med vindsnurror, hur många du än
  förstör Sverige med, man behöver inte vara EINSTEIN för att
  begripa att starta upp ett smältverk i stålindustrin inte kan vänta
  på att det börjar blåsa, det behövs en Baskraft för att säkerställa detta.

  Gilla

 • bengarne

  Annika Strandhäll pladdrar om allt. Hon bör få sparken för hur hon skötte FK och dess gd. Man undrar var S får sina politiska demagoger ifrån.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Vad gor vi med avfallet fran karnkraften???? Ebba sager att det finns inget avfall vem har ratt ?

  Gilla

  • Gunnar Edlund

   Vi använder det till fjärde generations kärnkraft. Inget nytt uran behöver brytas och avfallet behöver slutförvaras i 1000 år istället för 100.000 år innan det är ofarligt.

   Gilla

 • Tore

  Undrar vad medel iq är för kvinnliga ministrar i Sverige ligger på, det bör matcha skostorlek på dom.

  Gilla

 • Kungen

  Låt henne bli landshövding nånstans

  Gilla

 • Inconvenient Observations

  Så hon menar att förhållandena på kärnkraftverk i väst är jämförbara med Sovjet? Hon borde skippa sentimentala serier och läsa en bok istället. Eller två.

  Gilla

 • heraldikern

  Jomen om man höjer skatten och en särskild skatt på Kärnkraft så mildras effekterna av ett haveri! Eller?

  Gilla

 • Lisa.

  Rysk kärnkraft är farlig och även deras bil Lada.
  Då måste vi även stänga Volvo.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag funderar på att införa en ny policy att icke kommentera politiska stolpskott och som tydligt är begåvningshandikappade så som Strandhäll.

  Det tar allt för mycket på krafterna och kan i det långa loppet ge mig en stroke alternativt en hjärtinfarkt.

  Med det sagt, hennes familj vänner och bekanta borde konsultera en Psykiatriker eller kanske en psykolog för en bedömning.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Hahaha, luft i däcken!! Det var en rolig omskrivning, Pettersson. Nä, jag tror inte hon har någon luft i däcken. På Strandhäll har det varit pyspunka djävligt länge

  Gilla

 • Greger Karlson

  På Netflix går serien Van Helsing. Rekommenderar den. Vem trodde att det finns vampyrer?

  Gilla

 • Kralj Tvrtko

  Annika Strandhäll igen och igen och igen….En av de absolut minst kompetenta i en för övrigt icke kompetent regering öppnar munnen och groda efter groda forsar ut . Avsätt våpet och det utan pension . Ställ henne till arbetsmarknadens förfogande så att hon får göra ett vettigt handtag någonsin i livet och får känna på den vanliga människans liv och vedermödor.

  Gilla

 • Mike E

  Okunniga journalister och politiker som styrs av känslor förstör Sverige (och Europa). Värst är alla totalt irrationella och emotionella kvinnor som nu dominerar all debatt i Sverige.

  Gilla

 • BBeaver

  Hurra, gumman har sett Titanic, dags att förbjuda Ålandsfärjan . Lika bra att stämma i bäcken om nu en Tv serie skall styra verkligheten

  Gilla

 • Plurikus

  Tre stora kärnkraftolyckor har inträffat:

  Harrisburg: Vilket berodde på att operatörerna inte hade en aning om funktionen före eller efter sitt eget ansvarsområde. Det medförde att när någon gjorde en åtgärd visste de inte vilka följder det gav på andra sektioner och personal i andra sektioner hade inte en aning vad som hände och vad man skulle göra åt det. Dåligt utbildad personal och stel byråkrati.

  Chernobyl: Några ingenjörer sätter igång ett experiment långt utanför alla säkerhetsmarginaler och med avstängda säkerhetssystem. Personal med hybris.

  Japan: Kärnkraftverk felaktigt placerad för nära havet i jordbävningsdrabbat område, med tsunami som förstörde verket. Inget bra så nära stranden.

  Gilla

  • Argus

   Fukushima: Kraftverket Tsunamisäkrat. Dock hade inte den för tredje generationen nödvändiga externa energiförsörjningen tsunamisäkrats vilket medförde att ett ställverk slogs ut. Svenska kärnkraftverk har efter detta inte bara flerdubbla matningar (som tidigare) utan även mobil energiförsörjning.

   Den fjärde generationens kärnkraftverk är inte beroende av extern energiförsörjning.

   Gilla

 • Gringo

  Känns väldigt farligt om man bygger sina påståenden på en amerikanska film, som gör allt för att bli så spännande som möjligt, tjäna pengar på sina tittare och sen kan man säkert ifråga sätta vilken trovärdighet en film har. Jag tycker man verkligen ska ifråga sätta sig vilken kompetens vår regering har, men det blir väl såhär när man går efter partiboken. De som ifrågasätter minst och de som inte är så smarta de blir lätta att styra för Löfven och här har vi ett prakt exempel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: