Det beror inte på klimatförändringarna, TV4


MEDIA. I går kväll sände TV4 årets Unicef-gala som samlade in 25.500 nya världsföräldrar, vilket ger 30,6 miljoner kronor på ett år – ett resultat som Unicef gläds åt, säger vice generalsekreterare Per Westberg.

Tv4 skärmdump

-Pettersson är inte så imponerad. För 2019 uppgår utgiftsområdet Internationellt bistånd till 44,9 miljarder kronor, varav Sida hanterar 42,2 miljarder kronor. Dessutom betalar Sverige brutto 43 miljarder i EU-avgift varav en del går till bistånd.

Så det som kommer in genom Unicef-galan är försumbart och felräkningspengar. Troligen är galan mest till för att lätta samvetet hos diverse kändisar och givare.

Programledare var Jenny Strömstedt och Daniel Norberg, tyvärr tjatade de om att barnen svalt och hade ett elände på grund av klimatförändringar, alltså rena lögner.

Jenny Strömstedt som troligen inte skrivit manuset, sade upprepade gånger, att cykloner som drabbade barnen beror på klimatförändring och att barnen är undernärda beror på klimatförändringarna. 

Sanningen är att cykloner inte har blivit fler eller starkare och vettiga regeringar borde förbereda befolkning, likadant med undernäring och svält. De flesta länder i Afrika är enormt rika och skulle inte ha några problem att försörja befolkningen med vettiga politiker i ledningen. Det är politik, inkl. krig, korruption, felaktigt bistånd och vanskötsel som gör att folk i Afrika råkar illa ut och barn svälter, inte klimatförändringar.

-Pettersson säger att TV4 borde skämmas för att bidra till att ge barn och lättlurade klimatångest.

Rädda Afrika − Stoppa biståndet och slöseriet!

INVANDRING. Rädda Afrika – Stoppa biståndet, var från början en insändare jag skrev i lokaltidningen och Kvällspressen för över tio år sedan. Det blev en viss uppståndelse och Sida gick i svaromål och talade om hur fel jag hade och hur duktiga de var.

Biståndsbudgeten är med nästan 45 miljarder större än någonsin. Men biståndsmyndigheten Sida saknar kapacitet att hantera alla pengar. Det medger till och med Sida-chefen Carin Jämtin (S). Sida kan inte göra av med pengarna utan skänker bort ungefär hälften av pengarna. Andra kallar Sverige för FN:s Jultomte.

Sverige har fortfarande som mål att en procent av bruttonationalinkomsten ska gå till bistånd. Det är inte rimligt att betala ut en procent av skattebetalarnas pengar varje år utan att ha en plan för hur pengarna ska användas. FN tycker 0,7 procent i bistånd räcker och i genomsnitt ger världens rika länder 0,3 procent av BNI i bistånd.

Läs mer på SVT…

Lägg ner det långsiktiga biståndet, vi ser idag resultatet av 60 års biståndspolitiken och borde ställa oss frågan om vi är stolta över resultatet? 

Sverige har de senaste 3 åren vräkt 100 miljoner om dagen över världen i bistånd, mer än 100 miljarder på 3 år. Är vi nöjda med resultatet över arbetet med att flytta pengar från världens högst beskattade folk till korrupta politiker, krigsherrar, vapeninköp, dyr administration och västerländska konsulters lyxliv.

Afrika är inte fattigt, det har enorma tillgångar. De har folk och råvaror, de har gått om plats och är inte överbefolkat. De har på många håll ett klimat som tillåter många skördar om året. Afrikanerna är i grunden rika.

Afrikanerna har svårt att utnyttja de enorma tillgångar eftersom biståndet tränger undan privata initiativ och i stället för privata företag som är tvungna att ta reda på vad invånarna behöver och vad de är beredda att betala så får vi korrumperade politiker och tjänstemän som styr och ställer efter sina egna behov.

Det går inte att utveckla en individ, ett folk, ett land eller en kontinent om du tar ifrån dem ansvaret för utvecklingen. Detta oavsett tjänstemän, konsulter och politiker från den rika världen säger. – De lever gott på biståndspengarna och är livrädda för att dessa ska försvinna – De har i 60 år åstadkommit mer elände än vad de gjort nytta. Jag för min del tror att både Sverige och Afrika hade varit betydligt rikare idag om vi undvikit att slänga 1000-tals miljarder över den ”svarta” kontinenten det senaste dryga halvseklet.

Det enda rimliga biståndsmålet måste vara att göra fattiga länder oberoende av bistånd eller som Afrikanerna själva säger − Bistånd leder till rika regeringar och fattiga människor.  

En bild på hur stort Afrika är. Afrika är rikt, där finns allt som behövs för ett bra liv, råvaror, mat, en miljard människor, det som saknas är ansvarsfulla politiker och det kan inte vi hjälpa dem med.

Biståndet bygger på antagandet att folk får det bättre på grund av bistånd. Vi har facit, biståndet hjälper inte de fattiga i Afrika.

2015-10-02_1617

 

Vi hör ofta att det är torkans fel att miljoner människor svälter i Afrika och speciellt på Afrikas horn i Somalia och grannländerna. Inget kan vara mer fel, i Sverige har vi torka varje år då det inte går att odla något, här kallas det vinter och då får man helt enkelt samla i ladorna för att klara ”torkan”.

Titta på filmen nedan, från Somalia, och fråga er varför afrikanerna inte samlar i ladorna. Fråga er också varför svenska media enbart visar dammiga ökenbilder i nyhetsreportage från området.

Felet är inte torkan utan politikernas. Grov vanskötsel av de offentliga finanserna, grov förskingring av statens tillgångar, storskalig förskingring av biståndsmedel. De offentliga finanserna används till ledarnas lyxliv. Bistånd säljs vidare till högstbjudande och används för utpressning osv. osv. I Somalia och andra länder håller sig regeringarna kvar tack vare biståndet, militärt och civilt.

I Somalia finns naturtillgångar som guld, silver, tungsten, mangan, kalksten, gips, järn, krom, nickel, uran, olja och gas. Inget av detta utvinns dock.

Boskap finns i mängder och de äter inte sand. I Somalia odlas bananer, majs, dura, hirs, vattenmeloner, mango och alla sorters frukter. Bananer och levande djur är stora exportprodukter. Det odlas också ris över hela landet.

Somalia liksom resten av Afrika är oerhört rikt. Afrikaner behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att börja ta vara på de enorma rikedomar som finns över hela kontinenten.

-Pettersson menar inte att Kayembe ska svälta ihjäl, naturligtvis behövs akut bistånd till exempelvis flyktinglägren och vid jordbävningar och andra naturkatastrofer. Men afrikanerna måste lära sig att inte skaffa fler barn än de kan försörja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Det beror inte på klimatförändringarna, TV4

 • Det får vara nog nu

  Skicka texten till TV4.

  Gilla

  • Stenbock

   Och översätt gärna nödmynten,till Euro. Det blir knappt 4 miljoner av den valutan !!
   En skamsumma när man tänker på vad Lövén % Co offrar på arabiska o. afrikanska invällare…. enbart i Abzurdien.
   F.ö. har ”klimatet” försämrats ytterligare i syd.
   Nu ligger det snö i luften…

   Gilla

 • Treb

  Hur mga nya ”överbefolkare” räcker det till??

  Gilla

 • Stenbock

  Vet inte hur ni har det norr om Åsen ? Men vi söder om har nu upptäckt att ”Klimatuppvärmningen” har upphört.
  I dag ligger temperaturerna kring knappt 10 grader och i morgon förespås + 6 !! Detta i Maj,som kallas vårmånaden. ;(
  Vill minnas att det var betydligt varmare i min barndom. I skolan sjöng vi då ,”nu är det vår nu får vi gå utan strumpor och skor ”…
  I den storm som nu råder utmed västkusten,(efter Heliga Gretas profetia) kan vi varken gå utan strumpor,eller i kortbyxor !
  Upprepar,det var bättre på gamle Kungens tid ! (Oscar II)

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Skogsmullemilitarismen håller sin hand över tv-bolagen.

  Gilla

 • SVENSK

  Precis, enl Lars Bern så har to m både antalet och styrkan på Cyklonerna MINSKAT enl statistiken. Cykloner kallas i västerlandet för Orkaner och i övrigt för Tyfoner eller Cykloner, alla är samma sak! Orsaken till större skador är bl a befolkningsökningen i U-länderna som gör att de måste bosätta sig på olämpliga, låglänta och i övrigt utsatta ställen! T ex i Bangladesh.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: