Meskalinet flödar på Aftonbladet

HATMEDIA. ”Vi måste våga ­erkänna att sång- och dansmännen på ­högerkanten kan ha rätt i sina uträkningar om storleken på den framtida invandringen.” Det skriver Aftonbladets kolumnist Oisín Cantwell om bland annat ekonomen Tino Sanandajis prognos att det skulle ”välla in 400 000 flyktingar per år” utifrån siffror från dagarna då trycket var som högst i höstas. Detta skulle i sin tur vara slutet på välfärden.

Aftonbladet

Cantwell Meskalin

Cantwell visar hur en lika alarmistisk uträkning om kungahuset ser ut. Från 2012 till i år har medlemmarna i kungahuset fördubblats. Flera nya prinsar och prinsessor har fötts. ”Om kungafamiljen ­fortsätter att växa på detta vis kommer den ­bestå av 1,3 miljoner ­prinsar och prinsessor vid nästa sekelskifte!”
Och då har inte ens Cantwell berört apanaget 2100.

”Åtta tusen miljarder – om året. Vakna, Sverige. Innan det är för sent.” skriver Cantwell och det behöver väl inte kommenderas…men Pettersson skulle vara överlycklig om invandrarna var i samma antal som kungahuset, det vill säga knappt 20 personer.

När det gäller kostnader så ligger de stora pengarna på slott och borgar, som ändå måste förvaltas och hållas i ordning, samt hovstaten, d.v.s. den operativa verksamheten, som på alla sätt är identisk med den officiella delen av uppdraget som statschef. Motsvarande utgifter har naturligtvis också ett presidentämbete, vartill kommer hela den oerhört kostsamma apparaten kring presidentval, kanske vart fjärde år. Men att en skribent på Aftonbladet ska fatta det är för mycket begärt…ta ett glas meskalin till Oisín, skål.

18 thoughts on “Meskalinet flödar på Aftonbladet

 1. Om det vore lite stake i Herr Cantwell så kunde han lägga ut två frågor på hemsidan.
  1. Vill ni avskaffa kungahuset ja/nej
  2. Vill ni öka invandringen ja/ nej

  Och då är frågorna ställda i en extrem kommunistblaska.

 2. Om ett stolpskott som Oisin Cantwell sitter och lyfter uppemot
  100 tusen i månadslön för att skriva ren skit, så är kostnaderna
  för Kungahuset överkomliga, dom gör i vart fall reklam för
  Staten Sverige, och inte som Cantwell som enbart gör Sverige
  till åtlöje i världen med sitt skitprat! Hela England Asgarvar åt
  Aftonlögnen och deras löjliga skribenter?

 3. Kostnaden för kungahuset och ”kungahusen” består av två delar. Den ena delen består i underhåll för slotten som tillhör svenska folket och betecknas slottstaten. Den andra delen är apanaget, betecknat hovstaten, och är räntan på statsskulden som Jean Baptiste löste. Ingendera kommer vi ifrån oavsett om vi är monarki eller republik. Tvärtom blir utgiften större om vi även ska betala omkostnaden för en president.

 4. Svenskt kungahus? nja, en Fransk kung, Tysk drottning och ett slödder från gatan i Ockelbo…….Gustav Wasa gråter i sin grav

  • Många royalister här inne, förklara ett par saker för mig, Viktoria ska gifta sig hon träffar en man på gatan som kungen säger ok till bara han har en ”prinstitel” ( som man föds in i, enl mig ) varför ska jag betala denna titel/utb?

   Kungen gapar om varenda år om sitt apanage, det är så dyrt att driva sina fastigheter ( många äger han ) det är så dyrt med sina barns bröllop osv osv, sälj skiten då och sluta gnäll, jag ska inte betala miljoner för ditt uppehälle

   Kungen äger en fin maskinpark ( flera lyxbilar) sälj skiten så får du pengar.

   Dessa miljoner kunde gå till oss, skola, vård, pensioner
   Jag ser inte vad kungahuset gör för Sverige, gör du?

   Tittar vi historiskt tillbaka så var Gustav Wasa den sista riktiga Svenska kungen, fam Bernadotte köpte sin Svenska kungakrona, rätta mig om jag har fel, jag tycker att vi ska lägga ner hela den kungliga delen då den kostar massor av skattepengar.

   slottet, solliden, drottningholm ska behållas för att visa vår historia och ska förvaltas som museum, ditt allmänheten har tillträde, Calle och Silvia kan vara museum värdar.

 5. Herr Oisin kan ju räkna på vad det kostar när alla dessa politiker förökar sig och skapar nya snyltare men så långt kan han nog inte räkna för då räcker inte kulramen till .

 6. Brukar inte hålla med Afabladet, men nog är det dags att förpassa den löjeväckande monarkin till historiens skräphög! Nej, kungar och drottningar hör bara hemma på spelkort, prinsar och prinsessor bara i sagornas värld.

  • Vi har politiker som Löfven som lyfter 160.000 i månadslön
   även skadedjuret äggskallen , båda odugliga politiker, och
   sen en förbannad massa andra politiker och fackpampar ,
   som lyfter över miljonen i årslön, likaså en myriad av
   tjänstemän på alla verk , som ingen vet vad dom är till för
   ligger i samma klass, tillsammans så är dom flera tusen
   som lyfter fantasilöner, utan att göra reklam för Sverige.
   Att födas in i ämbete är väl just vad även politiker gör
   när ryggkliarna förser varandra med toppjobb som dom
   inte är lämpade för, finns det en enda människa som tror
   att den rikspolischef vi har begåvats med har fått uppdraget
   för att han var lämpad??
   Sen ska inge tro att en President och allt omkring denna
   är gratis, vi kommer nog upp i samma belopp, om vi
   inte ska börja och riva slott och kulturbyggnader, som
   kostar enorma summor, men dom är ett arv från våra
   förfäder och bör bevaras!

 7. Vårt Kungahus är snart det enda kvar att vara stolt över i Sverige. Bevarandet av monarkin är ett måste för att ha kvar vår identitet och vår känsla av patriotism. Vi är många som är patrioter och Kungahuset är en representation av detta. Kungahuset gör fantastiskt mycket för Sverige och är värt varenda krona !!
  Självklart kommer detta från Aftonbladet och Oisin Cantwell som knappast har någon form av patriotism för Sverige.
  Efterlyser mer respekt för vårt Kungahus. Vem har sagt att det är OK att säga ”Madde” eller ”Vickan” – Prinsessan Madeleine och Kronprinsessan
  Victoria är deras titlar i Officiella sammanhang. SVT:s reportrar tror sig vara bundis och har skaffat sig denna rätt. Skärpning. Tror Sverige är det enda land som har så dålig respekt för sitt Kungahus. Förstår det inte. Var stolta över att vi har ett så fint arv och kultur i Sverige. Låt inte soporna på Aftonbladet mm förstöra detta.

Kommentera