Mötessabotörerna

Socialister har en sällsynt förmåga att inte acceptera fattade beslut och använder inte sällan odemokratiska metoder för att visa detta.

Miljöpartiets ungdomsförbund, Grön Ungdom, visade detta med all tydlighet när det nyligen instiftade tiggeriförbudet i Sölvesborg togs upp i fullmäktige.

Bakgrunden är den omröstning om ett tiggeriförbud på utvalda platser i Sölvesborg. Detta röstades fram med knapp majoritet för några veckor sedan. Socialdemokraterna, som förmodligen är tjuriga för att de förlorat makten i kommunen, valde dock att återremittera beslutet under måndagens fullmäktige.

I samband med detta möte valde några av invånarna att manifestera mot förbudet. Bland dessa återfanns representanter för Grön Ungdom.

Demonstranterna hade tillstånd att manifestera utanför kommunhuset, vilket samtliga partier accepterade fullt ut. Några av demonstranterna valde dock att gå längre än så genom att ta sig in i lokalerna där kommunfullmäktige hade möte. Väl därinne störde man mötet så till den grad att man fick avbryta det hela under en längre tid.

Louise Erixon (SD) förklarar hela händelsen i en insändare till lokaltidningen Sydöstran. Bl.a. förklarar hon det hela med dess ord.

”I denna tillståndsansökan skrev arrangören att man ville få lov att genomföra demonstrationen utanför ingången till Furulundsskolan (där våra möten äger rum) – något som för mig var en självklarhet att de skulle ha rätt till…//…Demonstrationen fortsatte in i själva lokalerna – vilket jag möjligen hade kunnat låta rinna mellan fingrarna då det gick lugnt till – om det inte vore så att det därefter fullständigt urartade när demonstranterna, då det parlamentariska mötet inleddes, störde ut det så att det inte kunde fortlöpa”

Det är lite av den varan som symboliserar socialismen, vilket inte minst SD, men också en del borgerliga partier fått erfara. Argumentera mot allt ni ogillar och lyssnar ingen, se till att förstöra så mycket ni kan och hjälper inte det…använd våld.

Nu får Louise Erixon mothugg av en äldre herre från orten.

”Även om det inte var rätt av ungdomarna har jag personligen full förståelse för deras protest – ett mänskligt agerande mot försök att genomdriva ett inhumant beslut…//…Tänk att man kan känna sig så hotad av två ungdomar med pappersmugg och några slantar”

Som jag förstår det hela, så handlar det inte om några ungdomar och slantar, utan att de ansåg sig ha rätten att störa ett möte där valda kommunpolitiker hade möte gällande ett demokratiskt valt beslut. Lek med tanken att NMR närvarat och tyst manifesterat med sina ”Tyr-runor” under pågående möte.

Den äldre herren var förövrigt arrangör av denna illustra samling demonstranter och på samma vis som ägare av Facebook-grupper ska tvingas radera alla ”ovärdiga” kommentarer, borde väl en arrangör stå till svars för allt som deltagarna hänger sig åt? Nämnde herre är socialist, om någon nu trott något annat, avskyr Sverigedemokraterna, är flitig skribent på insändarsidorna i lokaltidningarna och är administratör i Facebook-gruppen ”Sölvesborgs SD-styre under luppen”.

Den 79-årige mannen såg inte detta mötessabotage som allvarligt, men det gjorde kommunfullmäktiges borgmästare som överväger att polisanmäla händelsen.

 

6 thoughts on “Mötessabotörerna

  1. Miljöpartiet är inte så stora på landsbygden eftersom dom flesta som bor där kan mer om miljön än Miljöpartiet.

    I Sölvesborg fick Miljöpartiet 1,42%.

  2. Givetvis ska det polisanmälas. Störa kommunala möten kostar pengar för de enstaka skattebetalare som drar sina strån till det gemensamma. Varför finns det inget genuint samarbetsklimat? Störa kommunala möten är ingen bra åtgärd för samarbete. Jag ser inget positivt i det.

  3. Det är inte lätt för grön ungdom, för att kunna tänka måste man
    ha något att tänka med, och det tycks inte många ha i hela det
    partiet.
    Den äldre herren däremot han är en typisk Sosse, han har säkert
    röstat på Sosseriet i hela sin livstid, oavsett vilken politik dom för,
    det tråkiga är att det ännu finns allt för många kvar av hans sort.

  4. Gammgubben börjar kanske bli senil?
    Kanske måste man omvärdera professorn i Umeå, Mikael Hjerm, och hans uttalande om att Sverige blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenskar dör. Det kanske handlar om en omskrivning för ’sosseanhängare’?

KommenteraAvbryt svar