När jag inte bär hijab, då känner jag mig fri

ISLAM. En iranska som protesterar mot huvudduken. ”När jag inte bär hijab, då känner jag mig fri”. Shaparak Shajarizadeh tog av sig sin huvudduk i protest mot de islamska lagarna om obligatorisk hijab och tvingades fly från landet. 

38 års fängelse för protester mot det SVT uppmuntrar

ISLAM. Medan SVT anställer radikala islamister som sprider islamistpropaganda, hat mot SD och Israel så döms kvinnor i Iran som vägrar bära slöja till 38 års fängelse. 

Läs mer på Samnytt

Den iranska människorättsadvokaten Nasrin Sotoudeh har dömts till sju års fängelse, rapporterar AFP med hänvisning till Irans statliga nyhetsbyrå. Sotoudehs make Reza Khandan uppger dock på Facebook att domen bara är en del av ett mera omfattande straff på totalt 38 års fängelse och 148 piskrapp.

Nasrin Sotoudeh har bland annat försvarat kvinnor som åtalats för att inte ha täckt sitt hår.

Hon greps i somras och anklagades för spioneri, för att ha spridit propaganda mot den islamska staten Iran och för att ha förolämpat Irans högsta ledare.

Nasrin Sotoudeh dömdes till fängelse även 2010 men släpptes efter tre år då hon avtjänat halva sitt straff. Hon har tidigare belönats med EU-parlamentets prestigefyllda Sakharov-pris för sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Washington Post

Amnesty pressmeddelande

Nasrin Sotoudehs hemsida

-Pettersson noterar att dagarna efter denna groteska dom så väljs Iran in i  UN Women, ett FN-organ som arbetar för kvinnors och flickors rättigheter. Vore det inte så tragiskt skulle man kunna tro det är ett skämt.

Twitter

Var är protesterna? Var är utrikesminister Margot Wallström? Wallström skriver på twitter om kvinnors rätt till styrelseposter i Sverige, jag tycker hon har viktigare saker att ta tag i…

Dags för Sverige att gå ur FN, och i ett första steg dra in de enorma bidrag Sverige skänker till denna korrupta organisation…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “När jag inte bär hijab, då känner jag mig fri

 1. Var finns Me Too?
  Har de missat hela muslimska fantasivärlden?
  Var det viktigare att ”sätta dit” någon för att
  ha våldtagit en kvinna i en badtunna för 17
  år sedan?
  När de dessutom inta var ensamma i tunnan.
  Jag upplever att Me Too har fel på siktet.
  De skjuter på fel mål.
  Eller är de bara kvinnor utan särskild kompetens?

 2. Får man säga så, är inte det en kränkning mot den fredliga religionen Islam och dess heliga anhängare muslimerna som inom kort har tagit över hela Folkhemmet, vad säger och tycker 7 klövern och det övriga mångkulturälskande etablissemanget om detta ?

Kommentera