100 år av kamp med LO

FACKLIGT. LO Stockholm firar ”100 år av kamp” med Veronica Palm (S) som konferencier. -Pettersson undrar om Sverigedemokraterna är bjudna, det borde de vara när 20-30 procent av LO:s medlemmar röstar på SD. 

Undrar om Veronica tar upp när knegare betalade tio procent i skatt och LO kämpade för lägre skatter eller när socialdemokraterna slogs för svenskarna?

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “100 år av kamp med LO

  1. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Råkade läsa baksidan av ett tidningsurklipp från makens släkt och hittade detta, en del av en artikel eller insändare:

    Västerbottens Kuriren 16.7.1955

    …Många av partiets tidningar har gett tydliga uttryck åt missräkning och oro inför utvecklingen.

    Enligt ritningarna bör ju nära ett kvarts sekels socialdemokratiskt styre kunna visa ett idealsamhälle som resultat, men det blev en vacker dröm blott.

    Nu har LO-ekonomen Kellgren hjälpt till med att skingra svårmodet genom att presentera ett nytt socialdemokratiskt program, sedan han har fått för sig att det gamla förverkligats. Programmet diskuteras livligt men inte med förtjusning i partipressen. Några ögonblicks självrannsakning borde säga det regeringstrogna, att det krävs ett särskilt omfattande program – dock inte hr Kellgrens folkvagnsmodell – för att råda bot för de olyckliga sviterna av det gamla programmet.

  2. Alla ska med hade de som slogan ett år. Sedan kommer det finstilta för de som betalar medlemsavgift som går till att finansiera S politik och valkampanj. Man kan betala men ta bort den avgiften. De är hårt kritiserade från FNs valinspektion. Då facket stöder ett parti är det korporism per definiton

    • Genom fackavgiften till LO:s fackförbund tvångsansluts det till
      Folksams hemförsäkring.
      Vill man ej ha denna försäkring måste man själv avsäga sig ifrån den, men ändock är fackavg. densamma.
      Facket behåller då försäkringspengarna till sig själva.

KommenteraAvbryt svar