MP: Bara risk för elbrist när elen behövs som bäst


SKATTER. Larmen om riskerna för en kommande elbrist i Stockholm tonas ner av miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP). – Det gäller bara de allra kallaste dagarna om året då folk slår på kaffebryggaren eller ska duscha, säger Luhr till SvD, som tyvärr har artikeln bakom betalvägg. 

-Pettersson har absolut inte klimatångest men jag är lite orolig för vad extremisterna i Miljöpartiet kn ställa till med. Stockholms miljöborgarråd Katarina Luhr (MP) avfärdar i SvD farhågorna för elbrist i Stockholm när Värtaverkets elproduktion nu stängs ner med att det bara blir elbrist när det är som kallast och elen behövs mest.

Stockholmarna kan trösta sig med att det bara blir elbrist i huvudstaden när det är kallt på vintern och då i synnerhet på morgonen när man vill duscha, äta frukost och ta den eldrivna tunnelbanan till jobbet.

Miljöborgarrådet verkar eller inte vara bekymrad över att nedstängningen leder till en nettoökning av CO2-utsläpp med 50 000 ton om året.

Nåväl, det är bara att tacka alla som röstade på MP om det värmer.

TIDIGARE 2019-04-27. Chockhöjda skatter – akut elbrist hotar Stockholm

ENERGI & SKATTER. I ett kraftvärmeverk produceras el, och den värme som bildas vid eltillverkningen överförs till fjärrvärmesystemet. På så sätt utnyttjas det använda bränslet mycket bättre. Verkningsgraden i anläggningen ökar från cirka 30–40% till runt 90%. Kraftvärmeverk kan eldas med fossila bränslen som kol, olja och/eller naturgas. Idag blir det dock allt vanligare med förnybara energikällor som avfall, biomassa, pellets, ved, träflis från energiskog och liknande. Ett kraftvärmeverk kan dessutom drivas med kärnbränsle.

Nu har skatterna alltså höjts så mycket att inte ens kraftvärme är lönsamt i Stockholm. Pettersson som levde i tron att det var fiffigt och miljövänligt att producera el OCH värme samtidigt. Särskilt med skogsrester eller sopor som råvara.

Ökade utsläpp och lägre skatteintäkter än beräknat. Det är resultatet av regeringens ”chockhöjning” av skatterna på fossila bränslen för kraftvärme, skriver sex energiföretag i en debattartikel på Altinget.

En åttadubbling av koldioxidskatten och en tredubbling av energiskatten väntar, enligt debattörerna, som tror att det kommer leda till en förtida nedstängning av svenska kraftvärmeanläggningar. De spår att minskad inhemsk produktion i sin tur kommer öka koldioxidutsläppen när utebliven elproduktion måste ersättas.

Debattörerna efterlyser nu en vettig och långsiktig politik. ”Inte ogenomtänkt plakatpolitik som motverkar sitt eget syfte – och som definitivt inte borde kallas för ’grön skatteväxling’”, skriver debattörerna.

-Pettersson säger att många gör sitt bästa för att spä på klimatskräcken, jag är inte orolig för klimatet utan för vad miljömupparna kan ställa till med om de tillåts härja som idag…

Miljöpartiets förslag och dröm för glesbygdsbor och alla andra utom nomenklaturan….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “MP: Bara risk för elbrist när elen behövs som bäst

 • Golonka

  Bygg ett kolkraftverk i Barsebäck, som bara spyr ut rök. Elda med importerat brunkol, så luktar det illa också.

  Kärnkraft är däremot klimatsmart.

  Gilla

 • Konkel.

  Stockholm borde i alla falls luta elda med ryskt kol i sitt värmeverk.
  Men miljötalibaner brukar inta ta hänsyn till när de själva skitar ner.
  Har Lövins make slutat köra sin diesel-slukande amerikanare?
  Eller flyger inte Miljö-talibanerna längre mellan Bromma och Arlanda.

  Gilla

  • Macke

   Från MP med Isabella Lövin är det största tystnad och locket på med träflis som importeras, till den nya bio-kraftvärmeverket som är byggt i Värtan
   Från den pågående och även illegala skogsskövlingen av Amazonas regnskogar i Brasilien.
   Skogsskövlingen av regnskogen förstör hela ekosystemet för all framtid.
   Träfliset skeppas på bulkfartyg, vilket tar 3! veckor att gå till Stockholm.
   Kolet skall fasas ut till -20.

   ”Amazonas regnskog kan värma din lägenhet i vinter”
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/amazonas-regnskog-kan-varma-din-lagenhet-i-vinter/

   Gilla

 • Fjodor

  Så el-bristen uppstår bara när folk använder el? kom miljöpartisten på det själv eller krävdes det åratals utredningar av tjänstemän och kommittéer?

  Gilla

 • turrim

  Ytterligare en av Miljöpartiets pippi-idéer blir nu en förlustinvestering, fjärrvärmen. Vi måste återgå till kakelugnar som eldas med vad?

  Samma med elbilar, eltåg. elcyklar, hissar och elfärjor. Men det spelar ingen roll för inget fungerar ändå om man skulle lyckas trampa sig fram till arbetet, affären eller vårdcentralen.

  Dessutom ska det bli varmare säger ”klimatexperterna” lika med luftkonditionering i bostäder m fl. Då får vi eltoppar och black-out även på sommarhalvåret.

  Det du Katarina Luhr är så du vill ordna det för dina väljare!!

  Gilla

 • Tony

  En Miljöpartist uttrycker sig efter vad dom har förstånd till,
  och då förstår ni själva vilken nivå dom ligger på!

  Det är ju bra med El när vi inte behöver den????? Jösses!

  Gilla

 • Mm

  Tok&Hittepå MP igen, mera elprylar full fart i partiet.

  Gilla

 • Golonka

  Enbart en miljöpartist kan göra ett så dumt uttalande. Nivån är som i Kalle Anka: ”Öh, vadå punktering, däcket är ju bara platt nertill”.

  Gilla

 • centurion

  Det låter ju kanonbra ! ingen el till tunnelbanan måste ju innebära att det blir slut på att utverka nya svenska Medborgarskap… Kan sen bli spännande för barnbarnen att få uppleva stenåldern i realtid. Miljöpartiet — visionärerna som driver oss framåt — MOT AVGRUNDEN !

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Är MP dumma i hela huvudet eller gör de sig till?

  Gilla

  • Anders

   Nej, dom är verkligen så dumma hela bunten.
   Det som är det mest skrämmande är att det finns personer som röstar på dom, om dom får fortsätta hålla så hamna Sverige tillbaka i stenåldern, det i kombination med den muslimska invandringen

   Gilla

  • Stenbock

   Nej av Dårlandets c:a 75 %,utgör dessa Gröna kommunister de absolut dummaste tätt följda,av C-partister ! FP har Stenbock redan avskrivit som parti….

   Gilla

 • Argus

  På Thomas Gürs Facebook: ”Chang Johannes Frick LOL – det som händer ”de allra kallaste dagarna” är att SvK tvingas koppla bort delar av Stockholm från elnätet för att nå balans.
  Jag vill se Södermalm överleva en timme utan Instagram.”

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Det är inte bara fråga om kaffe och varmvatten en kall vinterdag. Många behöver också el för uppvärmning av bostaden när det är kanske 20 gr kallt ute på natten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: