Sveriges statsminister ljuger

UTRIKES. Ungerns regering har kallat Sveriges ambassadör till möte för att bemöta att statsminister Stefan Löfven kallar Polen och Ungerns regeringar för högerextremister i samband med riksdagens partiledardebatt i onsdags, rapporterar Hungary Journal.

Det är det ungerska folket snarare än den svenska regeringen som fattar beslut om Ungerns framtid”, sade statssekreterare Levente Magyar  och noterade att i april gav ungarna två tredjedelars majoritetsstöd till Orban-regeringen. ”Detta bör respekteras även av den svenska premiärministern,” sade statssekreteraren.

Statssekreterare Magyar kallar anklagelserna lögnaktiga och den ungerska regeringen avvisar bestämt den svenska premiärministerns grundlösa anklagelser. Den svenska regeringen är för massmigration och orsaken till att de kritiserar oss är att vi säger nej till migration, sa Magyar och tillade att detta är grunden för alla konflikter.

Levente Magyar nämner också att Social­försäkrings­minister Annika Strandhäll (S) nyligen liknade Ungerns familjepolitik vid Nazitysklands. Denna ”serie av attacker” från den svenska regeringens sida är oacceptabla, fastslår han.

-Pettersson säger att Stefan Löfven (S) har aldrig brytt sig så mycket om valresultat, inte ens svenska. I Sverige försöker han genomföra en politik som han inte gick till val på med 28 procent av rösterna. Dessutom tror jag att Löfven är avundsjuk på Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Ungerska parlamentet har i dag 199 platser. 106 ledamöter väljs lokalt genom enkel majoritet. Resterande 93 platser tillsätts genom en nationell lista.

 • Orbans parti, Fidesz, fick knappt 50 procent, en uppgång med 7 procent sedan förra valet 2014.
 • Nationalistiska Jobbik fick knappt 20 procent.
 • Socialistpartiet 12 procent.
 • Miljöpartiet ungefär 7 procent.

Valresultatet tyder på att ungerska väljare är klokare än svenska, vad än Löfven, Strandhäll, SVT och SR tycker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Sveriges statsminister ljuger

 1. Nu pågår mästarnas mästare i TV. Det skulle vara intressant med ett mästerskap i odugligarnas odugling. Det är många i regeringen som skulle kunna vara med naturligtvis i konkurrens med Reinfeldt.

 2. Ballström är en stor säkerhetsrisk för Sverige. Att inte SÄPO går in och stoppar henne.

 3. Skicka ner Maggot till Ungern så har vi snart ett riktigt krig mellan Sverige och Ungern.

 4. Någon borde upplysa herr Löfven att det är de polska och ungerska folken som röstat fram respektive regering i demokratiska val. Herr Löfven och övriga sossar har inget till övers för andra länder som har fria val utan har mycket bättre kontakt med diktaturer och andra ickedemokratiska regeringar och terrororgansiationer, tex Kuba, Venezuela, Saudi, Turkiet, Iran, PLO och hamas och så vidare.

 5. Om Löfven pratar skit om ett land så kan man hoppa upp och sätta sig på att det landet har en framtid.

  Hade jag haft stålar så hade jag banne mig flyttat dit.

 6. Tack för talande kommentarer på sidan här . Behöver inte tillägga något , texterna är trevlig läsning och fler tillkommer säkert under dagen . Pettersson engagerar på många vis . En sida att räkna med . Om våra politiker var lika klartänkta som denna sidas skribenter vore mycket vunnet . Mvh Sjöström

 7. Och mannen i fråga brukar tala om ANSTÄNDIGHET!

  Att verbalt ge sig på grannländer och deras styresmän kvalificerar knappast till att överhuvudtaget ta detta ord i sin mun!

  Inte heller något lysande exempel på statsmannaskap.

  Den bästa åtgärd jag kan tänka mig vore MISSTROENDEVOTUM!

 8. Tycker att vare sig Polen eller Ungern ska ta åt sig vad den typen som kallas Statsminister här kallar dem för, han är uppenbart desperat, och kallar alla som inte tycker som han själv för högerextremister, så har han
  kallat 1,2 miljoner Svenskar i flera år som röstat på det enda parti här som sagt sanningen hela tiden. Han är Europas Pajas som ser sig
  snuvas på en tänkt karriär som Hög EU politiker, visserligen är det inga
  stjärnor som sitter där, men det hade heller inte blivit någon
  kvalitetshöjning med Löfven där..

 9. Stefan kan ta några araber till sitt hem. Men han själv har inte tagot hem wn enda och vill tvinga andra att göra det. Det var samma sak med Frederik. De vill arber men inte hos dem. De vill plats i EU och deras miver har ingenting att göra mrd vad dem pratar. Orban vill inte tvinga folket toll saker som han inte vill i sitt liv. Orban vil inte jobb i EU. Är Sverige bättre nu än för 20 år sedan?

  • Efter åren som statsminister har Fredrik Reinfeldt i dag tagit ut mångmiljonbelopp i vinst från sitt bolag.

   Nu reser han landet runt som efterfrågad och välbetald föreläsare.

   Expressens kartläggning visar hur mycket vinst hans företag dragit in de senaste åren – och vad han tjänar på sina föreläsningar.

   • VEM EFTERFRÅGAR EN SÅDAN TYP SOM REINFELDT???
    Att förstöra ett samhälle borde inte vara efterfrågat hos normalbegåvade människor, hans uttalade förakt för
    Svenska folket borde rendera honom en fet spark i baken?

 10. Svetsarn är som polarn Arnstad han ser Nazister och högerextremister i varje buske. Han är som en gammal upphakad grammofon stackarn. Han kommer nog snart att göra polarn sällskap på nån fast paviljong.

 11. Tänk att vi. Fått en ny Hitler…och kommer från Sverige….Hämskt vad rötterna sitter i.

 12. Han beter sig som en kommunist-diktator Löfven. Och Sverige börjar allt mer likna en kommunist-diktatur.

 13. Jag tycker att den Svenska regeringen skall ta itu med våra enorma problem och ge fan i att lägga sig i andra länders politik. Man lägger näsan i blöt på länder som inte har S, L, MP, C och V:s politik. Alla andra länder är diktaturer. Även USA har fått sin släng av sleven, Trump levererar och det kan man inte säga om vår regering. Löven med anhang är enbart lögnare

  • Men de länder som Löfvén klandrar har valuta som stiger.
   Samtidigt som deras arbetslöshet sjunker.
   Arbetslösheten i USA har inte varit så låg på 50-år.
   Och Dollarn är på topp.
   Likadant i Polen, Zlotyn stiger och ingen arbetslöshet, trots att även 1,5 miljoner Ukrainare jobbar i Polen. Endast alkoholister och brottslingar som inte vill arbeta, saknar jobb.

   • Polens och Ungerns politik är ett foredome, däremot den politiken som fors i Sverige gällande asyl och anhorighetsinvandringen är katastrofal.
    Svenska valutan har fallit mycket kraftigt som är beviset att landets ekonomi är i kris, valutahandeln diskonterar en fallande valutan med att Sverige kommer att få mycket stora problem att kunna finansiera asyl och anhorighetesinvandringen.
    Idag har Sverige ingen ekonomisk tillväxt per capita utan har sannolikt hamnat på minus.
    Orsaken är den massiva importen av oduglingar som inte arbetsmarknaden efterfrågar, och de själva har heller inget intresse att komma in på arbetsmarknaden
    De har generosa forsorjningsstod och bostadsbidrag , varfor skulle de vara intresserad av jobb ?

 14. Att Stefan Löfven är totalt inkompetent att leda Sverige finns det hur många bevis på som helst.
  Att han drar in Ungern och i synnerhet Victor Orban i svensk inrikespolitik tyder på totalt haveri i tankeverksamheten.
  Tänker han inte på att Sverige ska träffa ungerska regeringsföreträdare i EU och andra sammanhang och att han kanske ska diskutera med Viktor Orban personligen någon gång.
  Denna regeringen blir mer och mer bisarr. Arma land och stackars befolkning.

Kommentera