Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”

av Raymond Ibrahim  •  15 april, 2019

  • I Tyskland vandaliserades och/eller sattes fyra olika kyrkor i brand bara i mars. ”I detta land”, förklarade den tyska nyhetssidan PI-News, ”pågår ett förrädiskt krig mot allt som symboliserar kristendomen: attacker mot kors på bergstoppar, mot heliga statyer vid vägkanter, mot kyrkor … och på senare tid även mot kyrkogårdar.”

  • I praktiskt taget varje exempel på kyrkoattacker skyddar myndigheter och media vandalernas identitet. I de sällsynta situationer då den muslimska (eller ”migrant-”) identiteten hos skadegörarna läcks så framställs denne som någon som lider av psykisk ohälsa.
  • ”Det är knappt någon som skriver och talar om de allt fler attackerna mot kristna symboler. Det finns en uttrycksfull tystnad både i Frankrike och Tyskland om skandalen i detta vanhelgande och om förövarnas ursprung … Inte ett ord, inte ens minsta antydan som på något sätt skulle kunna leda till att misstanke riktades mot migranterna … Det är inte förövarna som riskerar att bli straffade, utan de som vågar koppla vanhelgandet av kristna symboler med import av invandrare. De anklagas för hat, hatpropaganda och rasism.” – PI News, 24 mars 2019.

Otaliga kyrkor över hela Västeuropa vandaliseras, blir besudlade med avföring och satta i brand.

I Frankrike blir i snitt två kyrkor vanhelgade varje dag. Enligt PI-News, en tysk nyhetssida, registrerades 1 063 attacker mot kristna kyrkor eller symboler (kors, ikoner, statyer) i Frankrike år 2018. Detta representerar en ökning på 17 % jämfört med tidigare år (2017), då 878 attacker registrerades – vilket innebär att sådana attacker blir allt vanligare.

Bland några av den senaste tidens vanhelgande i Frankrike finns följande händelser, som ägde rum bara i februari och mars:

Läs vidare

3 thoughts on “Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”

  1. ”Lider av psykisk ohälsa”
    – det gör väl hela sekten?

    F.ö. så är väl hela förloppet helt i enlighet med sektens ”lagbok”?

KommenteraAvbryt svar