Så här ser verkligheten ut


En berättelse från verklighetens Sverige anno 2000-tal. Så här kan det te sig i vårt land, men ack så tyst det är om detta i debatten.

På en arbetsplats väldigt nära mig hade man i många år en IT- och Datasupport som fanns på plats i företagets lokaler. De var duktiga och snabba på att lösa relaterade problem.

Sedan länge ingår aktuellt företag i en internationell koncern och successivt började man för ett antal år sedan plocka man bort de killar och tjejer som var involverade i denna support, för att några år senare avveckla den helt. Istället har man förlagt denna support i ett land långt från Sverige där konversationen vid eventuella problem måste författas på engelska i ett forum för IT- och Datafrågor. I bästa fall får de anställda på detta svenska företag hjälp på engelska via detta forum och i värsta fall ringer telefonen och någon på ganska svårförståelig engelska ställer frågor i rask takt. Ni som sätt Peter Sellers ”birdie nam-nam” vet vad jag talar om. Att man valt den här vägen, handlar som så mycket annat om ekonomi. Sedan några år tillbaks har man också engagerat en utomstående konsultfirma som placerat en support på aktuellt företag i syfte att hjälpa till med enklare problem i fråga om IT och annan mjukvara.

Det sistnämnda har fungerat bra. Personen som har skött detta, en man i 60-årsåldern, har arbetat snabbt, effektiv och blev ganska snart ett populärt inslag på den här arbetsplatsen väldigt nära mig. För ett år sedan fick han dock beskedet att han inte längre var önskvärd hos konsulten…om han nu inte sänkte sin lön med ett stort antal tusenlappar.

Att sänka sin egen lön så pass mycket och ändå förväntas utföra samma arbetsuppgifter är inget som vare sig politiker, myndighetsutövare eller höga chefer skulle acceptera. Detta gjorde inte heller den 60-åriga konsulten som istället valde att söka nya utmaningar.

De sista tre månaderna innan han motvilligt slutade, hade han med sig en ersättare som skulle sätta sig in i jobbet. Även detta är en man, men betydligt yngre och som av utseende samt namn att döma har sitt ursprung i Mellanöstern. Innan någon nu börjar vräka ur sig oförskämdheter, ska sägas att mannen försöker lära sig svenska och vill att vi hellre kommunicerar på vårt språk än på engelska. Han har kompetens för uppgiften, dock inte lika ingående som företrädaren och han är dessutom mycket trevlig som person, men…

Hans svenska är svårbegriplig och han har väldigt svårt att förstå när de anställda på företaget väldigt nära mig försöker förklara de problem som uppstår. Det har kort sagt inte fungerat bra och irritationen från både chefer och anställda har varit påtaglig.

Alla utan undantag saknar företrädaren och ingen har ännu förstått varför den utomstående konsulten valde att göra sig av med honom på detta förnedrande sätt? Dock har en liten fågel viskat om skälet. Den yngre mannen med rötterna i Mellanöstern ingår i det av regeringen tillsatta etableringsprojekt där arbetsgivare som anställer nyanlända får en ansenlig del av lönen finansierad av staten, dvs oss skattebetalare. Det här är alltså anledningen till att en 60-årig svensk tvingats från sitt jobb för att istället ersättas av en nyanländ som gör det billigare för företaget och som förbättrar statistiken så att sittande regering kan slå sig för bröstet.

Detta, kära ni politiker som i decennier dragit på Sverige en totalt misslyckad migrations- och integrationspolitik, är en konsekvens av ert agerande. Här har ni ett exempel som ni kan ta upp på nästa gruppmöte.

Gällande den 60-åring som var tvungen att sänka sin lön med tusentals kronor för att matcha regeringens etableringspolitik, har jag lite att förtälja. En till mig väldigt närstående person arbetar tillsammans med mannens fru. Hon har berättat att han inte får något nytt jobb, trots idoga försök. Att i den åldern sätta sig i skolbänken och dra på sig studieskulder är inte aktuellt, trots allt Fredrik Reinfeldt svamlar om. Han sjunker dessutom allt djupare ned i depression och ser inte längre några möjligheter till att få ett nytt jobb.

Sverige anno 2019…en berättelse från verkligheten.


16 responses to “Så här ser verkligheten ut

 • angelicaplacet

  SVT forum har haft många program om hur dom ska byta ut personal på olika arbetsplatser i Sverige mot migranter och dumpa lönerna.
  En kvalificerad duktig person byts med lätthet ut i folkutbyteskarusellen.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Som sagts innan och inte kan sägas nog:
  RÖSTAS DET FÖR IDIOTI, SÅ FÅR VI IDIOTI !

  Gör om gör rätt, RÖSTA RÄTT !!!

  Gilla

 • ruben

  Känns igen även när jag jobbade. Som sagt var i träskallarnas paradis sågar man först av grenen man sitter på.

  Gilla

 • Tomas.

  Min kommentar raderades. Jag förstår inte varför. Jag lägger in den igen.

  Tomas. 14 04 2019 at 09:44

  Hej Stefan K !

  Jag så går det till.
  Som chaufför med A BE CE DE i kortet och med vana av bil och släp blev jag ersatt på samma sätt 2001.

  Jag behövde som arbetslös Svensk förnya Farligt Gods certifikat. (ADR) Kurs på 4 dagar. Jag kunde inte få kursen.

  Samtidigt importerades körkortslösa som fick hel yrkesförarutbildning med lön under tiden. Sådana placerades ut hos åkerierna för kostnad NOLL kronor i månaden.

  Jag avslutar med att fråga Stefan. Har du frågat den 60 – årige datakonsulten om vem han röstat på de senaste 30 åren?
  Sannolikt har han fått som han röstat. ”Det kunde ju inte hända honom.”

  Med vänlig hälsning
  Tomas.

  Gilla

 • Stenbock

  I dag finns ett klipp från Danska Folketingets debatt,kring en event. gräns-kontroll mot Sverige. I klippet som jag fann på Thoralfs eminenta blogg, hånas öppet det vansinne som sker i Abzurdistan.
  Dessutom på ett språk som även ni norr om Åsen kan förstå:
  https://thoralfsblogg.com/2019/04/14/granskontroller-mot-sverige/

  Gilla

 • Bosse

  Det låter som om företaget heter InfoCare?
  Precis så har dom nämligen gjort.
  30% lönesänkning i en branch som inte har speciellt bra löneutveckling.

  Gilla

 • Tony

  Skulle råda den mannen om han är duktig på sitt område att
  söka jobb i Danmark Norge eller Finland, tror att dom
  välkomnar duktiga människor, i Sverige blir han bara förstörd.

  Gilla

 • ossie

  Skrämmande men han kan ju ändå vara glad att han inte är i 50 års åldern som 60 åring har han ju pensionen nära.

  Gilla

 • Olof.p

  Folkutbyte.

  Gilla

 • SVENSK

  Ett tydligt exempel på undanträngningseffeken som ingår i det med skattebetalarnas pengar finansierade folkmordet på etniska SVENSKAR!

  Gilla

 • age

  Jag får nästan tårar i ögonen.
  Tänk om det varit möjligt att hjälpa honom.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: