Ska vi ha böneutrop i Sverige?


ISLAM. Hittills hör vi böneutropet i tre svenska städer (den som sker i Växjö finns i videon). Hur många till tills svenskarna blir nöjda? Hur kan svenskarna tillåta något som de inte ens kan förstå? Vilken nivå har svenskarnas nativitet nått? Luai Ahmed går igenom böneutropet och hoppas att vissa kan börja vakna och förstå vad det skulle innebära.

Om böneutrop på bloggen…

Tänk på islams steg för steg taktik, böneutropet är bara ett steg, det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till…

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Här följer en direkt översättning av böneutropet:

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud (som är värd tillbedjan) utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Det finns olika villkor för hur böneutropet ska utföras: Böneutropet ska utföras av en man som har vacker röst. Kvinnor är inte tillåtna att höja sina röster eftersom en kvinnas röst skulle kunna innebära en frestelse för män (A”oura på arabiska).

Böneutropet ska utföras med hög röst. Det finns löfte om en belöning från Allah för en hög röst som når så långt som möjligt.

-Pettersson menar att vi borde ha ett nationellt förbud mot böneutrop och islam. Vi har facit över hur det går när islam får inflytande i 50 muslimska länder…


13 responses to “Ska vi ha böneutrop i Sverige?

 • Kurt

  Böneutrop i 3 städer är 3 städer för mycke. Jag är trött på att min rätt om religionsfrihet trampas på dvs. frihet från religion, medan jag tvingas att acceptera och få muslimernas religion kört i ansiktet hela tiden när jag se dessa käringar med huckle på skallen eller gömt under svarta sopsäck, eller svartmuskiga män i nattlinne vanka runt på stan.
  Vi är enligt riksdagsbeslut ett sekulariserat samhälle Staten och Kyrkan är skilda från varandra eller är vi inte det?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Enligt Koranen så står Islam högst i kurs alla icke muslimer är underlägsna varelser och dödsfiender till Islam och som ska dödas !
  Sverige är förlorat.
  Blir

  Gilla

 • centurion

  Att acceptera bönebrölande skulle kunna likställas med att tvinga alla skolbarn till att studera ”Mein Kampf”.

  Gilla

 • Nizze

  VI var på semester i Turkiet för ett antal år sedan. Varje morgon väcktes vi av böneutrop vilket följdes av ett antal böneutrop under dagen. Efter den semestern bestämde vi oss för att aldrig mer åka till ett arabland. Nu ska man behöva utstå samma sak i Sverige. Flathetens stamort på jorden!

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…

  NEJ!

  Gilla

 • Janne

  Aningen inaktuell rubrik ”ska vi ha böneutrop i Sverige” ??
  Vi har redan böneutrop på flera håll i landet, så frågan är istället om vi ska tillåta MER böneutrop, stoppa det som redan finns och totalförbjuda denna avskyvärda företeelse som inte alls hör hemma i Sverige?
  Enklast och bäst för alla vore om 100% av alla muslimer som vistas i vårt land omgående utvisas!
  Så länge vi tvingas inhysa muslimer i Sverige så har vi också per automatik problem.
  Försvinner muslimerna ur landet så försvinner också problemet med böneutrop och moskeer! Sanera sen dom besudlade byggnaderna från ohyra och bygg om till svinslakterier eller kanske lokala skithus! Kostnaden för sanering och ombyggnad skall naturligtvis muslimerna bekosta! Ev. överskott går till svenska pensionärer, våldtäktsoffer och andra svenskar som kränkts och drabbats av muslimerna!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Visst kan vi ha böneutrop, men som vanligt följer rättigheter efter skyldigheter, så vi ska bara ha böneutrop från HBTQ-certifierade moskéer.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Nej vi ska inte ha böneutrop i Sverige.

  Gilla

 • Hanna

  De områden som vill ha bönerop efter folkomröstning kan få det och sen hållas avgränsade från resten av landet, inkl stå för sin egen försörjning av de som vill bo där.

  Gilla

 • SVENSK

  NEJ! Moskeerna i ”sverige” finasieras ofta via Saudiarabien och Imamerna avlönas ofta via Turkiet två länder där Kristna antingen är förbjudna att utöva sin tro och/ eller diskrimineras och förföljs. Båda tillsammans med många andra islamistiska länder arbetar för Islamistisk utbredning och så småningom ett Övertagande!

  Gilla

 • nosferatu

  Nej, är det enkla svaret på rubriken.

  Lek med tanken på att präster står i klocktornen till varje svensk kyrka och läser en kristen bön som ekar ut över nejden genom högtalare.

  De som jämför kyrkklockor med muslimska böneutrop har förlorat debatten.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Vill dom höra böneutrop så finns Arlanda, bara att beställa en biljett till valfritt land med böneutrop. Svårare än så är det inte, varför ska vi lyssna på en ideologi som utropas med högtalare?

  Hela tiden ska vi skattebetalare påtvingas en massa som vi inte vill ha, medans andra inte behöver kunna svenska språket eller lagar och regler. Men pengar ska dom ha utan ansträngning, behöver inte ens betala tillbaka bidrag man inte skulle haft bara för att man inte förstår svenska. Men denne förstog att ta ut bidrag ?????

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Kort svar till rubriken. NEJ.

  Religionsfrihet innebär även att få slippa religiösa påbud. Böneutrop i offentligheten på allmän plats, är i högsta grad ett sådant.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: