Politisk strid om en förhöjd EU-avgift: ”EU har hybris”


EU-VALET 2019. När och om Storbritannien lämnar EU uppstår ett stort hål i EU:s budget. De återstående 27 medlemsländerna ställs inför ett vägval: Betala mer eller banta utgifterna. Sverige kan få betala 15 miljarder mer per år för EU-medlemskapet efter brexit. EU-kommissionens förslag delar de svenska politiska partierna, skriver Dagens Nyheter.

Regeringspartierna vill att avgiften hålls ner genom att de resurser som finns omfördelas. Men Centerpartiet, Liberalerna och Feministiskt initiativ är beredda att öka den svenska utgiften. Något som oppositionen till vänster och höger bestämt säger nej till.

– EU har hybris på något vis och tror de kan göra vad de vill och medlemsstaterna ska bara lyda och följa efter, säger Sverigedemokraten Peter Lundgren.

Statsminister Stefan Löfven (S) säger: -Mitt besked till EU och kommissionen är att Sverige har tagit ett oproportionerligt stort ansvar i flyktingfrågan. Då kan inte EU bara höja avgiften och tro att vi bara ska betala så att vi inte klarar välfärden, enligt SVT som inte ställer följdfrågan ”Vart tog förtjänsten med invandrarna vägen?

-Pettersson tycker att EU:s kostnader och inflytande ska minska rejält. Börja med att stoppa Europaparlamentets flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg. Runt 5000 personer måste varje månad resa och spendera tre nätter i Strasbourg. Byggnaderna måste värmas upp och underhållas året runt trots att de bara används 48 dagar per år, det är ren idioti och kan inte EU-parlamentet komma överens om en så enkel grej så är det bäst att lägga ned totalt…

Tänk er om Sveriges Riksdag, alla ledamöter, alla andra anställda, mängder med dokument osv. skulle ha möten i Göteborg tre dagar i månaden och i Göteborg stod lokaler tomma och oanvända resten av månaden. Precis det håller EU på med till en kostnad av flera miljarder. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Politisk strid om en förhöjd EU-avgift: ”EU har hybris”

 • Stefan Löfven

  Sossarna ser fram emot att betala 15 miljarder mer, då får man möjlighet att höja skatten och skylla på EU.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Återta alla miljarder euro EU-kansliet finansierar människosmugglarna med, betalar ut via Mastercard, skänker Soros olika NGO:s etc. Då går budgeten ihop efter Brexit.

  Gilla

 • Grune

  Gemenskapen fanns i Europa ända tills EG avskaffades och EU blev till, då upphörde den.

  Gilla

 • Grune

  Fru Merkel är väl inte nöjd vad det gäller miljarder????

  Gilla

 • putte

  Vad är det som säger att detta resande teatersällskap som dessa byråkrater inom EU representerar bara ska få hålla till i Bryssel och Strasbourg . Kan dom inte ta sitt pick ock pack och flytta runt till alla EU länder, det skulle ju betyda att Sverige skulle få vara värd en månad av 28 . Tänk vilket uppsving för alla hotell restauranger och taxirörelser det skulle bli på den orten som skulle berikas med alla dessa byråkrater . Att det skulle kosta en hel del vore väl inget som skulle bekymra en sann EU fan något nämnvärt .

  Gilla

 • Macke

  Återigen ett lysande och skrämmande prog.

  ”Fjärde statsmakten om korruptionen inom EU och införandet av Global Compact.”

  Gå in och läs det som de har skrivet under.

  Gilla

 • fete

  Svexit

  Gilla

 • Tony

  I deras föreställningsvärld finns förstås inte tanken att skära ner kostnaderna, att dra in onödiga tjänster, att betala löner efter vad
  dom presterar, att sluta med att betala ut skattefria dagtraktamente
  på flera tusen kronor, att flyga och fara till Bryssel flera gånger i
  veckan, det går ju att hålla videokonferenser, och så försvinner dyra middagar med mycket ädla drycker, vidare kan dom åka Taxi istället
  för dyra Limosiner, så det finns mycket som Klunker o gänget kan
  spara in på!

  Gilla

 • Olof.p

  Svexit

  Gilla

  • Argus

   Själv ser jag hellre EUxit. EU, eller i alla fall kommissionen, har drabbats av megalomani. Tillbaka till EG där parlamentet inte fanns och kommissionen var kansli till ministerrådet. Halvera antalet eurokrater och avlöna resterande med hälften.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: