Har MP glömt Kina?

KLIMAT. Miljöpartiet vill att EU straffar USA med klimatavgifter på amerikanska varor. Partiet anser att USA smiter från sitt klimatansvar, skriver Aftonbladet

-Pettersson undrar om Miljökommunisterna glömd Kina som ska bygga 216 nya flygplatser och tusentals nya kolkraftverk…en annan ska är att hotet är löjligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

28 thoughts on “Har MP glömt Kina?

  1. Hur mycket skatter/ avgifter är det inte som MP håller på med.
    Vitskatt på alla vitvaror fick de igenom.
    Elektronikskatten på elektronik.
    Flygskatten som är införd.
    Köttskatt vill MP och V införa.
    Det är även förslag med klädskatt på kläder.
    Skulle inte förvåna med miljöskatt på allt syntetgummi.
    När syntetgummi är en petroleum produkt.

    • Vore det inte enklare och billigare så här. En enda lag, enda tillåtna bostaden är naturliga grottor, enda tillåtna klädseln är barktyg, enda tillåtna födan är att tugga rötter. Allt annat skall överlämnas till MP.

  2. En tredje sak är att i Kina fungerar skolväsendet helt överlägset vad gäller i Sverige. Det gör att elever och deras föräldrar förstår vetenskaplig sanning, så de VET att Kina kommer att blomstra inte bara ekonomiskt utan framförallt dess natur, tack vare de MILJÖSATSNINGAR KOLKRAFTVERKEN är uttryck för.
    Den ryska “klimatmodellen” visar att de har rätt, då denna är den enda av ca 70 som nära nog följer vad uppmätta (oförfalskade) data visar.

  3. Nu kommer en rapport om att sjöfarten släpper ut mer än flyget. Så nu ska väl det förbjudas också. Är väl snart bara segelflyg segelbåt och cykel som är godkänt.

  4. Det är lögn. Kina planerar inte att bygga mer än ett hundratal små moderna ”kolkraftverk” som skall drivas med naturgas. Däremot har man stängt ner tusentals var år av gamla omoderna kolkraftverk. Flyg har redan ersatts med tåg redan i Kina, världens största och modernaste tågnät. De flygplatser man bygger är för små plan, det har Sverige redan byggt färdigt. Enligt klimatkonferensen släpper Kina ut hälften av vad USA släpper ut, och Kina är det enda land som seriöst gör något för att förbättra. Man leder med vattenkraft, elbilar, kärnkraftverk, vindkraftverk, och solkraftverk, det största nu 46 kvadratkilometer. Bäst att sluta läsa USA propagandan.

    • Nu har Kina redan byggt ut ca 30% av sin planerade kolkraft. Samtidigt bygger man på den kärnkraft som skall ersätta kolkraften. I takt med att kärnkraften övertar, så är avsikten att lägga kolkraften i beredskap. Nu har vad jag förstår Kina reviderat planeringen, genom att beredskapen skall upprätthållas av kraftverk som konverteras till att drivas med gas. Samtidigt ha Kina insett nyttan av mer CO2, då dess natur blivit grönare och skördarna ökat. Ju mer kolkraft desto mindre miljöföroreningar och ohälsosamma hem-miljöer i Kina, varvid överdödligheter på flera 100000 människor försvinner.

      Någon större satsning på vind- resp solkraft blir det inte utöver de “skyltfönster” man byggt längs större motorvägar/snabbtågslinjer där västerlänningar reser. Det handlar snarare om att utveckla och testa tekniker och inte gå oansvarigt snabbt fram – d v s typ vad som sker i västerländerna, som snarare förstör sin välfärd.

      • M anl av ett inlägg nedan så bör påpekas att den nya kolkraften renas från miljöföroreningar, i synnerhet jämfört med alla de öppna eldar för värme och matlagning som är vanligast i Kina fortfarande. Bli inte förvånade om det senare blir känt att Kinas kolkraft avsiktligt producerar mer CO2 än nödvändigt.

      • Planerna har ändrats. När det gäller nybyggen har man redan skurit ner byggandet med två tredjedelar. Dessutom har man rivit tusentals gamla kolkraftverk. Glöm heller inte att ett nytt modernt kolkraftverk är sista alternativet om inget annat finns som sol, vind, vatten, kärnkraft, kraftledning, osv. Dessutom, ett kolkraftverk ersätter koleldning i hemmen och företagen för värme, mat och produktion, så att bygga ett är en miljöförbättring. Man sparar inte gamla kolkraftverk för beredskap, man river dom. Man har dessutom 7 olika ”full-chain” carbon capture and storage (CCS) projekt igång, man lagrar alltså CO2 för att använda det senare för matproduktion och utvinning. När det gäller sol och vind är det bra mycket mer än ett ”skyltfönster”. Kina leder i vindkraft och det största solkraftverket är nu 46 kvadratkilometer, och växer. Mycket lite ligger vid motorvägar/snabbtågslinjer. Det är massiva installationer man kan se från satelliter.

      • Stämmer, men kol är inte längre vanligast för värme och matlagning. Naturgas, biogas, och elektricitet har för länge sedan tagit över den rollen. I Chongqing, ett område mycket rikt på kol, förbjöds bara innehavet av kolspisar och kaminer redan för omkring 20 år sedan.

    • Stämmer. Sverige leder över Kina med omkring 10% idag. Ingen betryggande ledning.

    • MP är idioter, de glömmer enormt folkrika länder som Kina Inden o Indonesien, för att inte tala Nigeria. svenska utsläpp är i jämförelse med dessa drakar som en kanariefågel fis.

  5. Hur mycket bevis behövs för att alla korkskallar ska begripa att Migrations-Partiet är vår tids största skämt? De begriper inte ett skit om vare sig miljön eller verkligheten, utan det har blivit en vansinnig religion som de basunerar ut för att skrämma folk, när de i själva verket bara är ute för att berika sig själva på andras bekostnad…

  6. Det är nu den kallaste Maj i manna-minne kan någon fråga klimat-Greta varför.

  7. Detta är väl ingen nyhet, IQ nivån hos miljöpartister är väldigt låg.
    Vi väntar på att flera grodor skall komma ut ur deras munnar.
    Att detta extrema parti får påverka politiken är skrämmande.

  8. Apropå att glömma Kina i klimatdebatten……

    Ola Wong skriver intressant i Kvartal om klimatet, samt vem vi ska rikta uppmärksamheten på. När det handlar om utsläpp, produktion och konsumtion.

    “Jag tvivlar inte på klimatkrisen, men jag tvivlar på mediabilden. ”

    https://kvartal.se/artiklar/jag-tvivlar-inte-pa-klimatkrisen-men-jag-tvivlar-pa-mediabilden/

    Några korta utdrag ur den mycket intressanta och läsvärda artikeln.

    “Det är ingen i den amerikanska energisektorn som överväger att bygga nya kolkraftverk. Under Trumps första två år som president stängdes fler kolkraftverk i USA än under hela Obamas presidenttid.”

    “Kol står för i dagsläget 60 procent av Kinas energi. Bara Kinas kol står för mer utsläpp är vad Europa, Afrika och Latinamerika släpper ut totalt tillsammans.”

    “På två år konsumerade Kina mer cement än vad USA använde under hela 1900-talet.”

    Det är bara trams att jämföra Trump och Kina. De är inte ens på samma skala vad gäller miljöproblem, menar Karl Hallding, forskningsledare vid Stockholm environment institute.

    ”Trump agerar i en marknadsekonomi där marknaden sätter gränser för dårskapen”, påpekar han och fortsätter: ”Xi har en kommandoekonomi som ungefär som Sovjetunionen en gång i tiden kan rulla ut saker som är helt kontraproduktiva både ekonomiskt och miljömässigt.”

    • Du bör kanske veta att Ola Wong numera är portad från Kina efter alla virala lögner han spritt om landet, och att han inte längre får skriva för SvD. Han mätte samma öde som Claas Relotius, killen som sparkades från tyska Der Spiegel. Claas Relotius fick sparken från den anrika tyska tidningen Der Spiegel, då han fejkade sina nyheter “avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi” och ägnade sig åt ”faktafantasi”. Der Spiegel agerade, man kallade det en katastrof som skadat tidningen rykte. Ingen tillförlitlig källa minst sagt.

      • Det är väl inte så svårt att bli portad från Kina. Speciellt om man har lite åsikter om styrelseskick och vad som händer i landet. Finns väl några kineser som vet lite mer om det.

        Vad Claas Relotius har med Ola Wong att göra, förstår jag inte. Ett långskott i jämförelse.

        Att inte få skriva på SvD, är väl inget att gråta över. Kvartal känns ju då som ett lyft.

      • Sant, inte så svårt att bli portad från Kina, allt man behöver göra är att oupphörligt bryta mot lagen. Enklast blir det att uppmana till terrorism, upplopp och sabotage av samhällsordningen. Borde det inte vara så även i Sverige. ”Vad Claas Relotius har med Ola Wong att göra” Svar, förfalskningar, du, och andra, är lika lurad av falska medieartiklar som om du fått förfalskade sedlar eller köpt en förfalskad målning. Journalisten Claas Relotius förfalskade artiklar och fick sparken från den anrika tyska tidningen Der Spiegel, då han fejkade sina nyheter “avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi” och ägnade sig åt ”faktafantasi”. Der Spiegel agerade, man kallade det en katastrof som skadat tidningen rykte. En journalist på Bonniers, en på SR och en på SvD har nu i det tysta skiljts från jobbet av samma anledning. Kvartal är en förfinad blogg.

    • Sakligt ”Det är ingen i den amerikanska energisektorn som överväger att bygga nya kolkraftverk”. Det är sant. USA är fullt utbyggt redan. 80% till 90% är redan fossilt i USA. Bara ett enda kolkraftverk bränner flera godståg kol per dag i USA. ”Kol står för i dagsläget 60 procent av Kinas energi.” Falskt. Siffran är många år gammal. Idag är det omkring 30%, och minskar. ”På två år konsumerade Kina mer cement än vad USA använde under hela 1900-talet” Falskt, men Kina har faktiskt använt mer cement än USA, USA har stagnerat, Kina har utvecklats med en hastighet upp till 24% årligen, och just nu med 6.5%. Motsvarande siffra för Sverige är 1.3%, ner 30%. ”Det är bara trams att jämföra Trump och Kina” Det är sant, Kina ligger ljusår före i utveckling, inklusive miljö. ”Xi har en kommandoekonomi som ungefär som Sovjetunionen”, lögn, man är mycket marknadskänslig, men Sverige är en sovjetekonomi.

      • Karl W och allt annat du kallar dig. Det vore intressant med en länk till det du påstår. Jag tror att det mesta är fria fantasier.

      • Apropå kolanvändning i Kina……

        Global elproduktion

        “Över hela jorden producerades det 26 672 TWh el 2018. Förbränning av kol är den metod som används mest och står för 38 procent av all elproduktion. Kina förbrukar i särklass mest kol. I Europa och Nordamerika minskar användandet av kol, men i dessa länder ökar istället förbränningen av gas. Gasen står för 23 procent av världens elproduktion.”

        “Kina är det land i världen som gör av med mest energi. Landet släpper ut överlägset mest koldioxid och förbränningen av kol är större än i alla andra länder tillsammans. Man toppar dock även ligan vad gäller förnybara energikällor och satsar stort på sol- och vindkraft.”

        https://el.se/artiklar/vilka_energikallor_anvander

        “….målet är att Kina år 2020 producerar hela 500 miljoner ton mindre kol än i dag. Kolets andel av energiproduktionen ska minskas från drygt 65 procent i fjol till under 60 procent år 2020.”

        “Kolkraftverken står också för största delen av Kinas utsläpp av växthusgaser. År 2014 släppte Kina för första gången ut mer sådana gaser än EU och USA sammanlagt, och de kinesiska utsläppen var då större än EU-ländernas också räknat per invånare.”

        https://svenska.yle.fi/artikel/2017/06/02/kina-tar-jattekliv-att-minska-sitt-kolberoende

      • Jag använder det namn som står på mitt körkort och mitt ID kort. Sedan behöver jag inte läsa länkar för att veta vad som pågår. Jag har allt omkring mig. Vill jag veta vad vädret är likt, då tiitar jag ut genom fönstret. Läs på – skärpning.

      • Peter. Glöm inte att Kina är 5 gånger så stort som USA och 140 gånger större än Sverige. Enligt slutrapporten från klimatkonferensen släpper Kina ut hälften av vad USA släpper ut. Användandet minskar inte i EU och USA, den ökar eller är konstant, men den minskar i Kina. Dina siffror är helt utdaterade sedan många år. Sverige till exempel, har knappast någon kolförbränning, men importerar massiva mängder kol-el-kraft från andra länder när kärnkraften stängs. Det glömmer debattörerna lätt. I USA till exempel sker 80% av godstransporter och 90% av persontransporter med förbränningsmotorer, så ganska lite av fossilenergin behöver konverteras till elektricitet. I Kina har godstransporter med långtradare och fossilbilar nästan upphört i jämförelse. Man blir rätt sur ibland på all denna förfalskade information. En sedel eller konstförfalskare hamnar i fängelse, samma sak borde gälla för en nyhetsförfalskare.

Kommentera