Förbjud inte vår slöja

Issan bär slöja sedan några år tillbaks, vill inte att den förbjuds i skolan och tror att ett förbud skulle skapa motsättningar.

Det här med slöjor är naturligtvis ett uttjatat ämne, men varje gång man läser en artikel om ämnet blir man allt mer konfunderad.

Enligt unga Issan är nämligen slöjan ett frivilligt plagg och inget religiöst påfund. Att hindra muslimska flickor från att bära slöja i skolan, skulle enligt henne skapa oro och motsättningar.

Det finns en del frågor kring också detta inlägg. Frågor som MVT:s journalist inte ställer.

 • Issan säger till tidningen att också de som bär slöja har rätt att uttrycka sin religion. Med dessa ord påvisar hon att slöjan är ett religiöst plagg och på Skolverkets webbsida kan man läsa följande: “Utbildningen och undervisningen i förskolor och skolor ska vara icke-konfessionell. Det innebär att det inte får finnas religiösa inslag”.
 • Issan talar om motsättningar mellan elever om slöjan förbjuds. Vilka är dessa motsättningar och mellan vilka förekommer de?
 • Issan medger att det i vissa muslimska familjer råder slöjtvång. Hur ska skolan och andra myndigheter då veta vem som bär plagget frivilligt och vem som är påtvingad det?

I artikeln uttrycker Issan en önskan att få bära slöja och samtidigt umgås med oss. Orden ger dock en del att önska.

“Då ska inte jag eller någon annan behöva ta av slöjan för att vara bland er. Alla andra får ju klä sig som de vill”

Nej Issan, alla får inte klä sig som de vill. Väldigt många arbetsplatser har klädkoder där de anställda inte får klä sig som de vill. Många restauranger och nattklubbar släpper inte in människor som bär kläder man anser vara opassande. Går du på stan för att shoppa eller för att fika med kompisarna får du knappast klä dig som du vill, för vem har sett en nudist spatsera naken på stan eller en kvinna iklädd bikini?

Fast ponera nu att slöjan är frivillig? Kan vi då i fortsättningen slippa läsa om muslimska kvinnor som springer till media och DO för att inhåva tiotusentals kronor i skadestånd då de vägrat respektera en klädkod? Har vi för sista gången läst hur skolor och kommuner köper in burkinis eller arrangerar separata badtider för muslimska kvinnor och tjejer? Är slöjan frivillig så är det väl bara att acceptera fakta och ta av den när ni stämplar in på arbetsplatsen eller besöker badhuset med övriga i klassen.

Man blir bra konfunderad. I muslimska länder slåss kvinnor för att slippa bära slöja. I det kristna Sverige slåss muslimska kvinnor för rätten att bära slöja. Förstå detta den som kan.

MVT

18 thoughts on “Förbjud inte vår slöja

 1. Snorungen borde begripa att inte ALLA bär den frivilligt…utan är tvingade av föräldrar och släktingar.

  Men det är väl för mycket begärt av en muslim att förstå att så kan vara fallet….IQ=skostorlek.

 2. Slöjan är ett religiöst attribut.

  Att prata om frivillighet att bära den, är ju bara ohederligt. Speciellt när vi pratar om barn. Det är det som skapar motsättningar.

 3. Alla typer av slöjor odyl som täcker ögon och ansikte borde totalförbjudas helt enkelt

 4. Kul grej – Issan är ett namn i stora delar av Asien för JESUS.

  Issan nämner om motsättningar mellan “elever”. Ingen etnisk svensk elev skulle riskera livet, för det blir fallet, genom att bråka med en slöjbärande flicka/kvinna (ett av syftena med slöjbärandet). Vad hon inte nämner är att motsättningen förekommer mellan olika muslimska fraktioner bland eleverna om någon muslimsk flicka inte underkastar sig. Där de radikaliserade muslimerna – nästan IS – är de ledande våldsverkarna.

  Självklart kommer familjen/klanen att tvinga sina flickor/kvinnor att bära slöja (eller värre burka mm), för annars blir samtliga mobbade av radikala familjer. T o m kan pojkar/män ur familjen få rejäla kok stryk, vilket skämmer ut dem, för att inte hålla efter sina flickor/kvinnor. Givetvis inget någon kommer att anmäla eller skylta med (tänk på att Islam är väl representerad inom svenska domstolsväsendet).

 5. Denne Issan borde backa tillbaka i tiden och se muslimska kvinnor boende i Sverige på 70-talet. Ingen bar hijab. Bara gamla kvinnor från denna kultur. Hijab är ett påbud av muslimska brödraskapet att kvinnor som flyttar till västvärden skall vara anständigt klädda och hijab är en rekommendation. Förresten muslimska brödraskapet är förbjudet i flera muslimska länder. Varför vill muslimska kvinnor som inte sympatiserar med muslimska brödraskapet gå deras ärende?

 6. Hur hamnade vi här i Sverige? Att frågor som rör en vrickad gudadyrkan med hemvist söder om Medelhavet blir ett större samhällsproblem i det nordliga Europa i landet Sverige.

 7. Enligt en annan artikel (https://www.mvt.se/nyheter/motala/skolverket-kan-inte-infora-slojforbud-om5982486.aspx) hävdar Skolverket att ett generellt slöjförbud skulle strida mot “Europakonventionen”. Vilken “Europakonvention” framgår inte men jag antar att det rör sig om den om mänskliga rättigheter.

  Tydligen ligger Danmark, Österrike, Tyskland, Bulgarien, Nederländerna, Frankrike, Belgien och Italien i ett annat Europa då de har sådana förbud. Dessutom får enligt konventionen man inte pådyvla andra sin religiösa uppfattning.

  De motsättningar som skulle uppstå mellan elever är väl den då de som saknar impulskontroll blir så till sig i trasorna att de begår handlingar som bryter mot svensk lag. Sedan kan man tycka att Ahllan kunde försett kvinnor med maskering om hen nu ville ha det så så allvetande och allsmäktig hen är.

 8. Mmmmm Issa. Det har aldrig slagit dig att redan den heliga bok som föreskriver att ni skall bära slöja, är full av påbud som skapar oro och motsättningar i samhället.
  Det kanske är dags att dra detta till sin spets.

  • Det finns inget i Koranen som anger kravet på heltäckande klädsel resp slöja mm. Detta är senare påfund, för att ta kontroll över kvinnor och deras familjer enligt div fatwor.

   • Ja därför skrev jag inte koranen, utan jag skrev helig bok. Det finns flera skrifter som är heliga.

 9. Jag hörde ett inslag på nyheterna på P3, där en kvinna se följande om NMR,
  – Förbjud dem, jag vill inte ha dom här!
  Om det finns någon rättvisa kvar i det som en gång var en demokrati vill jag säga samma sak om muslimer,
  – Förbjud dem, jag vill inte ha dom här.

 10. Svar: I “sverige” pågår en islamisering som de muslimska kvinnorna och barnen indoktrineras i. I de redan islamiserade länderna har nackdelarna uppdagats, dessa vill då kvinnorna befria sig ifrån.
  Inom ett sekel troligtvis tidigare kommer både män och kvinnor att omskäras i “sverige” och steningar kommer att bli vanliga ‘straff’. Om inget görs vill säga, som att rösta på partier som vill stoppa massinvasionen mm.

 11. Vi ska kanske införa obligatorisk ansiktsmask
  och kapuschong för alla svenskar.
  Då behöver inte vi heller bli identifierade!
  Då kan vi alla sväva omkring som spöken i
  samhället – vilken lycka!

  Nej! – spöken passar inte i svenska samhället!
  => ut eller identifiera alla!

  Det borde vara demokrati!

 12. Den som vill bära slöja söker sig i första hand till något arabiskt land.

Kommentera