Imamen Samir el Refari åtalas, kallade judar för apornas och svinens avkommor


ISLAM. Imamen Samir el Refari kallade judar för ”apornas och svinens avkommor” under en manifestation i Helsingborg 2017. Nu åtalas imamen bakom uttalandet för hets mot folkgrupp, enligt Sydsvenskan. Tyvärr bakom betalvägg. 

-Pettersson trodde inte det skulle bli något åtal mot imamen men nu när det blir det hoppas jag han får lika hårt straff som de svenska pensionärerna som döms för hets mot folkgrupp.

Sedan kan åklagaren fortsätta med resten av det Svensk-Palestinska Centret i Helsingborg. Bilden ovan hämtades på Facebook sida idag, och det är inte det enda.  

TIDIGARE 2017-08-15. Muslimerna är apornas och svinens avkommor

ISLAM. Rubriken ovan är lite omgjord. I originalet stod det judar och det är nog förklaringen till att det inte väckt så stor uppmärksamhet.  

En imam vid en moské i Helsingborg kallade judar för apornas och svinens avkommor.

I Helsingborg hölls i slutet av juli demonstrationer, som har blivit polisanmälda för att det har förekommit antisemitiska uttalanden.

Det var imamen Samir el Refari som kallade judar för apornas och svinens avkommor är imam vid en välbesökt moské i Helsingborg.

Vad ni är noggranna med detaljerna i talet. Jag minns inte alla detaljer, för det var improviserat. Jag hade vägarna förbi en demonstration, och ungdomarna som känner igen mig sa att jag måste hålla ett ord, säger imamen Samir el Refari.

Han påpekar att detta uttryck är vanligt förekommande i Mellanöstern och det syftar på extremistiska israeler som ockuperat Palestina. Men nu när det har blivit uppmärksammat, skulle han kanske vara mer försiktig med att använda det uttrycket, säger han.

Moskén i Helsingborg där imamen predikar, är en av de två mest välbesökta moskéerna i staden.

-Pettersson säger att imamen ljuger. Det var inget improviserat tal, Samma ord står på ”palestiniernas” hemsida och att påstå att det syftar på de extremisraeler som ockuperat ”Palestina” är också lögn, uttrycken och förföljelsen av judar fanns långt innan staten Israel bildades.

Imamen hänvisar också till att det är vanligt i Mellanöstern och det tror jag på. Men i Mellanöstern är det tillåtet att slå kvinnor och vanligt med mord och krig, tycker han att det också ska vara tillåtet i Sverige?

Till media och myndigheter vill jag ställa frågan: Var är konsekvensneutraliteten? Om någon hade kallat muslimerna för det jag gör i rubriken hade det varit förstanyheter i en vecka. Åtal för hets motfolkgrupphade redan varit väckt och politiker hade stått i kö för att fördöma.

Tidigare på bloggen…

Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Imamen Samir el Refari åtalas, kallade judar för apornas och svinens avkommor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: