Vem hör nödropet från Filipstad?


INVANDRING. Filipstads kommun i Värmland är ännu en kommun som drabbats av den svenska migrationspolitiken.  Alltsedan 1990-talet har orten tagit emot ett stort antal asylsökande, det fungerade länge men i samband med att ”flyktingmottagandet” började dra i väg hösten 2012 ändrades det mönstret gradvis.

De sociala kostnaderna skenar. Filipstad har flest socialbidragstagare i hela landet i relation till befolkningen. Av stadens drygt 10.000 invånare är över 2.000 utomeuropeiskt födda. Hela 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare tio procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, enligt kommunchefen.

– Vi klarar inte av det finansiellt. Vi får väl skicka in vår konkursansökan, säger Claes Hultgren.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson tycker att Anna Dahlberg på Expressen numera skriver vettigt, men jag skulle vilja se en reportageserige om vad journalistkåren och medierna har för ansvar över den uppkomna situationen, att nästan alla kommuner som tagit emot många asylsökanden har stora problem, både ekonomiska och mänskliga.

Tills dess föreslår jag att Filipstad och andra tar in den ansvarige konsulten, Fredrik Reinfeldt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Vem hör nödropet från Filipstad?

 • Bosse

  Verkar vara självfövållat om man ser till röstandet i valet

  Gilla

 • angelicaplacet

  Många Socialdemokratiska väljare tror att migrationen handlar om år 2015, och att därefter var slut och inget har hänt varken före eller efter det.
  Dahlberg pratar ofta om 2015, inte att 1 miljon uppehållstillstånd är beviljade de senaste 8 åren ungefär.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Detta är bara början på samhällshaveriet, många framförallt små landsbygdskommuner sitter i samma båt. När massinvandringen tog fart på allvar och staten slängde pengar över kommunerna jublade de men nu är det jämmer och elände, ungefär som att kissa på sig, varmt och skönt i början och kallt och äckligt längre fram. Man kan dock konstatera att 82% har fått det de röstat på och borde vara nöjda, övriga är det dock synd om.

  Gilla

 • age

  Kanske dags att göra som ”gamla” kommunledningen i Södertälje
  => FLY ! (för att slippa bli granskad och för att slippa ansvar)

  Gilla

 • folksam2010

  Jag Lyssnade på P1 jag tror i Tordags när man intervjuade en Somalisk Kvinna som hade Jobb tagit Körkort p,ga hennes man Jobbade skift på Barilla Fabriken där hon själv jobbade Nu börjar det Gå upp För mig varför man sände detta Propaganda Program..

  Gilla

 • ruben

  Malmö har gjort den årliga kommunkonkursen till en livsstil. Så det är väl bara att ta efter Malmö och invänta utjämningspengarna, om det nu finns några pengar kvar att utjämna med. Träskallarnas paradis?

  Gilla

 • Tomas.

  Nja! Inte så illa som jag trodde.

  https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/kommun/17/82/index.html

  Där visas att 26% tagit ett steg i rätt riktning.

  Ni som vill öka hoppet kan ju studera kommunerna Bromölla, Östra Göinge och Klippan.

  Lyssna också på Hans Jenseviks pedagogiska föreläsningar på YouTube. Han har egen kanal.

  Hur väcker vi det skandinaviska raseriet? Kom med förslag.
  T.

  Gilla

 • bengarne

  Philipstad styrs av sossarna, så jag förstår inte klagonålen från politikerna där. Enligt bossen Löven är det bar en liten utmaning, så rådfråga honom och hans övriga politruker i Stockholm.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Alla hör nödropet, men vem bryr sig?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det enda problemet här, är att kommunchefen är rasist!

  Prata om att ockupanterna är analfabeter och inte vill jobba, fy skäms!

  ”Dom högutbildade flyttar”, när alla med rätt värdegrund vet att det BARA är högutbildade som berikar oss!

  En anmälan om hets mot folkgrupp vore på sin plats!

  Gilla

 • ossie

  Att kommunen är sossestyrd är väl ingen vild gissning så det stora flertalet får ju vad de röstat för.

  Gilla

 • Fred

  Vem hör nödropet från Filipstad och vem hörde Sverigedemokraternas nödrop. Det första undrar Expressen och det andra undrar jag.

  Och vem hörde mitt nödrop? Det hela är så larvigt förutsägbart, vad sjutton trodde ni ”Hur ska en person som är analfabet komma ut i arbete inom några år?”, ”Nyanlända från extremt fattiga delar av världen kan vara nöjda med att ha mat för dagen, varmt och kallt vatten i kranen och tak över huvudet.” Ja, vad trodde ni?

  Och vadå analfabet? Hur många gånger har inte Ylva Johansson berättat om alla högutbildade som kommer, har Ylva ljugit?

  Och kommunchefen som ser hur Filipstad blir en mer utarmad stad har säkert figurerat i diverse TV – inslag m.m. där han proklamerat hur invandringen skulle berika Filipstad. Jag minns så väl ett TV – program där man skulle öppna ett asylboende (ej Filipstad) och oroliga ortsbor pratade ekonomi men ortens stora politiker lugnade med att staten skulle stå för notan, i två år. Men sen då? Ja så långt fram var det ingen som tänkte.

  Och Expressen med Mattson i spetsen har gjort allt för att stoppa nödropen. Det är media som har varit drivande till att skönmåla, det är media som varit drivande till att dölja. Det är media som har någon agenda som övergår mitt förstånd.

  Så insikten börjar sakta komma krypande om att det inte fungerar så bra, att det kostar mycket pengar. Om någon nu tror att media, politikerna och en stor del av svenska befolkningen lärt sig något – anhöriginvandring.

  Vem hörde nödropet från Sverigedemokraterna? 18%.
  Vem tystade nödropen från Sverigedemokraterna? Expressen tillsammans med hela mediaeliten.

  Gilla

 • Fia

  Fler och fler kommer i arbete, samtidigt som arbetslösheten ökar.

  Gilla

 • fete

  TACK Fredrik Reinfeldt o stefan löfven….

  Gilla

  • Grune

   Ni har lyckats med vad ingen annan människa på jorden med mer än 4 i IQ skulle ha gjort. FÖRSTÖRT ETT HELT LAND PÅ KORT TID.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: