Rör inte våra runor!


HISTORIA. Fredagen den 24 Maj kl 14.00 kommer Nordiska Asa-samfundet att samlas utanför riksdagen med banderoller för att påvisa galenskapen i att vilja förbjuda delar av vårt kulturarv och historia. Vi kommer också kl 16.00 att inlämna vår namninsamling. Hoppas du med kommer närvara och visa ditt stöd för vårt gemensamma arv.

Genom Justitieminister Morgan Johanssons försorg hanteras en utredning som ska presenteras i slutet av maj 2019 där man ska komma fram till om att möjliggöra så att Runor och andra Nordiska symboler t.ex. Valknuten, Mjölner, Vegvisir ska kunna hamna under lagen om Hets Mot Folkgrupp.

Bakgrunden till utredningen är att flera tunga politiker däribland Justitieministern Morgan Johansson i spetsen har torgfört att nazistiska och rasistiska symboler ska förbjudas, och enligt dem så infaller bland annat runor och andra symboler under denna politiska ideologi. Vilket vi motsätter oss eftersom Runor och symboler är inte politik.

Nordiska Asa-samfundet startade nyligen en namninsamling på vår hemsida som vi den 24:e maj ska lämna in till Riksdagen.

Läs mer och skriv under på: https://asa-samfundet.se/runkampen/

Det norska alpina skidlandslaget har slutat använda sin officiella landslagströja. Tröjan påstås nämligen innehålla symboler för nynazism.– Ingen i laget använder den där tröjan längre, säger OS-hoppet Jonathan Nordbotten till New York Times.  

Det var i oktober som det norska alpina landslaget presenterade sin nya kofta. Kreationen anspelade på Norges förflutna som hemvist för just vikingar. I designen ingick autentisk runskrift – och det var där kontroversen tog vid.

Det visade sig nämligen att på tröjan fanns två runor som numera blivit approprierade av nynazistiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen: Tyr-runan och Leben-runan.

New York Times har uppmärksammat skandalen och beskrivit den som ”en skandal med nynazistisk prägel”. Dale of Norway, företaget bakom tröjan, har dock försvarat användningen av de laddade runorna.

– Nynazisterna brukar marschera med norska flaggor. Men det betyder väl inte att vi har slutat använda dem?, säger vd:n Hilde Midthjell.

Men i landslaget har man valt att bojkotta tröjan – för att undvika ytterligare skriverier. – Jag bär den inte själv och ingen av oss har på den framför reportrar, säger störtloppsåkaren Kristin Lysdahl.

Lysdahl får medhåll av landslagskollegan Jonathan Nordbotten. – Ingen i vårt lag använder den där tröjan längre, säger Nordbotten.

-Pettersson tycker det norska landslaget är ynkliga som slutat använda tröjan, men heder åt tillverkaren som vägrar dra tillbaka dem, i varje fall i februari 2018…

Tyr är en av asagudarna i den nordiska mytologin, tyr är isländska och det språk vi troligen alla pratade i norden en gång i tiden, på svenska stavas det ”ti”. Ska tisdag också förbjudas eller ska vi elda upp skogen Tiveden?

”Brottet hets mot folkgrupp innefattar att någon hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”

Begreppet hets mot folkgrupp borde plockas bort helt och hållet eller göras om eftersom lagen inte skyddar svenskar och den vita minoriteten.

Dessutom borde PK-etablissemanget omyndigförklaras för de är inte kloka, de är lika tokiga som nazister, islamister och kommunister…

Du Stefan Löfven, Rör inte våra runor! av Eva-Marie

Detta bildspel kräver JavaScript.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Rör inte våra runor!

 • En rättelse om Oseberg och Gokstadskeppen – och debatten om Runorna.. | Hedniska Tankar

  […] Allt fler och fler personer i Sverige har börjat protestera emot Regeringen Löfvén, och dess hat-…, som inte tjänar något vettigt syfte, utom att förtala och smutskasta alla former av politiska motståndare. Den påstår, att man måste förbjuda runorna, därför att de någon gång skulle ha missbrukats av Högerextremister, men det var huvudsakligen på 1940-talet. Vem som helst kan ändå inse, att det är Extremisterna, inte runorna som bör förbjudas, precis som man redan gjort i Finland, ett annat nära grannland till Sverige. […]

  Gilla

 • Greger Karlson

  Nästa steg blir väl att förbjuda svenska flaggan följt av att vara svensk.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Det här åter något jag har svårt att ta till mig. Det är bara för galet för att vara sant. Ändå är det just sant.
  Varför känns det som om jag bor i en höngård där alla hönsen springer omkring utan huvuden?
  Den ena galenskapen avlöser den andra i allt för högt tempo och tempot ökar hela tiden.

  Gilla

 • Kent

  Morgan Johansson går från klarhet till klarhet i att bevisa sin egen inkompetens och totalitära sinnelag.

  Gilla

 • Blodsven

  Rösta för helvete bort dessa sinnessjuka galningar från allt vad politik heter…

  Gilla

 • Olof.p

  Undrar om de lider av inavel inom socialdemokraterna precis som muslimerna?

  Gilla

 • Suzie

  Hmf lagen är en styggelse och yttrandefrihetens dödgrävare och i praktiken verkar den enbart gälla vita människor som av makteliten skall tystas och utrotas,hmf gummilagen är ett politiskt verktyg uppfunnet av en liten maktelit som skapat den totalitära P k ideologin .Sverige lär vara den land i västvärlden där regimen allra mest tillämpar Pk ideologin som övertrumfande ladets alla lagar.
  Det handlar om att utplåna vårt förflutna på alla områden,vår historia,kultur etc därför är det så oerhört viktigt att läsa på sitt folks och lands hela och sanna historia,kan man sin historia så förstår man att det är en viktig del av vår nationella identitet och ett skydd mot att bli rotlösa identitetslösa hjon vilket är det polititiska syftet för då är människor mycket lättare att hjärntvättas och styras in i den politiska ideologins riktining som makteliten vill.Man måste skaffa sig ett helikopterperspektiv på det som sker i samhället och i omvärlden och fråga sig ”Cui bono” vem gynnas?
  Avslöja ondskan och prata om fakta och sanning,vägra vara rädda längre,och börja agera istället för att bara reagera vilket inte är konstruktivt och således inte förändrar något till det bättre.Tänk fritt och självständigt,var kritisk och granskande mot makten för den tredje statsmakten, media har slutat göra sin viktigaste uppgift , att granska makten, då de lever i symbios med makten.
  Carl Grimberg har skrivit bokverket ,Svenska folkets underbara öden,helt fantastiskt bra och omfattande svensk historiebeskrivning som i stora delar jag aldrig hade hört förut.Tyvärr jobbar kulturutplånarna på att göra om detta bokverk till mer politiskt korrekt ,vilket är en stor synd och skam att göra ett sådant oheligt ingrepp i vår historia.Framtiden ligger i vår historia, vilket är helt sannt och visst.

  Gilla

 • Göran

  Har ofta på Svenska arbetsplatser fått höra att mitt stora intresse för Skandinaviens historia varit ”Lite Nazistiskt”. Trots att aldrig någonsin påstått att Skandinavernas gener skulle varit överlägsna. Möjligen mer anpassade efter vårt klimat?
  Det hjälpte inte ens att ha flera nära utländska vänner.

  Listan på saker som i den sjukt hjärntvättade Svenskens ögon är ”Lite Nazistiska” spänner över precis allt som eventuellt skulle kunna hota maktelitens bygge av en kriminell diktatur.
  Ifall denna olagliga diktaturens skapare inom PK-cancerns Myndigheter och Media-Redaktioner själva trott på vad de påstår?
  Då har vi att vänta Nazist-stämpling av alla våra grannländer som ömt vårdar sin historia!
  Men det kommer aldrig att hända för de som tillåts hjärntvätta och fördumma Svensken tror inte själva på sin propaganda. Det är bara något som används för att olagligt kunna fängsla eller bötfälla skötsamma människor!
  Dessa mentalt sjuka människor i makteliten hör inte hemma i ett friskt land!

  Gilla

 • Cinna

  Ska folk med gamla torshamare-tatueringar tvingas ta bort dem eller få böter?

  Idioti! Detta liknar gamla tiders inkvisition och häxprocesser!

  Gilla

  • Cinna

   Vad 17 håller regeringen på med?!

   Gilla

  • Cinna

   Och så anställde man en UTAN adekvat utbildning och enligt egen utsaga hade han inte ens intresse för Nordisk historia för att slänga våra gamla fornfynd! Vad håller regeringen på med?!!!!

   Gilla

 • fete

  Omyndigförklara morgan johansson han är inte klok….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det debatteras mycket om religion och olika samfund. Debatten förs från olika skiftande håll. Åsikterna spretar verkligen och vad man ska ”tro på”.

  I Dagens Samhälle kan man ta del av detta inlägg.

  Satanistiska samfundet: ”SVT favoriserar kristendomen

  ”SVT brister i sin uppgift att spegla kultur- och samhällslivet i Sverige när de visar oproportionerligt många kristna inslag i tv-tablån”, skriver Erik Hedin, sekreterare för Satanistiska samfundet.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/satanistiska-samfundet-svt-favoriserar-kristendomen-27543

  Hör det satanistiska brölutropet på Medis.

  https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hor-det-satanistiska-brolutropet-pa-medis/reprek!5CNacLWYkgDxq0tjeEU3MA/

  Jag vill påpeka att jag själv, är en mycket trogen ateist. Om nu någon undrade. Varför behövs väl inte heller förklaras.

  Gilla

 • SVENSK

  Nu måste man konstatera att vi har en kriminell regim och man måste även fråga sig hur det står till med deras mentala hälsa!?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: