Kör bara rika bil

Klimathysterin når nya höjder och längst går föga förvånande Miljöpartiet.

Miljöpartiet ligger fortfarande och dansar kring riksdagsspärren (4% i den senast sammanslagna räkningen). Det borde förvåna alla som ser miljön som det största hotet mot mänskligheten, men förvånar kanske inte när man tar del av de förslag som miljöpartister för fram.

Karolina Skog är ekonomiskpolitisk talesperson i Miljöpartiet. Hennes nya förslag i klimatdebatten är att sluta subventionera reseavdrag och bilförmåner för rika som kör bil till och inom våra större städer.

Nu tänker ni som jag. Är det bara rika som kör bil till och i våra större städer? Hur är det med alla som dagligen pendlar till sina arbeten i både mellanstora och större städer? Är det bara rika människor? Jag menar snickare, sjuksköterskor, butiksanställda, verkstadsarbetare m.fl.

Varför tror Skog att borttagna subventioner till rika påverkar klimatet på ett positivt sätt? Varför tror Skog att rika sätter sig i en buss eller på ett tåg om de ska in till stan? I min okunniga värld är det inte den som kör bilen som är klimatboven, utan bilen han/hon kör. Menar Skog att en snickare i en bil släpper ut mindre avgaser än hjärnkirurgen i sin?

Sedan har vi av naturliga skäl alla de medborgare som tvingas ta bilen till jobbet, när de ska idrotta, handla eller skjutsa barnen till skolan. Jag talar om alla de hundratusentals svenskar som inte har tillgång till tunnelbana, pendeltåg eller täta bussturer. Dessa bilister släpper ut lika mycket miljöfarliga gifter som läkaren, advokaten och direktören i sina bilar. Om inte bilister på landsbygden subventioneras dör landsbygden lika snabbt som en nyfångad fisk på land, samtidigt som de rika sätter sig i sina bilar oavsett subventioner eller inte.

”Titta dina barn i ögonen och berätta att det viktiga nu är att ta strid för fortsatta bilförmåner”

Säger Karolina Skog (Mp). Är det inte bättre att skapa förutsättningar för människor att ta sig från punkt A till punkt B utan att ta bilen, detta oavsett om du bor i centrala Stockholm eller i Arvidsjaur och måste till jobbet dag som natt?

Det finns en dubbelmoral i Miljöpartiet som heter duga. Minns Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström som efter en semesterresa till Kap Verde motiverade detta med orden ”Jag är inte perfekt” eller som Per Bolund sa i gårdagens Rapport angående den nya flygplats som nu byggs i Sälen.

Det finns också en dubbelmoral hos de ungdomar som nu skolkar skolan i sant ”Greta-manér” för att istället protestera mot klimatförstöringar, men som samtidigt jublar högt när föräldrarna bokat in Thailandsresan till jul och när de får den senaste mobilmodellen i födelsedagspresent.

 

7 thoughts on “Kör bara rika bil

 1. Ett abstrakt miljöhot som Sverige inte kan påverka passar bra in när man inte vill tala om akuta problem som grönsakskommunisterna har ställt till med.

 2. Alla fattig pensionärer ska inte få köra sin gamla bil. Bränlet är dyrt.

 3. Man förstår att MP har bråttom vad det gäller miljön!

  Inom en för snar framtid är Kalifatet här och då blir det väl kanske lite si och så med klimattänket!

 4. Kanske bättre att dom hade gjort något åt kriminaliteten!

  Att man måste köra sina barn och ungdomar överallt för att minska risken för att dom skall bli rånade, misshandlade och våldtagna gynnar väl knappast miljön eller hälsan!

 5. Vi är relativt duktiga på miljöarbetet i Sverige. Visst finns det massor av saker, som gemene man skulle kunna göra, som ytterligare förbättrar det.

  Fast miljöpartiet har lite svårt för proportioner och realism. I sin syn på att ta fram förnuftiga förslag och bra åtgärder, för en förbättrad svensk miljöpolitik.

  En lite relevant jämförelse bara så ni förstår proportionerna.

  ”Tre svenska företag, H&M, Ericsson och Electrolux, står tillsammans för ett större utsläpp av växthusgaser än hela Sverige som nation årligen, visar en kartläggning som Dagens Industri gjort.

  Företagen släpper tillsammans ut 108 miljoner ton koldioxid varje år om man räknar deras verksamheter över hela världen.

  Sveriges konsumtionsbaserade utsläpp är 101 miljoner ton varje år.”

  https://www.di.se/hallbart-naringsliv/tre-bolag-varre-an-hela-sverige/

 6. Helt otroligt att de håller på att jiddra om miljön hela tiden, då Sverige befinner sig i kris och det finns flera akuta och större problem som behöver lösas. Följande är bara några få exempel: Sjukvården har havererat, pensionärerna får det allt sämre, gamlingar rånas, unga tjejer blir utsatta för gruppvåldtäkter, våldsbrotten ökar, skolan behöver förbättras etc.
  Detta överdrivna miljöengagemang är endast ett verktyg för att flytta fokus från betydligt viktigare och allvarligare saker, samt för att göra folket mindre medvetna om de försämringar som görs ute i samhället.

 7. MP, har börjat fatta att skattesäcken har börjat krympa. Nu gäller det att höja skatterna så 7 klövern kan ta in ännu mer parasiter.

Kommentera