Cantwell på Aftonbladet försvarar att en bidragsberoende våldtäktsman får stanna i Sverige

BROTTSLIGHET. Som vi skrev för några dagar seden så dömdes Hanad Mohammed, en somalisk våldtäktsman i Tingsrätt och Hovrätt till utvisning vilket Högsta Domstolen rev upp med minst möjliga marginal.

Oisin Cantwell skriver en försvarskrönika i Aftonbladet, där det bland annat undras om folk verkligen läst domen.

-Pettersson tycker inte domen behöver läsas, utvisning ska vara obligatoriskt vid våldtäkt och andra grövre brott. Högsta Domstolen mendade ocks att herr Mohammeds anknytning till Sverige var så stark så det inte finns synnerliga skäl för utvisning. Precis som våldtäkt inte är skäl nog och räcker det borde en vuxen man som inte lärt  sig svenska och inte kan försörja sig själv bara det vara skäl för utvisning.

 • Oisin Cantwell på Aftonbladet glömmer några detaljer när han försvarar somaliern och HD:
 • Herr Cantwell nämner inte att Hanad Mohammed
 • -inte kan svenska trots att han påstås ha stark anknytning till Sverige och har varit här sedan 2009
 • -måste ha tolk
 • är arbetslös
 • lever på bidrag
 • Mohammed har fru och barn i Somalia
 • Oisin kanske har varit på Meskalinet igen
Cantwell skriver på Facebook vad han vill göra med några “lantisar”

TIDIGARE 2019-04-24. Somalisk våldtäktsman dömd till utvisning får stanna, varit i Sverige länge…

BROTTSLIGHET. Både tingsrätten och hovrätten dömde den somaliske våldtäktsmannen till utvisning. Nu har Högsta domstolen – med minsta möjliga marginal – beslutat att 33-årige Hamad Mohammed får stanna kvar i Sverige efter avtjänat fängelsestraff. Motiveringen: Han har varit i landet i mer än fyra år.

Den 33-årige mannen kommer från Somalia, men har haft permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 2010. Under tiden i Sverige har han vid fyra tillfällen dömts för mindre allvarliga brott som resulterat i bötesstraff – för ringa narkotikabrott, olika trafikbrott och rattfylleri.

I juni 2018 växlades brottsligheten upp. Då våldtog 33-åringen en kvinna i Linköping. Eftersom hon sov när övergreppet inleddes befann hon sig i en särskilt utsatt situation.

När fallet gick till domstol landade Linköpings tingsrätt och Göta hovrätt i samma slutsats. 33-åringen dömdes till ett år och tio månaders fängelse, samt utvisning ur Sverige i tio år.

Fallet överklagades till Högsta domstolen, som trots Riksåklagarens protest valde att ta upp fallet.

På onsdagen meddelade man sin dom: Utvisningen mot 33-åringen rivs upp. Han får stanna i Sverige efter att han avtjänat ett fängelsestraff på två år och två månader för våldtäkt.

Huvudskälet till att utvisningen nu rivs upp är den tid som mannen vistats i Sverige. Lagen säger att det krävs ”synnerliga skäl” för att utvisa den som haft uppehållstillstånd i landet i mer än fyra år, vilket mannen har haft.

I domen står: ”Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet kan det inte anses föreligga synnerliga skäl att, med avsteg från den utgångspunkt som gäller i fråga om utlänningar som har vistats i Sverige en längre tid, utvisa NN. Beslutet om utvisning ska därför upphävas.”

Två av de fem domarna, däribland HD:s ordförande Anders Eka, anser att utvisning borde ha dömts ut. I sin skiljaktiga mening skriver de två justitieråden: ”Sammantaget kan NN:s anknytning till Sverige, trots den tid han har vistats här, inte sägas vara stark. Brottets allvar är ett tungt skäl för utvisning. Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet väger brottets karaktär och allvar så mycket tyngre än de omständigheter som talar mot utvisning, att det föreligger synnerliga skäl för att utvisa honom.”

-Pettersson säger att det är ännu värre än det ser ut, mycket värre. HD:s avgöranden är vägledande för resten av Sveriges domstolar. Denna dom kommer nu att utgöra prejudikat för hur övriga domstolar bör förhålla sig.

Högsta Domstolen pressmeddelande

Varför Stefan? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Cantwell på Aftonbladet försvarar att en bidragsberoende våldtäktsman får stanna i Sverige

 1. Den “gode” Cantwell är inte så lite stoisk i sin rättspatos, han måste helt enkelt vara nöjd med samhället som det ser ut. Följa lagen och försvara demokratin, absolut, men blicken måste vara fäst på händelseutvecklingen i samhället. Är han emot straffskärpningar generellt, eller bara när det gäller invandrare?

 2. Cantwell släpptes ur mee too härvan ganska snabbt. Han hade väl bara agerat grisigt verbalt. Nu börjar han få luft under vingarna igen. Trots att det är samma kräk bakom tangenterna.

  Hans kollega Virtanen, jaa vad skyller han på?
  “Fredrik Virtanen: ”Det gick åt helvete – kokainet behövdes hela tiden”

  Vicket rövhål.

 3. Det är just därför som Sverige inte har en Chance att överleva som nation,här är allt för många korkskallar som inte har, och inte vill fatta att det kommer att sluta med en skräll.

 4. Ja när man är så jävla korkad att man tror att man kan prickskjuta med ett hagelgevär, då får man anställning på Aftonblaskan+ Ja herregud?

 5. Cantwell får gärna bekosta det kriminella tillskottet med sina pengar, men jag accepterar inte att ett öre av mina skattepengar går till den kriminella inflyttade. Det är så gement mot skattebetalarna, så det går inte att fatta. Han ska bara utvisas.

 6. Och varför får idioten fortsätta på Aftonbladet Kunde vi inte ha sluppit honom också i samband med metoo.

 7. Inget att förvåna sig över. Oswald Cantarell är ju av samma sort själv han var i frysboxen länge efter Me Too anklagelser. Kanske smittad av Virtanen.

 8. Vi får de politiker och journalister vi förtjänar.

  Varje vuxen svensk debiteras 1500kr om året av SVT, plus att miljardbelopp i av våra skattepengar går till presstöd.
  Sedan betalar svenskarna pengar för att få läsa smörjan.

  SD fick 1 135 627 röster i valet 2018.
  Förmodligen är de flesta av dessa missnöjda med den politik som förs samt domstolsbeslut i dessa frågor.
  Vad gör alla dessa väljare mellan valen förutom att skriva att Stefan Lövén är dum på Facebook

  Om 1% av dessa väljarna skänker 50kr i månaden till t ex Samnytt, skulle det innebära ett stöd med 567 813 kr/månad, dvs nästan 7miljoner om året.
  Om 90% skänker 50kr/månad blir det 51miljoner kronor i månaden eller 613miljoner kronor om året

  Det skulle kunna bli både bra alternativ TV, radio,podsändningar och tidningar av det!
  Skall opinionen i landet kunna vändas så behöves mer undesökande journalistik men framför allt regelbundna TV-sändningar och nationella papperstidningar

  Så vad är problemet?

  LOGGA IN PÅ BANKEN OCH LÄGG EN STÅENDE ÖVERFÖRING TILL NÅGON ALTERNATIVSAJT!
  Vi skulle lätt kunna ha en nyhetsssida som FoxNews i Sverige om alla ställer upp och om alla hundratals nyhetssajter kunde gå samman mot PK media

 9. Om det nu är så att kärringen Cantwell fullständigt saknar empatisk förmåga t.o.m. när det gäller våra små barn, så kan han väl skyndsamt förflytta sig till ett lämpligt muhammed-land, där han kan få utlopp för sina groteska böjelser.

Kommentera