Likställer SD med NMR


Det skramlas med nycklar på Nyköpings torg varje lördag. I folkmun kallat stans största pensionärsträff. Stor är förövrigt ett relativt ord, då det brukar vara 10-30 personer på plats.

En av dessa framträder i lokalmedia där han likställer SD med NMR och i en artikel där han lämnar en del frågor att besvara.

Bakgrunden till nyckelskramlandet är en protest mot de nynazistiska grupper som ofta använde stans torg som samlingsplats för sina manifestationer. NMR har vid flera tillfällen gjort återbesök i stan, förmodligen inspirerade av de i media uppmärksammade protester som de allt fåtaligare nyckelskramlarna står för.

”Vi har en väldig blandning både politiskt och religiöst här”

Säger personen i fråga till lokalmedia, men dessa ord ifrågasätts säkerligen av merparten av alla ortsbor som passerar den lilla manifestationen utan att delta. Den politiska blandningen ligger väldigt långt till vänster och när det gäller religiösa inslag är avsaknaden av kvinnor i slöja och män med annan hudfärg än vit enorm. För att inte säga helt frånvarande.

Ultima Thule får sig en känga, förmodligen för att bandets medlemmar är från stan. UT har varit och är fortfarande en slagpåse när vänstern vill göra nedslag på den våg av invandringskritiska röster som gör sig hörda. Dock är det svårt för denna vänster att peka på det rasistiska i de låtar som bandet har framfört genom åren. Att de har framträtt i lokaler och på spelningar där individer med tvivelaktiga åsikter närvarat råder det ingen tvekan om, men att därifrån hylla Hitler och dela åsikter med de nynazistiska strömningar som finns är att trivialisera hela frågan. 2001 avbröt exempelvis bandet en spelning när ett gäng onyktra tonåringar såg sig själva som ”tuffa” och höjde nävarna i s.k. ”Hitler-hälsningar”, men detta avståndstagande brukar sällan ses med blida ögon i media och hos de som redan bestämt sig utan att egentligen veta.

Att en person får häva ur sig osanningar genom att likställa SD med nynazistiska grupperingar är inget vi längre höjer ögonbrynen åt. Det är snarare mer legio än undantag och passar lokalmedia som handen i handsken.

Individen som framträder i lokalmedia har föga förvånande sina rötter i socialismen. Ni vet, samma socialism som startade upp det rasbiologiska institutet i Sverige och som tryckte ned vanliga arbetare i det forna östblocket. På individens Facebook-sida kan man se att han gillar Flyktinggruppernas Riksråd, Stolt svensk – Stolt antirasist, Stefan Löfven som statsminister och en rad vänstersocialistiska sidor.

Det jag vet förvånar många kommuninvånare, är varför denna lilla grupp av pensionärer aldrig skramlar mot hedersvåld, dödsskjutningar, religiös fanatism, gruppvåldtäkter, terrorism och annat elände som idag förknippas med Sverige? Kanske illusionen av att en tämligen liten skara av nynazister står för alla de problem som lilla Sverige brottas med skulle blottläggas?

SN

Ps. Ska tilläggas att Petterssons tar avstånd från alla grupperingar som använder våld och andra odemokratiska yttringar som påtryckningsmedel. Det vi noterar är att alla grupperingar som använder våld och andra odemokratiska yttringar som påtryckningsmedel tar avstånd från Petterssons, t.o.m. hotar.


10 responses to “Likställer SD med NMR

 • Roland Salomonsson

  Den f n mest våldsamma gruppen är ju ISLAM!

  Gilla

 • bengarne

  Har inte ABF anordnat datakurser för sina pensionärer. För med lite kunnande om datorer kanske de får tillgodogöra sig hur verkligheten ser ut idag i Sverige. Nu verkar de helt indoktrinerade av den lokala sosseblaskan.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag skramlar inte längre. Mest själv goda sossar där. När jag påtalar mina konflikter med S fnyser dom mest. S gör nämligen aldrig fel. Den synen kostar numera i varje val. Sossarna är därmed SD:S bästa valarbetare. Dom har blivit en klubb för inbördes beundran. Tyvärr skiter dom i fattiga o svaga människor numera. Ordet Solidaritet kan dom inte stava till längre. Snart är det första maj. Dagen då sossarna demonstrerar mot sig själv. Patetiskt!

  Gilla

 • Kurt Edvardsson

  Jag jämställer socialdemokrati med Stasi och om någon är intresserad varför så finns underlag för detta. Cancersjuk nekas sjukersättning under större delen av sjukdomen. Han har av FK blivit tvingad ut i arbetslöshet, sälja sina privata ägodelar och lån upp en stor summa för att överleva. Varken akutsjukvård eller primärvården fungerade så det tog över 1 år innan cancern upptäcktes. Hans sjukdom diagnosticerades som panikångest, förmodligem på order av Löfven och Strandhäll. Efter operationen så nekas sjukpenning under rehabiliteringsperioden.

  Gilla

 • Tony

  Det är väl den sista ynkliga skara Sossar , som röstat för
  Sossarna i fem generationer, fortsättningsvis kommer deras
  väljargrupp bara att bestå av Mena folk som vet att bidragspartiet
  ser till deras bästa framför Svenskarna.

  Gilla

 • ossie

  Verkar vara gamla hjärntvättade desperata sossar.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra skrivet och sammanfattat , Stefan K.

  Läste nu på morgonen det han hade uttalat sig om i ”lokaltidningen”. Där hängde verkligen mycket ”i luften”, av helt partiskt tyckande.

  Att personen ifråga även uttalar sig om saker som redan har skett och även händer under en sosseregering med passivt stöd av Vänsterpartiet, är i högsta grad komiskt.

  Han sa, jag citerar.

  ”…är oroad över att klyftorna ska öka i samhället och att det ska utnyttjas.”

  Att klyftorna i samhället redan har ökat under många år. Verkar personen ha missat.

  Den enda sak jag delar i uppfattning med personen. Är att nazister och NMR gillar vi inte alls, båda två. Tyvärr blandar han in konstiga argument för det, i sitt ställningstagande. Vilket jag inte delar i åsikt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: