Anmälde sexövergrepp, brändes till döds


ISLAM. 19-åriga Nusrat Jahan Rafi polisanmälde rektorn på sin skola i Bangladesh. Elva dagar senare dränkte flera personer henne i fotogen och tände på. Förra veckan avled hon av sina skador. Nusrat Jahan Rafi var elev på en skola i staden Feni i östra Bangladesh. I slutet av mars i år blev hon inkallad till skolans rektor. Inne på kontoret tafsade han på henne och hon sprang därifrån, enligt vad hon uppgett.

Offer för sexuella trakasserier kan ofta drabbas av repressalier i Bangladesh och många avstår därför från att anmäla brott. Nusrat Jahan Rafi valde trots detta att gå till polisen, med stöd och hjälp av sin familj.

Polisen filmade förhöret med henne på sin mobiltelefon och den läckte sedan ut på sociala medier. Efter att rektorn gripits organiserade studenter på skolan en protest och krävde att han skulle friges.

Den 6 april befann sig Nusrat Jahan Rafi i skolan för att skriva sluttentamen. En annan elev lurade upp henne på skolans tak, där flera personer väntade på henne. De krävde att hon skulle ta tillbaka sin anmälan och när hon vägrade så dränkte de henne i fotogen och tände på.

Hon avled på sjukhus fyra dagar senare, men kunde innan dess prata med polisen och identifiera några av de som attackerade henne. Femton personer har gripits, varav sju misstänks vara inblandade i mordet, och rektorn sitter fortfarande i förvar.

-Pettersson läser detta på skattefinansierade och opartiska SVT, som helt lyckas undvika att rapportera att det handlar om en islamsk skola trots att de använder BBC som källa och BBC i början på artikeln nämner att Nusrat studerade på en madrassa eller islamsk skola.

SVT verkar tro att deras uppdrag är att till varje pris mörka all skit om islam. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Anmälde sexövergrepp, brändes till döds

 • Tore

  # Me too?

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Om nu mot all förmodan dessa 15 personer plus rektorn blir åtalade och genom guds försyn döms till döden men lyckas rymma till Sverige vad skulle då hända?

  PUT?
  Gratis tandvård?
  Först i bostadskön?
  Skyddad identitet?
  Rätt till skadestånd om någon kritiserar deras agerande?

  Vilka nya lagar skulle komma att skapas om ovanstående inte skulle gå att genomföra?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: